Şimdi Ara

RAM TAKVİYESİ BİR SORU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ASUS A8M2N-LA anakart ve üzerinde SAMSUNG 512Mb 533 DDR2 RAM takılı bir sistemim var,buna RAM ilavesi yapmak istiyorum.
    512Mb 533 bir tane daha takıp dual olarak(512+512) mı daha iyi performans alırım yoksa 1Gb 533 DDR2 alsam 512+1024 dual olarak çalışır mı?
    Birde anakartımın dual özelliği olup olmadığını nasıl anlarım?
    Saygılarımla.

• Anakartının kitapçığından öğrenebilirsin dual olup olmadıgını.Dual çalışabilmesi için ramlerin, aynı bellek miktarında ve aynı saat hızlarında olması gerekmekte...
  • RAMLAERİN DUAL ÇALIŞMASI İÇİN
    1-ANAKARTININ DUAL DDR desteği olması lazım bu desteteğe sahip bir anakartın varsa ramleri aynı renge sahip yuvalara takacaksın
    2- Taktığın ramlerin aynı frekans değerine ,aynı zamanlama değerlerine ve aynı bellek büyüklüğüne sahip olması gerekiyor (YANİ AYNI MARKA VE AYNI MODEL)
  • cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar!
    Anakartımın kitapçığı yok,fakat ram slotları 4 adet ve 2 tanesi mavi,diğer iki tanesi kahverengi renk.Bu galiba dual desteği olduğunu ifade ediyor cevaplarınızdan anladığım kadarıyla.Benim öğrenmek istediğim dual çalışabilmesi için iki RAM' ınde aynı kapasiteye mi sahip olması gerektiğiydi ve bunu da cevaplarınızdan öğrendim.O zaman 512MB 533 DDR2 bir tane daha alacağım.Ama bazı yorumlarda aynı marka olmasada olur gibi şeyler okumuştum,çünkü piyasada samsung ram göremedim hiç...
    saygılarımla.
  • Aynı marka olmamaları şansını çok düşürür,bence şansını zorlama ve bulana kadar uğraş...
  • Arkadaşım bak Eksa da senin aradığın ramlere rastladım.

http://www.eksa.com.tr/index.cfm?ba=u.search&sel1=OEM&sel2=OEM02&sel3=SAMSUNG
  • Bİ ANDA 1GB ALMAKTANSA 512+512 yapmak daha mantıklı daha iyi performans alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    radeon için bi soru
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürşat.58

Bİ ANDA 1GB ALMAKTANSA 512+512 yapmak daha mantıklı daha iyi performans alırsın

Katılıorum tek 1gb yerine 2 adet 512 rem herzaman daha verimlidir....ama bu 2gb sistem remi uygulamak istedinde 4*512 yap anlamına gelmiyor :) ozman da 2*1gb daha verimli olucaktır... herzaman dual kanallarını aynı kızlardaki remlerle kullanmak performans arttırır...
  • Arkadaşlar değerli fikirleriniz için çok sağolun,bir adet 512 daha alıp 512+512 dual olarak sistemimi güçlendireceğim,Frozzy nin ikazıyla hemen exa ya samsung 512 DDR2 siparişi veriyorum.
    Vakit ayırıp cevap yazan tüm arkadaşlara sevgiler,saygılarımla...

• anakartının kitapçığı sana en iyi öneriyi sunacaktır oradan ram tavsiyeleri bölümünü okumalısın
  • bende 1 şey sormak istiyorum.
    4 gm ram var sistemimde. bunu 8gb yapsam bana artı ve eksileri ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yarkan88

bende 1 şey sormak istiyorum.

anakartının modeli nedir ( ddr2 - ddr3 destekli mi? )

anakartında kaç adet RAM SLOTU var ?

şuanda 2x2 ram mi var ? 4x1 mi var ?

işlemci - ekran kartın nedir ?

hangi uygulamalar - oyun larla meşgülsün ?

ŞUANDA DDR3 RAM LER ÇOK ÇOK UCUZ , EĞER ANAKARTIN İŞLEMCİN - GÜNCELSE ( SOKET OLARAK ), OYUN lada aran iyi ise bence ( win7 64 - vista 64 bit yüklü değilse ) 4 gb yeterli olacaktır.

ayrıca ANAKARTIN RAM DİZLİMİ de ( dual channel - trible channel ) çok önemli, buna göre SET al / kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

quote:

Orijinalden alıntı: yarkan88

bende 1 şey sormak istiyorum.

anakartının modeli nedir ( ddr2 - ddr3 destekli mi? )

anakartında kaç adet RAM SLOTU var ?

şuanda 2x2 ram mi var ? 4x1 mi var ?

işlemci - ekran kartın nedir ?

hangi uygulamalar - oyun larla meşgülsün ?

ŞUANDA DDR3 RAM LER ÇOK ÇOK UCUZ , EĞER ANAKARTIN İŞLEMCİN - GÜNCELSE ( SOKET OLARAK ), OYUN lada aran iyi ise bence ( win7 64 - vista 64 bit yüklü değilse ) 4 gb yeterli olacaktır.

ayrıca ANAKARTIN RAM DİZLİMİ de ( dual channel - trible channel ) çok önemli, buna göre SET al / kullan.

Anakartım Msi 870A-G54
    Kingston 4GB (2X2GB) 1333MHz DDR3 takılı.
    Amd Phenom II 1055T işelmci
    Msi GTX570 ekran kartım.
    Win 7 64 bit kurulu sistemimde

daha çok oyunlarla meşgulum battlefield bad company 2 ve mafia 2 oynuyorum şuanda. ama bütün oynanabilcek oyunları oynama niyetindeyim.
    ucuz olduğu için zaten soruyorum hani alsam bana ne artısı olur ne eksisi olur diye. sizce almalı mıyım? alırsam her halde yine aynı setten almalıyım sanırım dimi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.