Şimdi Ara

ram takviyesi + işlemci takviyesi + anakart bilgileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar başlıkta gördüğün üzere ram tavsiyesine,işlemci tavsiyesine ve anakart hakkında bilgi edinmek için bu konuyu açtım her neyse benim anakartımın modeli (toshiba satellite L10-102) ve bu anakart hakkında;

en yüksek ne kadar RAM destekler (içinde şimdilik 256 MB RAM)

en yüksek hangi işlemci modelini destekler (intel pentium m 1 çekirdek 1 thread(biliyorum çöp işlemci))

sizin RAM ve işlemci tavsiyelerinizi bekliyorum

kısaca sistem özellikleri(notebook'un);

intel pentium M işlemci

256 MB RAM

64 MB dahili onboard ekran kartı

işletim sistemi(şaşırmayacağınız üzere) Windows XP SP2 32 bit türkçe

• Üzülerek söylüyorum ki, o sisteme artık hiçbir yükseltme yapamazsınız. Başka bozuk bir laptopın enkazından falan 256MB veya 512MB 333MHz DDR RAM edinebilirseniz beli birazcık rahatlar. Bilgisayarlardan anlayan birine Lubuntu veya Peppermint tarzı bir işletim sistemi yükletirseniz internet kullanmak için hala kullanılabilir.
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    peki teşekkür ederim peki bu laptop en yüksek kaç mb yada GB ram destekler ?
  • erdem tckn E kullanıcısına yanıt
    Genelde 2GB olur. Fakat sizin işlemciniz çok yavaş ve RAM frekanslarınız çok düşük olduğundan 1GB üstüne çıkınca bir performans artışı beklemeyin, yok yere sokağa paranızı atmayın diye söylüyorum. 333MHz 512MB veya 1GB DDR1 notebook RAM'i alacaksınız. DDR2 veya DDR3 değil. Notebook RAM'i alacağınızın da tekrar altını çizeyim. Masaüstü bilgisayarlardaki RAM modülleri farklıdır. 100 TL'nin üstüne çıkmayın.
  • yani bu işlemciyle 2GB destekler mi? yada 1 GB ?
  • İşlemciyi değiştirebilirsiniz ancak uğraştığınıza değecek bir performans artışı olmaz.

Kullanım kılavuzunda en fazla 1 GB DDR SODIMM RAM desteklediği yazıyor. 1 GB RAM'i şu an kullandığınız 256MB'lık RAM'in yanındaki slota takarsanız iki birlikte çalışabilir.
  • peki en yüksek işlemci olarak ne takabilirim ? (işlemci 479 pin) ve ram olarak her türlü mhz olurmu örn:1333 mhz yada 667 mhz ? mhz falan önemi varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem tckn -- 13 Ağustos 2020; 12:36:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu,ram,anakart tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    peki işlemci olarak ne önerebilirsiniz (479 pin) ve ram önerebilir misiniz ?

önereceğiniz RAM'de gereken özellikler
    1 GB
    DRR SODIMM RAM olmalı
    2,5 v olmalı (bir keresinde RAM'lerin bulunduğu yeri açmıştım ve slotların üzerinde (2,5v) yazıyordu)

notebook üzerinde;
    iki tane RAM slotu var
    ikisininde üzerinde 2,5 v yazıyor

1.slot: 256 MB RAM
    2.slot: boş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.