Şimdi Ara

ram tam takılmadan bilgisayar açılırsa ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar rami tam takılmamış bir bilgisayar açılmaya çalışılırsa herhangi bir parçası yanar mı?Çünkü ben bugün öyle bir hata yaptım ve şu an monitöre hiç bir şekilde görüntü gelmiyor..

• Normalde sorun olmaz. Gerçi yarısı oturmuş yarısı oturmamış ise ramde sorun olmuş olabilir. Başka ram ile dene. Bilgisayar açılırken hata mesajı verir. Ses ile bunu internette araştır o ses yolu ile de hatayı bulabilirsin..
    Geçmiş olsun.
  • Ses falan vermiyor 2*512 vardı biri tam oturmamış görüntü yok bilgisayar başlarken fanlar kısa süreli hızlı dönerdi eskiden şimdi sürekli hızlı dönüyor..Sağ ol cevap için..
  • o yarı takılı kalan rami çıkar ve tek 512 ile sistemi açmayı dene. Bios pilini çıkar tak çözüm olabilir. olmadı başka bir ram ile dene... deneme -yanılma yolu ile bulabilirsin çözümü..
  • anakarta zarar vermiş olabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeki1981

anakarta zarar vermiş olabilirsin

Ben de ondan korkuyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

o yarı takılı kalan rami çıkar ve tek 512 ile sistemi açmayı dene. Bios pilini çıkar tak çözüm olabilir. olmadı başka bir ram ile dene... deneme -yanılma yolu ile bulabilirsin çözümü..

Sağ ol yarın zaten teknik servise gidecek yüklü bir fatura çıkmasın da..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamir için 20liradan fazla verme. Ama ek donanım alman gerekirse mesela ram gibi, onları birde tanıdığın bilgisayardan arkadaşın varise göster o dadenesin öyle yeni bi ram al. Bilgisayarcılar çakaldır..
  • quote:

Tamir için 20liradan fazla verme. Ama ek donanım alman gerekirse mesela ram gibi, onları birde tanıdığın bilgisayardan arkadaşın varise göster o dadenesin öyle yeni bi ram al. Bilgisayarcılar çakaldır..

bilgisayarcılar niye çakal oluyor. genelleme yaparak niye konuşuyorsun. bende bu sektörün içindeyim. sen cokmu iyi biliyorsun bu işleri. yani senin gibi insanlar yüzünden neyse......
  • quote:

Orjinalden alıntı: talking

quote:

Tamir için 20liradan fazla verme. Ama ek donanım alman gerekirse mesela ram gibi, onları birde tanıdığın bilgisayardan arkadaşın varise göster o dadenesin öyle yeni bi ram al. Bilgisayarcılar çakaldır..

bilgisayarcılar niye çakal oluyor. genelleme yaparak niye konuşuyorsun. bende bu sektörün içindeyim. sen cokmu iyi biliyorsun bu işleri. yani senin gibi insanlar yüzünden neyse......

Bende Bu Sektörün İçindeydim..Genelleme Yapmak Doğru Olmaz..Arıza Tespit Ücreti 20 Ytl İdi. Bilgisayarcılar Cakaldır Diyorsunuz? Neye Dayanarak Söylüyorsunuz Bunu? Tamam Eyvallah Bilgisayardan Anlamayan İnsanları Kazıklıyorlar Ama Hepsi Değil!Lütfen Genel Konusmayın...

• Arkadaşım ram tam yerine oturmazsa çalışmaz bunun dışında bazı makinlerde ses çıkarır açıkçası ben bizzat yaşadım ram taktım tam yerine oturmamıştı kulağa irenç gelen bir ses çıktı.
  • ram lerin yuvasını değiştirerek birer birer taktınmı... bios u sıfırla... ekran kartını sök tak... anakarta bağlanan güç kablolarını sök tak... açılmazsa güç kabloları, bios pili, ram ve ekran kartı sökülü vaziyette bir gece nadasa bırak... ertesi günde çalışmazsa servise gidebilirsin... kolay gelsin.

arkadaşlar doğru söylemiş... kasadan bilgin harcinde parça alan bilgisayarcıya çakal denmez... hırsız denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımfad -- 30 Aralık 2008; 16:32:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: master of darkness

Arkadaşlar rami tam takılmamış bir bilgisayar açılmaya çalışılırsa herhangi bir parçası yanar mı?Çünkü ben bugün öyle bir hata yaptım ve şu an monitöre hiç bir şekilde görüntü gelmiyor..

İşlemci sıcaklığını algılamayıp işlemci fanını sürekli hızlı döndürüyorsa ki bu büyük ihtimal anakart arızası gibi görünüyor. Götür bir servise baksınlar hangi parça arızalı. 20lira isterler.

Bütün bilgisayarcılar çakkal değildir ama çakallların bol olduğu bi çarşı var, Yazıcıoğlu iş hanı / Kadıköy

Kazık yememek için çoook araştırman lazım sonuçta senden hakkıyla para kazanıp cok faydası olacak bir çok insan var, tabi önemli olan hem işi bilen hemde dürüst çalışana denk gelmek. Dediğim gibi araştırman lazım...

10 gün önce kadıköyde labtop şarjı aradık, yaklaşık 14 yere sorduk ve araştırma neticesinde aynı ürün 40ytl ile 120$ (180tl) arası bir fiyata bulduk, sonra başka bir pcci elimizdeki şarjı kendi denedi ve sağlam olduğunu söledi..

Rami söküp pc açmaya çalışırsan biosu türüne göre aşağıdaki sesleri duyarsın ve bişey olmaz rami takar yoluna devam edersin,
    Bence sen yanlışlıkla başka bişey yaptın

AWARD markalı BiOS'lar için:
    1 uzun: Bellek Problemi. Bellek modüllerinin yerine oturup oturmadığını kontrol etmek, bellek modüllerini farklı bir yuvaya takmak, belleği değiştirmek çözüm olabilir.

1 uzun 2 kısa: Görüntü hatası. BIOS ekran kartına ulaşamıyor olabilir. Ekran kartının yerine oturup oturmadığını kontrol etmek gerekebilir. Ekran kartı, ekran kartı belleği hatası ya da anakart ile ilgili bir problem de olabilir.

1 uzun 3 kısa: Görüntü hatasıyla aynı

Sürekli bipleme: Bellek ya da görüntü hatası, işlemci ısısının yükselmesi de olabilir. Diğer donanımları da kontrol etmek gerekir.

AMI markalı BİOS'iar için:

1 Bip: Bellek tazeleme hatası

2 Bip: Bellek parite devre hatası

3 Bip: 64"base" RAM hatası

4 Bip: Sistem saati hatası

5 Bip: İşlemci hatası

6 Bip: Klavye denetçisi hatası

7 Bip: İşlemci ya da anakart hatası

8 Bip: Görüntü kartı belleği hatası

9 Bip: BIOS yongası hatası

10 Bip: CMOS Hatası

11 Bip: Önbellek Hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GökhanErol -- 30 Aralık 2008; 17:09:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Barısİnce

quote:

Orjinalden alıntı: talking

quote:

Bende Bu Sektörün İçindeydim..Genelleme Yapmak Doğru Olmaz..Arıza Tespit Ücreti 20 Ytl İdi. Bilgisayarcılar Cakaldır Diyorsunuz? Neye Dayanarak Söylüyorsunuz Bunu? Tamam Eyvallah Bilgisayardan Anlamayan İnsanları Kazıklıyorlar Ama Hepsi Değil!Lütfen Genel Konusmayın...

evet arkadaş genelleme yaparak hata yapmış ama her sektörde olduğu gibi BİLGİSAYAR SEKTÖRÜNDE DAHA FAZLA
    bu sektörde de kötü niyetli insanlar var bilmeyen birini yakalasınlar
    donuna kadar soyarlar o insanlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 31 Aralık 2008; 23:49:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.