Arkadaşlar benim 500 gb wd hdd var. Koymak istediğim yere dik sığmıyor yatırsam ve öyle kullansam ne olur bir zarar görürmü? Birde şuan dik durduğu yerde10 cm arkasında hoparlör var ufak ama 4.1 sistemin güçlü bi hoparlörü onu açınca hdd zarar görürmü? Hani hoparlörün manyetiğinden yada yüksek seste oluşan titreşimden?
Sesten sorun çıkacağını sanmama ama manyetizma içerdeki başlığı etkilerse kötü olur. Umarım Anti-Manyetizma özelliği vardır. Dandik bir marka ise koyma sakın. örn. Frizby:D Ayrıca yan koymak derken Ext. HDDlerin baıları dik durma aparatı ile geliyor. Bi sorun çıkacağını sanmam.
Fiziksel olarak HDD zaten kutunun içerisinde yan duruyor. Bende 2 adet var aynısından çok uuzn süredir yatık şekilde duruyorlar ve bir problem çıkarmadılar..
Ses sisteminin titreşimleri ve manyetik alan HD' ye zarar verebilir mümkünse daha uzak bir yere yerleştirin
yan bir sorun olacağını sanmam
ancak eğer sabit durmayıp devrilme vs olacaksa zararlı olabilir,
bir de yonuçta yatay düzlemde dairesel hareket yerine düşey düzlemde dairesel hareket yapıyor olacak. bu sabit hızlı dönüşünde bir ivmelenmeye neden olup zarar verebilir ama bu sadece bir teori (yada uydurmuş da olabilirim ama bana mantıklı geldi)
bende yatık durduğunda yer çekiminin farklı etki edeceğini düşündüm =) dandik bir marka deil Western Digital ama anti manyetizma varmıdır bilmem neyse hoparlörden uzak tutarıs o çok sorun deil ama yan durma olayı hakkında daha fikirnis varsa söyleyin merak ettim =)
WD my book external hdd urunlerine bakarsan, normal pclerde yere paralel iken bu urunler masa uzerinde yere dik olarak konumlandirilacak sekilde uretilmistir. hdd kutusu icinde PCde kullandigin hdd ile ayni ozelliklere sahip hdd bulunur. bu yuzden yan yada dik kullanimda herhangi bir problem yasamazsin.bence onemli olan speaker'a yakin olmasinin ve dik koydugun durumda sabitleyemezsen olusacak sarsintiya bagli sorunlar, onlara dikkat et.
merhaba bende bugun wd 1T hdd aldim. benim de masada yer olmadigi icin hem yan hemde ustunde zoom x 5 modem var . hemen hemen yanibasinda da creativenin 4+1 ses sisteminin 2 kucuk speakeri. bu sekilde bu hdd calisir mi calisirsa en gec ne zaman bozulur :) masada yer yok olmadi en son yere bir yere atacagim. en son aklima gelen asus kasa var onun uzerine birakmak zar zor bir hdd aldik yer bulamiyoruz simdi :)
arkadaslar speakerlari ve icindeki miknatislari kendinize cok dert etmeyin, hddnin icinde de motoru dondurmek icin neodimyum miknatislar mevcut. dusuk gucte oldugu icin dataya hicbirsey yapmiyor. evde,masa uzerinde bulunabilecek herhangi bir miknatis ya da elektromanyetik alan harddiske zarar vermez. icini acip internal diski cikarip miknatisla orselerseniz o zaman bozmus olursunuz.
WD 1 TB'yi nefes alabilecegi bir yere koymanda fayda var, benimki Tv altinda....kapali alanda oldugu icin cok isiniyor.
masamin yaninda bir bosluk vardi evde de bir kucuk zigon sehpa sonunda hdd ye yer bulundu :)
hdd nin cok guzel bir ikonu vardi gecen gun hdd icinde gelen programlari sileyim dedim ikonu da sildim galiba simdi normal xp nin hdd ikonu bile yok ozellikler vs dedim ikon ekleyemedim wd e nasil ikon ekleri hdd ye ? simge degistir butonunu bir turlu bulamadim nerden degistiririm ? tesekkurler.
diskınız orjinal halınde ne ise o şekilde kullanın yataysa yatay dikeyse dikey çünkü üretici firmalar sırf şekil olsun diye oyle yapmıyorlar bir bildikleri var zaten adı uzerınde SABİT disk SABİTLEYİn oyle kullanın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme