Şimdi Ara

bir ram nasıl bozulur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
10.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ramı nasıl bozarım yani nasıl kullanılamaz hale getirim açıklayabilirseniz sevinirim ne yaparsam ram bozulur

• bozman için gerekçen nedir?

biostan voltaj ver gitsin ama işlemci anakartınıda götürebilirsin
  • hayır öğrenmek istiyorum ama başka şeylere zarar vermeden nasıl yapılır veya farketmez o dediğini nasıl yapacam
  • ramler statik elektriğe maruz kalabilir
  • Üstüne su dökersen bozulur birde tencerenin içine su koyup makarna gibi haşlamada yapabilirsin
  • bana bilgisayardan şuna girip şunu yaparsan ram bozulur gibi bi cevap lazım onu istiyorum ilgileriniz içinde şimdiden teşekkürler
  • o zaman başıma gelen ilginç bir olayı anlatayım. autocad kullanan bir müşterim vardı. ramleride program için o kadar yeterli değildi. programda birgün çalışırken elektrikler kesiliyor. sonra normal olarak bilgisayar açılıyor ve en ufak programda bile geçersiz işlem yürütüyordu. ramleri test ettim bir tanesi arızalalanmıştı. tabi ani elektrik kesintisinden denirmi bileiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bozuk ram nasıl anlaşılır?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: nirvana16

o zaman başıma gelen ilginç bir olayı anlatayım. autocad kullanan bir müşterim vardı. ramleride program için o kadar yeterli değildi. programda birgün çalışırken elektrikler kesiliyor. sonra normal olarak bilgisayar açılıyor ve en ufak programda bile geçersiz işlem yürütüyordu. ramleri test ettim bir tanesi arızalalanmıştı. tabi ani elektrik kesintisinden denirmi bileiyorum

Ramler dolu kaldığından arızalıymış gibi davranır.Boşaldıklarında tekrar normal çalışmaya başlarlar.
  • Nasıl yani dolu kaldığında.Ramlere güç gitmediği zaman bilgi silinirki,dolu kalamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: __SİLENT__

Nasıl yani dolu kaldığında.Ramlere güç gitmediği zaman bilgi silinirki,dolu kalamaz.

Evet öyle.Ne demek istedin tam olarak antiyoba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

Nasıl yani dolu kaldığında.Ramlere güç gitmediği zaman bilgi silinirki,dolu kalamaz.

Ben de öyle sanıyordum ama bazan silinmiyor işte.Ben iki defa ramlerimi servise gönderdim geçen yıl sağlam diye geri döndüler ikinci döndüklerinden beri de hep overclocklu ve 2-3-3-6 çalışmalarına rağmen hiç hatasız çalışıyorlar.Servistekiler söyledi böyle ani güç kesintilerinde dolu kalabiliyorlarmış.Serviste bozuk olduğuna yemin billah etmiştim sağlam dediklerinde.Ne pi alabiliyordu ne oyun oynatıyordu sıkıştığı anda reset atıyordu daha ne hatalar.

• arkadaşlar benim konuyu biraz farklı yerlere taşıdnız sanki ben hala cevabımı bulamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: nirvana16

ramler statik elektriğe maruz kalabilir

Bence de böyle yap. Ne zaman içinde bir pozitif enerji hissediyorsan o zaman ramin çipleriyle oynaş, elle, mıncıkla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: administritik

arkadaşlar benim konuyu biraz farklı yerlere taşıdnız sanki ben hala cevabımı bulamadım

Anakart üzerinde bozmaya çalışırsan anakarta da zarar verirsin.Statik elektrik dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

Ben de öyle sanıyordum ama bazan silinmiyor işte.Ben iki defa ramlerimi servise gönderdim geçen yıl sağlam diye geri döndüler ikinci döndüklerinden beri de hep overclocklu ve 2-3-3-6 çalışmalarına rağmen hiç hatasız çalışıyorlar.Servistekiler söyledi böyle ani güç kesintilerinde dolu kalabiliyorlarmış.Serviste bozuk olduğuna yemin billah etmiştim sağlam dediklerinde.Ne pi alabiliyordu ne oyun oynatıyordu sıkıştığı anda reset atıyordu daha ne hatalar.

ben arızalı oldu parite hatasını görebiliyordum. ve o ram asla çalışmadı. başka anakartlarda zaman zaman test ettiğim olmuştu

• tamamda bu statik elektiriği nasıl verecem nerede bulunur bu statik elektirik arkadaşın dediği gibi kendimde pozitif bi elektiriğin olduğunu hissettiğimdemi yapacam vereyim bendeki pzitif elektiriği bozulsun
  • ne zor şeymiş bunlar yaa bozulur yapması zordur çalışır bozması zordur anlamadım bi türlü valla
  • arkadasım ver voltajı yansın gitsin iste ram....
  • Al eline ütüyü ramleri ütüle daha ne diyim.Kesin yanarlar.
  • arkadaşlar hepinize teşekkürler en iyisi bunu yapayım ölçülerine göre ütüleyim bozulmazsa tekrar burda bu konuyu açarım başka fikirleri olanlar varsa onlarıda bekliyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.