Şimdi Ara

RAM Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar. 2017 Nisan ayında yeni bir sistem topladım. Sistem şu şekilde:
    CPU i7-7700 Anakart: MSI B250m Bazooka RAM: Crucial 2x8GB 2400MHZ(BLS2C8G4D240FSA) PSU: 600W +80 GPU: RX480 8GB

İlk haftalar bir sıkıntı yoktu ama sonradan 2-3 günde bir pc'yi açarken mavi ekran hatası vermeye başladı. PC açılışındaki mavi ekran hatasını windows'un hızlı başlatma seçeneğini kapatıp çözdüm ama bazen oyun oynarken bazen de nette gezerken mavi ekran hatası veriyordu.O sorunu bir türlü çözemedim. Format atmak işe yaramadı. MEMTest86 ile RAMleri test ettiğimde herhangi bir sıkıntı çıkmıyordu. Bu yaz RAMleri tek tek kullanmayı denedim. Modullerden biri sürekli mavi ekran verirken diğerinde herhangi bir sıkıntı olmadan rahat rahat kullanıyorum. Şu anda tek modul 8GB kullanıyorum. Diğer modulu kuzenime verdim onda sıkıntısız çalışıyor. Yeni bir 8GB RAM daha alıp tekrar 16GB kullanmak istiyorum ama hangi modeli alsam bilemedim tekrar mavi ekran hatası vermesinden korkuyorum. Ya da yeni RAM yerine anakart da alabilirim o fikri de düşünüyorum ama elimdeki Crucial 2x8 RAM yeni anakart da sorunsuz çalışmazsa yine bir sıkıntı çıkmasından da korkuyorum. Nasıl bir yol izlesem karar veremedim. Sizlerin yardımlarını bekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaulGoodman306 -- 10 Kasım 2018; 18:52:49 >

• up
  • Mavi ekran aldığında altta bir hata kodu olur 0x000 şeklinde gider, onu not edip yazarsan iyi olur, hdd'den kaynaklı da olabilir, Windows sürümü ya da driverlar la ilgili de olabilir bu sorun.
  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    PC'yi ilk topladığımda yeni hdd almamıştım eski hdd'yi kullanıyordum. Acaba hdd de mi sorun diye yeni hdd aldım ama mavi ekran sorunu devam etti. Driverlardan olduğunu da sanmıyorum ramleri tek tek kullandığımda birinde mavi ekran veriyor diğerinde vermiyor.
    www61.zippyshare.com
    Zippyshare.com -
    https://www61.zippyshare.com/v/gIOQU1wh/file.html

Bütün hatalar olmasa da birkaç minidump dosyasını attım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu,ram,anakart tavsiyesi
    18 yıl önce açıldı
    işlemci tavsiyesi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.