Şimdi Ara

RAM Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biraz araştırdım forumda, diğer sitelerde ancak tam bir karar yada beni doğru olana sevk edecek kusursuz
    bir bilgi elde edemedim.

Şuan bilgisayarımda 3GB-667mhz (2x1) ram bulunuyor.
    1GB olan ram'i söküp yerine 2GB 667 mhz lik başka bir ram takacağım

RAM Tavsiyesi

RAM Tavsiyesi

Notebookumun arkasını açtım, ramleri çıkarttım arkalarına baktım PC2-5300 yazıyor ikisindede
    Alışveriş sitelerinde, CL5 CL6 vs. ramler gördüm bunlar sadece 2GB 667mhz CORSAIR ve KINGSTON da var
    Sizde hangisini almalıyım performans açısından hangisi daha iyi olur?
    (bütün 2GB ddr2 667mhz lik ramler 8modüllü, 4 yada 2modüllüsünü bulamadım hiç)
    PC2-5300 ile CL5 CL6 arasında ki fark nedir?

Kısaca, 2x2GB 667mhz yapacağım ramlerimi (chipset'im max 800fsb destekliyor)

" 667mhz ile 800mhz arasındaki pek bi fark olacağını zannetmiyorum bu yüzden 667mhz düşünüyorum ama, ekran kartım ATI hd3650 512mb paylaşımsız 2gb'a kadar paylaşımlı. Ram kapasitemi 4GB 667mhz a yükseltsem yada 2x2 800mhz ram taksam tüm ramlerimi değiştirip ekran kartımın performansı da artar mı? "

Önereceğiniz, bunu alsan daha iyi olur dediğiniz, bilmemde fayda gördüğünüz bilgilerinizi paylaşıp beni
    bilgilendirirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Guy -- 25 Ağustos 2011; 5:28:16 >

• 3 gb ram iniz varsa 4 gb ın bir yararı olmaz, birde ekran kartınada bir yararı olmaz.
  • Evet, 3GB Ram var şuan makinenin üzerinde.
    Anlayamadığım neden 4GB'ın bir yararının olmaması.
    3MB ön belliğim var mesela, şöyle ufak bir matematik hesabıyla şuan arttırılmış önbelleğim 4608 16b düşsek 4592 diyelim
    4GB ram takarsam, 6144 oluyor bundan da 16b düşelim 6128 oluyor bunları yuvarlayıp arasındaki farkı alırsak, 1530 civarı bi kazanç sağlıyor bana.
    İşlemci - Cache - Ram arasındaki bağdan herkes haberdar, bilgisayarımın performansının artmaması yada artmayacak olması çok garip.

Tamam belki ekran kartına bir yararı olmaya bilir ram yükseltmenin ama 3GB'ın 4GB'dan farkı size göre sanırım sadece rakamların farklı olmasından ibaret.
    64bit'de çok fark ediyor benim sorduğum soru biraz daha detaylı, hangisinden almam daha iyi olur. daha çok performans kazandırır, veyahut 667mhzları söküp 800mhz mi takmalıyım vsvs. ilk mesajımı tekrar yinelemeyeceğim.

Teşekkür ederim, inceliğiniz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Guy -- 25 Ağustos 2011; 4:51:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    ANAKART TAVSİYESİ
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.