Asrock ab350m anakart ryzen 1500x işlemcim var üzerinde teamın şuan satılmayan bir ramı var o yüzden aynısından alıp takamıyorum. Üzerindeki ramın kodu TLRED48G2400HC14BK yanına alternatif ne takabilirim. Eğer alternatif olmazsa bunu alıp taksam çalışır mı https://www.amazon.com.tr/dp/B083TSBY82/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_dl_67YKGAEQ93F7075HWJBZ?psc=1 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ram tavsiyesi istiyorum.
-
-
Sanırım ryzen 1500x 2666mhz ram destekliyor, problem değil alıp biostan 2666ya sabitlesem olmaz mı mavi ekrana falan düşer mi sürekli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şimdi anakartınızdaki ramin yanına dişardan rastgele farklı marka farklı değerleri olan başka bir ram eklendiğinde büyük ihtimal sorun olur uyumlu çalışmaz. Zaten linkteki verilen ürün 3000 hızlı eskisi daha düşük hızlı , yani yeni olan ram de eskisi ne ise o hızda çalışacaklar yani eski ram 2400 ise o hızda olacak yenisi de . Ama muhtemelen ikisi aynı hıza çekilse de farklı marka olduğundan dolayı büyük ihtimalle ya sistem açılmayacak doğru düzgün ya da mavi ekran hatası alıp duracaksınız zırt pırt. En iyi çözüm işlemcinin de desteklediği frekans hızında sıfır olması şart değil, iki tane 8 lik ram alıp aynı ramden takmak mesela 2400 veya 2666 gibi. . 2. elde de bulabilirsiniz güvenilir satıcılardan sıfırı pahalıya gelir .Gelmez sorun değil diyorsanız sıfırda bakabilirsiniz. Son olarak almayı düşündüğünüz marka rami mutlaka anakartınızın destek listesinden bakın destekliyormu diye tanınmış markalardan birini seçmeye bakın abidik gubidik markalarda uyum sorunu çıkarabilir. Kingston . corsair , crucial, g skill , team bunun gibi bilinen markalar genelde iyidr. Birkaç marka daha yazılabilir örnek diye.
-
Eğer linkteki ürünü alırsam bilgisayarın içerisindeki ramı çıkartmayı düşünüyorum.
-
Öyle daha mantıklı olur eski rami çıkarmak , yeni alınacak olandan 2 tane alınabilirse o daha iyi olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X