Şimdi Ara

RAM Upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün başıma gelen bir olay hakkında fikir ve önerilerinizi almak istiyorum. Bilgisayarımı geçen sene Eylül ayında aldım. Anakartım ASUS P5LD2VM-SE, işlemcim Pentium D 2.8 Ghz, ve RAM'im Kingston 1 GB 533 MHZ PC4200. RAM'in kutusunda yazan model numarası: KVR533D2N4/1G 1GB PC2 - 4200 CL4 240 - Pin DIMM

Anakartımda her biri maksimum 1GB lık 2 adet RAM slotu var. Bilgisayarımda takılı olan RAM'in fiyatı 41 liraya kadar düştüğü için mevcut olanın yanına aynısından bir tane daha eklemek istedim ve Gold Bilgisayardan Kingston 1 GB 533 MHZ PC4200 RAM aldım. Eve gelip yeni RAM'i anakarttaki boşta olan 2. slota takıp bilgisayarı çalıştırdım. Bilgisayar Windows yükleme çubuğunun göründüğü ekranda dona kaldı. Resetledim ama sonuç yine aynıydı. Bios'a girdim sistem belleği 2040 MB (Kalan 8 MB heralde ekran kartı için kullanılıyor) olarak görünüyordu ve RAM ayarlarıyla ilgili herhangi bir menü yoktu. Yeni RAM biosta görünmesine rağmen belki taktığım 2. slot arızalıdır deyip, yeni RAM'i eski RAM'in takılı olduğu slota takıp tek RAM ile bilgisayarı çalıştırdım. Bu sefer de açılışta makine kendi kendine reset atıp durmaya başladı.

Arızalı RAM sattıklarını düşünüp o hızla hemen mağazaya gittim ordan da müşteri ilişkilerine. Orada RAM'i üzerinde 2 sarı 2 de kırmızı RAM yuvası olan bir anakartta (muhtemelen DDR ve DDR2 destekleyen) denediler ve windows açıldı. Sonuçta ne onlar haksızdı ne de ben. "Kasayı getirsem burda dener misiniz?" diye sorunca bilgisayarı ordan satın almadığım için yapamayacaklarını söylediler. İyi niyet gösterdiler, mal sağlam, alınalı 1,5 saat olmuş deyip para iadesi yaptılar. Ama olan bana oldu durduk yere 1 GB ramle kaldık.

Bilgisayar mühendisliği mezunu, donanım stajı yapmış ve RAM'lerle az çok aşinalığı olan biri olarak bendekiyle aynı marka aynı model RAM'in, kullanmakta olduğum-sağlam olduğu %100 belli olan bir slota takılınca neden çalışmadığı hakkında bir fikrim yok.

Mesaj biraz uzun oldu, özür dilerim ama bu konuda fikir ve upgrade konusunda öneri verirseniz minnettar olurum

Şimdiden teşekkürler

• su anakartinin sayfasi
    http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1251&l1=3&l2=11&l3=0

su da 14/08/2007 de cikan son bios updatesi yapmadiysan yap mutlaka

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5LD2-VM%20SE/LD2VMSE0701.rar

su da anakartina uygun ramlerin listesi biraz yamuk gorundu bende 125 de filan bak.

http://www.asus.com/999/download/products/1251/1251_10.pdf

verdigin seri numarasini bu listede goremedim ve asusun bazi anakartlari kingston ram ile uyumsuzluk yapiyor.bu olmus olabilir anakartin damari tutmus olabilir bilemiyorum ama upgrade konusunda sunu al super calisir diyemeyiz buradan.benim de basima aynisi gelmis veritech takmis calistirmistim mesela.kap kasayi gotur bir yere taktir denet olursa oyle al yoksa cok alir iade yaparsin.

• Enteresan olan RAM'lerin marka ve model olarak birebir aynı olması. Ama aradan 1 sene geçti, eğer artık yeni parçalara daha farklı modüller takıyorlarsa belki o yüzden arıza yapmıştır. Dediğiniz gbi kasayı bir yere götürüp denetmek en sağlıklı yol ama onca yol taşıması da tabiki ayrı eziyet Belki bir dahakine başka bir mağazaya elimdeki RAM'i de götürüp denerim şansımı. Olmazsa son çare makineyi toplattığım yere götürmek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop cpu upgrade
    10 yıl önce açıldı
    Laptop Ram Yükseltme
    4 yıl önce açıldı
    ram
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.