Şimdi Ara

Ram Uyumu ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ram uyumuyla ilgili bir çok konu inceledim ancak, CL nin uyumlu olmasının gerekli olup olmadığını öğrenemedim.

Tam Olarak Ram lerin neleri aynı olması gereklidir ??

Teşekkür ederim

Hayırlı Ramazanlar bu arada

• arkadaşım cl uyumu dual çalıştırmak için gereklidir. Ötesinde ram'lerin frekanslarının aynı olması kafidir sorunsuz çalıştırabilmen için beraber

Sana da hayırlı ramazanlar
  • Dual olarak derken neyi kastediyorsun?
  • ya şu dual olunca noluo anlamadım he

mesela Benim 512 DDR2 533 hızı var

şimdi gidip 512 DDR2 667 ALcam 667 oldugu için daha hızlı olması lazım ?
  • Ram hızlarının aynı olması uyumsuzluğu önler.Mesela Bende 256 mb DDR 400 mhz ram var.Üzerine 512 mb DRR 400 ram aldım ve uyumsuzluk olmadı.(Zaten Donanımcı da bunu tavsiye ediyor)Uyumluluk için Hızlarının aynı olması önemli
  • Dual olması demek performans artışı demek. Aynı halatı 2 kişinin aynı anda çekmesi gibi. Ram'ler dual olmazsa önce biri çeker. Onun gücü bitince (Ram hafızası dolunca diğeri de devreye girer) diğeri çeker. Basit mantık bu
  • birbirinin aynı özelliklere sahip ramler kullanmak hem stabilite hem oc hemde dual çalışma için şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart & Ram uyumluluğu
    geçen ay önce açıldı
    anakart ram uyumu
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weltas

Dual olarak derken neyi kastediyorsun?

Merhaba, Duall Channel özelliği İşlemci ve anakartın desteklemesi gereken bir teknlojidir! Duall Channel sayesinde ramlerdin veri tarnsfer hızı 3.2 Gb/Sn iken Duall çalışınca bu değer 6.4 Gb/Sn olarak değişir ki buda sisteminize olumlu yönde yansır
  • Dual olması için cl uyumu gerekmez.Ben cl 2,5 twinmos ile cl 3 kingstonu dual channel kullanıyorum hiç bir problem yok.
  • farkılı marka ve farklı timingli ramin dual çalıştığını ilk kez duyuyorum. Aynı marka bile sorun çıkarır aynı model almaya dikkat edin diyor satıcılarç (cl uyumundan dolayı) Ama bunu öğrendiğimiz iyi oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kmp16

quote:

Orjinalden alıntı: Weltas

Dual olarak derken neyi kastediyorsun?

Merhaba, Duall Channel özelliği İşlemci ve anakartın desteklemesi gereken bir teknlojidir! Duall Channel sayesinde ramlerdin veri tarnsfer hızı 3.2 Gb/Sn iken Duall çalışınca bu değer 6.4 Gb/Sn olarak değişir ki buda sisteminize olumlu yönde yansır

teşekkür ederim..
    peki anakartın ve işlemcinin bunu desteklediğini öğrenebiliyomuyuz ?
  • işlemciyle bir alakası yok olayın anakartın desteklese yeter. Anakartın modeline göre üretici firmanın sitesinden öğrenebilirsin. Ya da anakartı açınca ram slotlarından 2 si bir renk diğer ikisi bir renk ise vardır. (dual çalıştırmak için aynı renkli olanlara takmalısın ramlerini)
  • Dual-Channel DDR400 Memory

bu sanırım ben de o özellik olduğunu doğruluyor ..

tekrardan teşekkürler tüm ilgilenen arkadaşlara
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.