Ben 8Gb ram takviyesi yapmak istiyorum sisteme ama yukarıdaki bende mevcut olan ram 2400MHz CL15 şimdi ben ram alırken yine aynı özelliklerde ram mi almalıyım yoksa bu aşağıdaki ramlerden birini alsam olur mu yani mhz 3000 falan alsam CL Değeri farklı olsa uyumlu çalışır mı bellekler ?
Almayı düşündüğüm ramler :
www.vatanbilgisayar.com
Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 3000MHz CL15 1.2V PC Ram - Vatan Bilgisayar
Bence calismasinda sorun olmaz eski remin hiz bantları ile çalışır heralde.
Ben olsam elinizdekinin aynisini alirim çünkü frekans düşük olana gore calisacak. Veya elimdekini satar güncelini alirim dersende yenisini al karar senin
Hicbir sıkıntı olacagını sanmıyorum.Keske Elimde farklı Ramler olsaydı deneyip size soylerdim.Bende de Z390 Mortar var. İkisi de aynı hızda calısır muhtemelen 2400 de Ram Voltajları da aynı 1.2V...
huso
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim denemiş kadar oldunuz. Bu arada ram yükseltmesinden sonra pc ye format atmaya gerek varmı acaba ona göre ram i takmadan önce yedekleme yapayım ?
Yeni Ram takıldıgında Sadece CPU ya da Sistemde degisiklik oldu diyor acılırken Bios a girip ayarı yapıp cıkıyorsunuz.
Formatlık falan bir durum yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme