Şimdi Ara

Laptopumun gücünü yükseltmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar uzun süredir kullandığım dizüstü bilgisayarımın yeterli olmadığı kanaatindeyim şuan yenisini alacak gücüm de yok duyduğuma göre sistemimi biraz yükselte bilirmisim ama her parçanın da her bilgisayara uymadigini öğrendim o yüzden sizden de yardım istiyorum altda verdiğim bilgisayar sistemime uyabilecek ekran karti, ssd uyuşmazlık yapmayacak parçalar nerden bulabilirim

Markası : ASUS K52F
    İşlemci Hizi : Intel Core i3 370M- 2.4 GHz 3 MB Önbellek
    Ram : 2 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.4 GB) Ram
    Harddisk Kapasitesi : 500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    Ekran Karti : Intel GMA Ekran Kartı
    İşletim Sistemi : Microsoft Windows 7 Home Basic Tr-İng (64 Bit)

Paylaştığım bu bilgiler sıfır alınan Google da yazan bilgiler aldığım günden beri hiç bir parçasını değiştirmedim şuan sadece Windows 10 olarak kullanıyorum 64 bit yaptım çok kastı 32 bit kullanıyorum hadi bı el atın da şu bilgisayarı kendine getirelim 😁
    Ayrıca bilgisayarım da CPU %100 sorunu da var bir program açsam 100 de kalıyor ben bilgisayarın zayıf olduğu yüzünden olduğunu düşünüyorum net de ne paylasmislarsa yaptım duzelmedi belki yükseltince düzelir yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• win 10 lite sürümleri var bayağı fark ediyor dene istersen hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CJ11

win 10 lite sürümleri var bayağı fark ediyor dene istersen hocam
    Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim Windows 10 nun lite olduğunu bilmiyordum onu da indirip deneyeceğim birde aklıma takılan birşey var bazı blog sitelerde Windows 7 kullanan arkadaşların tavsiyesini gördüm birbirlerine yorum yaparken Windows 7 kurmuş olsam güncellemeleri iptal mi etmem gerekiyor çünkü tahminim etmezsem kendi kendine 10 olacak sanırım

• Ouw O kullanıcısına yanıt
    dediğinizi tam anlamadım ama ben eski laptopuma yüklemiştim tüm gereksiz uygulamalar ve güncellemeler silinmiş versiyondu bayağı işe yaramıştı win 7 ile hiç uğraşmayın bile bence

• quote:

dediğinizi tam anlamadım ama ben eski laptopuma yüklemiştim tüm gereksiz uygulamalar ve güncellemeler silinmiş versiyondu bayağı işe yaramıştı win 7 ile hiç uğraşmayın bile bence
    Şimdi biraz araştırdım ama nereden indirebilirim onu anlayamadım Windows 10 Lite Microsoft dan mi indiriliyor yoksa Google da araştırıp herhangi bir yerden mi indirmeliyim

bi site vardı full bisey bisey tam hatirlamiyorum ordan yuklemistim ben microsofttan degil

• quote:

bi site vardı full bisey bisey tam hatirlamiyorum ordan yuklemistim ben microsofttan degil
    Anladım hocam ben bı araştırıp bulup bı indireyim teşekkür ederim yardımlarınız için peki SSD felan aldınız mı hiç dizüstü veya sistem uyuşmazlık yapıyor mu bi bilginiz var mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Windows 10 LTSB olarak aratırsanız arkadaşın dediği şeyi bulabilirsiniz.
    32 bit yuklemistim eskiydi diye bi sorun olmamisti , en basit yol diye dedim ssd vs ugrasmamak icin

• Bazı eski tip oyunlarda bile kasma sorunu yaşıyorum o yüzden SSD almak istiyorum dediğiniz Lite sistemini kurucam ama birkaç yardımı dokunacak parçalar da almak istiyorum bilgisayar dan pek anlamıyorum sanırım en düşük bı sistemim var core i3 ün anlamını bilmiyorum ama çok eskide kaldigini tahmin edebiliyorum bu i3 ü nasıl yukseltebilirim maliyeti nedir bı bilginiz var mi

islemciyi yukseltemezsin laptopta hocam sadece ssd ram vs takabilirsin

• CJ11 C kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve ekran kartı yukseltebilmek laptoplarda cok zor. Oyle bir şeyin mümkün olduğunu bir kaç yil içinde duymuştum ama bilgim yok imkansiza yakın Bir sey.
    2 gb raminiz var. Boşta slotunuz var mi onu öğrenmek gerek. 4 gb ram ilave etmeniz yeterlidir. Ssd ise anakartiniza takabilecekseniz 240 gb yeterli olacaktır. Windowsda ve normal kullanimda bu yapacaklariniz cok fark edecektir. Ancak iş oyuna gelince sadece daha hizli açılacak, grafik kalitesi olarak etki etmeyecektir.
    Ram takviyesi ile kasan bazi oyunlar artik rahat çalışabilir.

Bilgisayar zaten sorunluysa ariza cikartacaksa falan boşuna yatırım yapmayin paranız çöpe gider.

Edit: ram ozelliklerinizde max 4gb diyor yeni fark ettim.
    Maksimum raminiz 4 gb olabilir.
    Eğer anakartda iki slot varsa ve birinde 2 gb ram takılı ise +2gb ram daha alıp boş slota takacaksiniz. Yok eğer iki slotda da 1 er gb ram takili ise o ikisini çıkarıp 2 ser adet 2 gb veya 1 adet 4 gb alacaksiniz.
    Dual kit önerilir yani 2 slotlu ise 2 adet 2 gb ram alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 15 Temmuz 2019; 23:9:36 >

• general4242 kullanıcısına yanıt
    hocam konuyu diğer arkadaş açmıştı mesaja etiketlerseniz iyi olabilir belki görmez diye

• Ama yazdığınız modele internetten baktim. Asusun kendi sitesinde yazana göre 2 slot ram yuvası var ve max 8 gb ram destekliyor. Ssd ye gelince dvd yi çıkarıp sata ssd takacaksiniz.
    Yoksa hdd yi sokmeniz gerek o da alan kaybı olur.

• CJ11 C kullanıcısına yanıt
    Ouw O kullanıcısına yanıt
    Fark etmemişim. Konuza yanıt geldi diye gider de yine de etiketleyim bu mesajı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 15 Temmuz 2019; 23:14:57 >
  • 4 gb lik ram bide samsung 860 evo ssd lazım sana hocam, açarsın rapid modu uçar gidersin
  • Bence laptop değiştirin o masrafları yapacağınıza.

• Aynı işlemciyi kullanan laptop um var (
    www.istanbulbilisim.com
    L655-1CX Satellite Toshiba Notebook
    https://www.istanbulbilisim.com/l655-1cx-satellite-toshiba-notebook-fiyati-21608.html
    ) ssd alırsan sorunlarının bir çoğu çözüme kavuşur. Ben de Samsung evo 850 var ama tam kapasite de kullanamıyorum çünkü sata sürümü düşük. Bu sebeple en ucuz ssd işini görecektir en az 240 GB almanı öneririm. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi ya HDD söküp yerine takacaksınız ya da DVD rom söküp ilgili aparatı alıp takacaksınız. Benim hafıza ihtiyacım çok olmadığından hdd söktüm. Ayrıca RAM takviyesi de yaparsanız bir süre daha tatmin edebilir laptop sizi.
    Ayrıca ikinci el bulabilirseniz aşağıdaki listedeki işlemciler ile teoride işlemciyi değiştirebilirsiniz. Benim işlemcim lehimli değil sizinki de öyle değildir sanıyorum. işlemciler arası performans sıralaması da aynı listede
    Laptopumun gücünü yükseltmek istiyorum bu konuda yardımcı olabilecek var mı

İşlemciler için vereceğin paraya değmez diye düşünüyorum düzgün çalışacağı da kesin değil ayrıca
    Yine de denerim dersen bunları bulabildim

https://m.n11.com/bilgisayar/bilgisayar-bilesenleri/islemci

https://www.sahibinden.com/arama?category=113456

m.n11.com
    Intel Core İ7-640m İşlemci 4m Cache, 2.80 Ghz Soket G1 - n11.com
    https://m.n11.com/intel-core-i7-640m-islemci-4m-cache-280-ghz-soket-g1-P266075219

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alemist -- 25 Temmuz 2019; 11:11:38 >

• RAM'i 4 GB'a çıkar. SSD al. CPU değiştirilebiliyor heralde onun için şöyle bir video var.

How-FixITyoutube
    How to upgrade CPU in Asus A52, X52, K52 laptop
    https://youtu.be/akZjgwV6z_8

CPU fiyatlarına sadece TR de bakma yurt dışı sitelere de bak. Bütçene göre alıp tak.

Edit: Yukarıdaki arkadaş 8 GB destekliyor demiş. Eğer öyle ise 8'e veya en azından 6'ya çıkartın RAM'i.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 27 Temmuz 2019; 3:9:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.