Şimdi Ara

ram uyuşmazlığı acil yardım arkadaşlar!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim aşağıda yazdığım şekildedir. Bugün ramları artırmak istedim ve aldığım firmada 2 adet olduğu için 2 adet hi level 4gb 1333 tek modül aldım. 1 tane daha sonradan ekleyecektim sözde. ama bugün o 2 tane 4 gbı taktım 4 slotta ne kadar kombinasyon varsa denedim ama bilgisayarı mavi ekrandan kurtaramadım. sizce bu uyumsuzluk neden olmuştur? yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler..

-----------------------------------------------------------
    ana kart:gigabyte ga-p55-ud3l 1156 ddr3 2200mhz
    işlemci : i5 760 8mb cache
    ekran kartı: palit gts 450 sonic
    ram: 4 adet hi level 2gb 1333mhz (soğutuculu)
    hdd: 1tb western
    kasa: feel huricane 500watt
    ------------------------------------------------------------

• kardeş ram çiplerinde bir arıza olabilir. başka pcde dene açılırsa bir yarım saat kullan ağır bir işlem de sonra kapat bilgisayarı ramin sadece siyah çiplerine dokun aşırı ısınma varsa çiplerin hasarlı demektir ha hiç açılmazsa ya da onda da mavi ekran varsa o zaman garantiye gönder
  • ya bilgisayar açılıyor bi süre sonra mavi ekran çat diye çıkıyor. araştırdım anakart desteği yokmuş 4gb a . nasıl iştir arkadaş böyle bi anakarta destek konulmazmı. ama desteklemese hiç açmaz heralde.neyse teşekkürler yinede.
  • anakartın 4gb x4 16gb bellek destekler sorun baska yerde hılevel cok ıyı ram degıl arızalı olabılı memtest gıbı bır programla bır test edın
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3501#sp
  • kardeş bilgisayar açılıyor sonra çakıyorsa anakartın ramleri adresliyor yani görüyor demektir. sen şu mavi ekranda ne yazdığını bir söylesene hata kodu lazım bunu için bilgisayar açılırken f5 e bas güvenli mod seçeneklerinden hata durumunda yeniden başlatmayı edevredışı bırak de öyle başlasın biilgisayar sonra mavi ekrana düştüğünde yazanları buraya yaz ona göre net bir cevap verebilirim. ama sistem açıldıktan sonra çakıyorsa büyük ihtimal ram çipleri bozuk demek zaten. bir de ramleri tek tek takıp dene eğer çipler den biri bozuksa bozuk olan ram mavi ekran verdirir sağlam olan vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi7406 -- 24 Ekim 2011; 3:40:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM ARKADAŞLAR
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.