Arkadaşlar benim sorum kurtarma programlarıyla ram üzerinden bilgi kurtarılabilir mi? Evet Ram geçici hafıza demek enerji kesilince üzerindeki bilgiler silinir demek ama eğer bir laptopun bataryası sürekli takılıysa çıkartılmamışsa kurtarma programlarıyla ramden bilgi kurtarılabilir mi? (Not: bu bilgisayar normal bir şekilde her zaman kapatılıp açılan bir makina). bilmem biraz anlatabildin mi? Bu olayı normal bir masa üstü bilgisayar içinde düşünebiliriz. Masaüstü bilgisayarda da bios silinmesin diye bir pil var. Acaba bu pil ram üzerinde bilgilerin saklanmasını sağlamak amaçlı enerji sağlıyor olabilir mi?
bana göre olmaz öyle bişey farklı şeyler bios taki hazfıza da saklıyor diğeri hız için gerekli bence olmaz
Bu kavanozdaki suyu boşaltmaya benzer boşaltılan su tekrar geri gelmez. Ram den bilgi kurtarmak imkansız gibi sonuçta geçici bellek.
Ben fazla donanımdan anlamam.. Ama kendi şahsi düşüncem : bios'un sakladıgı veriler ile ram'in saklicagi verilere bakilirsa imkansiz gibi..
ram random acces memory rasgele erişebilir bellek :D
geçenlerde okuduğum bi yazıda ramlar elektrik kesilir kesilmez -200 derece soğutulursa 20 dk kadar veri okunabiliyormuş yanlış bilmiyorsam bit lockerden veri çalmak için kullanmışlardı -30 derecede 2 dk kadar ramlardan veri okuyabilmişlerdi ama bunlar günlük hayatta değil sadece deneme amaçlı ve filmlerde kullanılabilir diyorum ben
ayrıca kurtardığın veri ne olacakki her yerden bir bit alsa okunamaz ecüş bücüş bişey çıkar herhalde
Arkadaşlar benim sorum kurtarma programlarıyla ram üzerinden bilgi kurtarılabilir mi? Evet Ram geçici hafıza demek enerji kesilince üzerindeki bilgiler silinir demek ama eğer bir laptopun bataryası sürekli takılıysa çıkartılmamışsa kurtarma programlarıyla ramden bilgi kurtarılabilir mi? (Not: bu bilgisayar normal bir şekilde her zaman kapatılıp açılan bir makina). bilmem biraz anlatabildin mi? Bu olayı normal bir masa üstü bilgisayar içinde düşünebiliriz. Masaüstü bilgisayarda da bios silinmesin diye bir pil var. Acaba bu pil ram üzerinde bilgilerin saklanmasını sağlamak amaçlı enerji sağlıyor olabilir mi?
Ram geçi bir bellek laptopta olsa durum değişmez. Ayrıca o pil rom bellek için bios ayarlarının bilgilerinin bulunduğu bir çipi çalıştırır, ram lere o pilin gücü yetmez
Biraz beklerseniz HDD niyetine kullanılan ram'ler geliyor... Adı I-Ram.. ilgilenenler BURADAN vidyolarını izleyebilir ve nette araştırabilirler. Gigabyte'ın bizlere bir güzelliği...
evet sını nitrojenle soğutma yaparak ramden veri kurtaran profesyonel firmalar var. fakat bu çok çok çok çok pahalı ve garantisi olmayan bir işlem. öyle ev kullanıvcılarına yönelik falan diil. direk şirket ve büyük firmalar için.
sadece son kullandığın 1 gb ı kurtara bilirsin öyle bile olsa :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme