Şimdi Ara

Ram Voltage ını göremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HWmonitor, everest, intel extreme tunung utility, open hardware monitor, cpu-z programlarının hepsinde baktım ama ram ile alakalı voltaj değeri hiç birinde göremedim. Bios'a da baktım orada da yok. Voltaj ölçümü için sensör olmama ihtimali var mı? Ram alacağım yeni ek olarak ama eskisinin voltajını bilmek istiyorum aynısını almak için. Yabancı forumlarda voltajın aynı olması önemli demişler ve bende bu sebeple öğrenmek istedim ama ne kadar program kurup baktıysam da bulamadım. Bu arada ram notebooka gömülü onboard sanırım daha önce içini açtığımda ayrı bir stick olarak görmedim. Sadece boş bir slot var bir de altta anakartın üzerinde ramin bileşenleri görünüyordu. Asus k555l serisi laptop.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyiragongo -- 30 Aralık 2015; 2:21:08 >

• Bu programlarda yine bulamadım ama yaptığım araştırmalara göre 1.35V ram varmış. Belki benim gibi bulamayan arkadaşlar olur.
  • En son sürüm Aida64 Extrme Edition ile bak."Bilgisayar/Algılayıcı" bölümünde uygulanan ram voltajını gösteriyor olmalı.
    Göstermiyorsa, "ANAKART/SPD" bölümünden laptop üzerinde takılı olan belleğin özelliklerine bak.Hangi voltaj frekans ve zamanlama ayarlarıyla çalışıyorsa ona uyacak belleği satın alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

En son sürüm Aida64 Extrme Edition ile bak."Bilgisayar/Algılayıcı" bölümünde uygulanan ram voltajını gösteriyor olmalı.
    Göstermiyorsa, "ANAKART/SPD" bölümünden laptop üzerinde takılı olan belleğin özelliklerine bak.Hangi voltaj frekans ve zamanlama ayarlarıyla çalışıyorsa ona uyacak belleği satın alırsın.

Algılayıcı kısmında sadece cpu ve pil voltajı yazıyor. Güç tüketimi kısmında watt cinsinden ramin güç tüketimi yazıyor. Anakartın da bellek kısmında hiç bir voltaj değeri yok. SPD ye tıklayınca ise hiçbir şey çıkmıyor boş sayfa.

CPU-Z'de de SPD kısmında bir şey çıkmıyordu. Slot1 i de seçsem değer vermiyor Slot2'yi seçsem de aynı.

Benim aklıma gelen voltaj ölçümü yapmak için bir sensör yok laptopta. Güç tüketimini ölçüyor ama voltajı ölçmüyor. Akımı bilsem hesaplayacağım ama dediğim gibi yaptığım araştırmalara göre bu model laptoplarda 1.35V ram var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyiragongo -- 2 Ocak 2016; 18:56:24 >

• Speccy adlı program ile voltaj dahil çeşitli bilgilere ulaşabilirsin dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Take a bread

Speccy adlı program ile voltaj dahil çeşitli bilgilere ulaşabilirsin dostum.

Onu eklemeyi unutmuşum ama onunla da baktım o da göstermiyor maalesef.
  • O halde durum dediğiniz gibi bence. Bundan sonrası beni aşıyor. Ben daha kendi derdimi çözemedim zaten :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aida64 Engineer Trial versiyonda gösteriyor arkadaşlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.