Şimdi Ara

Ram yanmasini nasıl anlariz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar benim ddr400 olan 2 tane ram im war dıı
    elektirk kesintisi sonrasi pc acilmadi bende actim herseyi kontrol ettim bisi mi yandi die
    sonra hazir acmisken temizliyim dedim ramlari cıkardim bidaha calısmadi digeri calısıyo ram yanimda napsam bilmiyom
    tekinin yandığını düşünüyorum yanan rami tek basina takınca bi hafiza chipi üzerinde asiri sıcaklık oluyo kesin yandı mı simdi ??
    bilgilendirirsiniz iyi olur

• cvp yok muu
  • dostum benimde benzer bir sorun ( hatta hemen hemen aynı ) bir sorun başıma geldi. Evi tadilat yapmak için herşeyi kaldırmıştık. Buna bilgisayarımda dahildi. Sonra hazır kaldırmışken bilgisayarımı da bir temizliyim dedim. Temizledikten sonra bilgisayarım çalışmadı. Bütün parçaları tek tek denedim ve sorunun anakartta olduğunu öğrendim (gördüm). Kuzey çipseti üzernde soğutucu olmasına rağmen inanılmaz derecede ısınıyordu. Elini değdiremiyorsun yani o derecede. Sonra anakartın bozuk olduğunu test ederek anlamıştım. Yani kısacası daha önceden hiç ısınmayan yada çok az ısınan bir parça eğer sonradan çalışmıyor ve çok ısınıyorsa o kesin bozulmuş yada yanmış demektir. Bence sende ram inden ümidini kes.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 18 Temmuz 2007; 0:26:40 >
  • Napabilirsin ki garantiye ver eğer bitmediyse. Veya ne bileyim tek tek slotları dene çalışıyor mu diye. Denediysen çalışmıyorsa garantisi de yoksa kötü
  • quote:

Orjinalden alıntı: bykanca

dostum benimde benzer bir sorun ( hatta hemen hemen aynı ) bir sorun başıma geldi. Evi tadilat yapmak için herşeyi kaldırmıştık. Buna bilgisayarımda dahildi. Sonra hazır kaldırmışken bilgisayarımı da bir temizliyim dedim. Temizledikten sonra bilgisayarım çalışmadı. Bütün parçaları tek tek denedim ve sorunun anakartta olduğunu öğrendim (gördüm). Kuzey çipseti üzernde soğutucu olmasına rağmen inanılmaz derecede ısınıyordu. Elini değdiremiyorsun yani o derecede. Sonra anakartın bozuk olduğunu test ederek anlamıştım. Yani kısacası daha önceden hiç ısınmayan yada çok az ısınan bir parça eğer sonradan çalışmıyor ve çok ısınıyorsa o kesin bozulmuş yada yanmış demektir. Bence sende ram inden ümidini kes.

tesekkurler

• slm arkadaşlar geçmiş olsun....

ya siz bilgisyar temizligini nasıl yapıyorsunuz anlamadım.

benim bildiğim ve yaptığım temizlık şekli komprasorle hava tutmaktır... siz deterjan falan mı kullanıyorsunuz ....

ram ın yanıp yanmadığını koklayarakta anlayabilirsin veya dişlerine bakarsın kararma varsa yanmıştır....
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsyncns

slm arkadaşlar geçmiş olsun....

ya siz bilgisyar temizligini nasıl yapıyorsunuz anlamadım.

benim bildiğim ve yaptığım temizlık şekli komprasorle hava tutmaktır... siz deterjan falan mı kullanıyorsunuz ....

ram ın yanıp yanmadığını koklayarakta anlayabilirsin veya dişlerine bakarsın kararma varsa yanmıştır....

yok canım genellikle arap sabunu kullanıyoruz tabiki elk süpürgesi iç tarafları için,psu ya hava tutulabilir elektrik süpürgesi işe yaramıyor çünkü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Ramin yanina ne alinir
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • büyük ihtimal yanmıstır galiba ama diger slotlara tak dene belki calısır
  • Ram gitmiş geçmiş olsun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.