Şimdi Ara

RAM YARDIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşar 3x1 gb kingston 667 mhz ramlerim var. bunları anakarta dual olarak takabilme şansım varmı yada nasıl takayım .

Slotlar
    sarı siyah sarı siyah

ben ilk sarıya 1gb diğer sarıya 1 gb son siyaha 1 gb ramler taktım
    acaba 3 ünü sıra sıra taksam dahamı iyi olurdu ???? yani sarı sarı siyah taktım.aradaki siyaha takmadım. son siyahtan çıkartıp 2. sıradaki siyahamı taksam 3 ü ard arda olsa dahamı ii olurr ?

• Anakart'a baktiginizda en sagdan 3 slot en soldaki slot boş kalsin , ama her zaman 2 veya 4 GB ram saglamdir.
  • Saolasın arkadaşım da yani işlem ciye yakın olan slotumu boş bırakayım ?
  • Evet.
    Birde slotun DRR veya DRR2 olduğuna dikkat ediniz.
  • tesekkurler..

DDR2 ram kullanıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: FretzLy

Arkadaşar 3x1 gb kingston 667 mhz ramlerim var. bunları anakarta dual olarak takabilme şansım varmı yada nasıl takayım .

Slotlar
    sarı siyah sarı siyah

ben ilk sarıya 1gb diğer sarıya 1 gb son siyaha 1 gb ramler taktım
    acaba 3 ünü sıra sıra taksam dahamı iyi olurdu ???? yani sarı sarı siyah taktım.aradaki siyaha takmadım. son siyahtan çıkartıp 2. sıradaki siyahamı taksam 3 ü ard arda olsa dahamı ii olurr ?

Dual ikili kullanılır 2 tane 1 GB ya da 4 tane 1 GB takmazsan, senin yazdığın gibi 3 tane bellekte Dual çalışmaz. Dual Channel'ın artısı bellek hızını teoride ikiye katlıyor olması.

Yuvaların sarı siyah olması Dual için kolay ayırt edesin diye. 2 bellek'le kullanacaksan ikisini de sarı yuvalara tak 1'i boşta kalır. Veya 1 tane daha 1 GB al, 4 yuvayı da kullan.

Bu durumda 64 bit işletim sistemi kullanmadığın sürece 32 bit XP onu 3.5 GB olarak görebilmesi dışında pek bir eksisi olmuyor sayılır...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.