Şimdi Ara

ram yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc de 1 gb lık ram vardı bugün 2 gb lık bi ram daha aldım ve taktım. fakat bilgisayarıma sag tıklayınca 2 gb olarak gosterio cpu-z proqramınında 3 gb olarak gosterio nasıl duzeltebilirim cevaplar icin simdiden tesekkurler.

• cpu_z de arasıra oluyor böyle şeyler, dert etme, önemli olan eksik göstermememesi. bendede 2gb ram var, onu 4gb gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzer120

cpu_z de arasıra oluyor böyle şeyler, dert etme, önemli olan eksik göstermememesi. bendede 2gb ram var, onu 4gb gösteriyor

bnm pc de qercekten 3 gb ram var cpu-z doqru gosteriyor fakat bilgisayar 2 gb olarak gosterio 3 gblık rami 1 gb ı gormuo sanırım bi yardım edin lutfen :(
  • kusura bakma kardeş tam anlamadım baştan. anakartın yeni mi ya da kaç senelik ? ram aldıktan sonra format attın mı ? biosun güncel mi ? bunları bir cevaplarsan.....
  • quote:

kusura bakma kardeş tam anlamadım baştan. anakartın yeni mi ya da kaç senelik ? ram aldıktan sonra format attın mı ? biosun güncel mi ? bunları bir cevaplarsan.....

ana kart eski msi 7255 5-6 senesi var format attm.

3 gb olan rami bilgisayar 2 gb olarak gosteriyo neden acaba ?
  • Format atmana gerek olacağını sanmıyorum. Slotların yerini değiştirerek çözebilirsin bence. Çoğu kişi böyle çözüyor.
  • bence sorun biostaymış gibi geliyor, bi biosunu güncellemeyi dene bakalım. bios sürümü eski olduğundan görmüyor olabilir. bide ramin hızı kaç mhz ?
  • quote:

bence sorun biostaymış gibi geliyor, bi biosunu güncellemeyi dene bakalım. bios sürümü eski olduğundan görmüyor olabilir. bide ramin hızı kaç mhz ?

ram hızı 2 sininde 533 fakat 266 mhz olarak calıstırıo pc bundan onceki rami de 400 mhz de calıstırıodu :S

biosu nasıl güncelleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SlipKnot06 -- 20 Ağustos 2009; 18:07:40 >
  • kardeş şimdi fark ettimde, senin anakart 5-6 senelikse, mutemelen ddr 1 dir, ve 266 mhz de çalıştırıyorsa da ram destek hızı 266 mhz dır, bazen şansa 400 lük takılınca onuda çalıştırıyor, kendimden biliyorum seninkine yakın bir sistemim vardı. anakartın ram destek hızı 266 mhz dı, buna 400 mhz 512 mb ram aldım, bide eskiden kalan 266 lılar vardı 2 tane 128 mb olarak. ama mesela bende bir tane 128 mb olan rami çalıştıramadım, senin sorunun sistemin ddr 1 olup ram hızlarının birbirleriyle uyuşmamasından kaynaklanıyor, o sistemni ram saat hızı büyük ihtimalle 266 mhz, sen buna daha fazla ram takamazsın sandığım kadarıyla birde anakartının tam modelini yazarasan bide ona bakıyım bir yanlışlık olmasın.
  • quote:

kardeş şimdi fark ettimde, senin anakart 5-6 senelikse, mutemelen ddr 1 dir, ve 266 mhz de çalıştırıyorsa da ram destek hızı 266 mhz dır, bazen şansa 400 lük takılınca onuda çalıştırıyor, kendimden biliyorum seninkine yakın bir sistemim vardı. anakartın ram destek hızı 266 mhz dı, buna 400 mhz 512 mb ram aldım, bide eskiden kalan 266 lılar vardı 2 tane 128 mb olarak. ama mesela bende bir tane 128 mb olan rami çalıştıramadım, senin sorunun sistemin ddr 1 olup ram hızlarının birbirleriyle uyuşmamasından kaynaklanıyor, o sistemni ram saat hızı büyük ihtimalle 266 mhz, sen buna daha fazla ram takamazsın sandığım kadarıyla birde anakartının tam modelini yazarasan bide ona bakıyım bir yanlışlık olmasın.

ddr1 deil ddr2 ve ana kart 400 mhz de calıstırabilen bi ana kart msi 7255

birde biosu nasıl guncelleyebilirim acaba ?

• http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1082

kardeş sorunun cevabı:

Main Memory

• Supports two unbuffered 240-pin DIMM of 1.8 Volt DDRII SDRAM
    • Supports up to 2GB memory size.
    • Supports DDRII 533/400 memory interface.
  • quote:

http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1082

kardeş sorunun cevabı:

Main Memory

• Supports two unbuffered 240-pin DIMM of 1.8 Volt DDRII SDRAM
    • Supports up to 2GB memory size.
    • Supports DDRII 533/400 memory interface.

verdiiniz linke giremedim bi de su yazdıklarınızı acıklarsanız sevinirim bisi anlamadım :( ayrıca ilginiz icin cok tesekkur ederim

• ne demek kardeş, yardımcı olduysam ne mutlu, bu yazdıklarımı açıklamak gerekirsede, anakartın maksimum 2 gb belleği destekliyor. kısacası aldığın 1 gb ram boşuna duruyor anakartta. eğer yeni aldıysan tavsiyem hemen iade etmen olacak. linktede anakartın sitesindeki senin anakatın özellikleri var. istiyorsan msi nin sitesinde girip sende bakabilirsi eğer link açılmıyorsa, birde anakartının model numarası bu P4M890M-L
  • quote:

ne demek kardeş, yardımcı olduysam ne mutlu, bu yazdıklarımı açıklamak gerekirsede, anakartın maksimum 2 gb belleği destekliyor. kısacası aldığın 1 gb ram boşuna duruyor anakartta. eğer yeni aldıysan tavsiyem hemen iade etmen olacak. linktede anakartın sitesindeki senin anakatın özellikleri var. istiyorsan msi nin sitesinde girip sende bakabilirsi eğer link açılmıyorsa, birde anakartının model numarası bu P4M890M-L

cok tesekkur ederim bilgilendirme icin elimizde patladı desene :D
  • nerden aldın kardeş peki? faturan varsa bildiğim kadarıyla 15 gün ya da 1 hafta içinde sorgusuz sualsiz iade etme hakkın var.
  • quote:

nerden aldın kardeş peki? faturan varsa bildiğim kadarıyla 15 gün ya da 1 hafta içinde sorgusuz sualsiz iade etme hakkın var.

vatan bilgisayardan aldım yarın gidip bi konusuyum cok tesekkur ederim alakan icin kardesim.
  • hımm, vatandan aldıysan para iadesi yapmıyorlar bilgine, iade alıyorlar ama kredi kartıyla aldıysan geri oraya yatırıyorlar, ama paranlar peşin aldıysan sana o ramin değerinde bir kupon veriyorlar, bu ram değerinde başka bir alışveriş yapabilirsiniz diye, ama geri almda pek sorun çıkarmıyorlar sanırsam, anakartıma uymadı de alırlar kanımca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.