Şimdi Ara

RAM yıkanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi benim ram bozuldu büyük ihtimalle, kasadan çıkan sesler onu gösteriyor. Ne yapabilirim diye bakınıyordum, rami suyla yıkadıklarını ve bu sayede statik elektriği aldıklarını söyledikelrini gördüm. Videosu da var hatta:http://vimeo.com/1107637

Bu mümkün mü? Son çare oalrak denemeye değer mi?

• saçma..! bence, tabiki herhangi bir duyumum yada denemişliğim yok
  • hayır suyla yıkama değil o özel bi yağ genelde ekran kartlarnın fanlarının mekanik kısmının dönmez hale geldiği zamanlarda özel solüyon ile fanlar chipler yıkanıyo ramin statik elektriğini almak için de bu solüsyondan kullanılıyo videodaki kullanılan sıvı da su değil gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 1 Ağustos 2010; 14:29:34 >
  • yıkarsan her elektronik alette oldugu gibi krozyona sebep olursun.
    ondan sonra camasır makinasına atsan da calısmaz
  • mesele statik elektrik ise toprak da aynı işi görmekte (ki ben bu olaya kesinlikle ihtimal vermiyorum)
  • o iş olmaz. birikmiş elektriği zarar verip alabilirsiniz. yani kuruduktan sonra çalışabilir ama ömrü çoook kısalır ram'in.

statik elektriği neden atmak istediğinizi bilmiyorum ama ram'e dokunun sonrada evinizdeki kalorifer peteğine, musluklara dokunun bu işlemi bir kaç kere yapın işe yarar ama yıkamak hiç de iyi bi fikir değil
  • Bana da saçma gelmişti zaten. Delinin biri kuyuya bir taş atmış anlaşılan.
  • Yok daha neler:)
  • fırınlanınca ekran kartı düzeliyorda bu niye olmasın ama o videodaki büyük ihtimalle su değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceycey11

fırınlanınca ekran kartı düzeliyorda bu niye olmasın ama o videodaki büyük ihtimalle su değil

Yuh
  • 512 MB DDR RAMım CALISMIYORDU YIKADIM BI GUN KURUTTUM VE TAKTIGIMDA CALISIYORDU RAMIN ZATEN BOZUKSA DENEMEYE DEGER BENCE
  • ilk bilgisayarım IBM 486 Dx66 idi. Bir gün anakartını olduğu gibi söküp suda yıkamıştım. Kuruttum hiç bir şey olmamış gibi çalışmaya devam ettti. Ta ki yeni pc aldım o zaman rafa kaldırmıştım.
  • Yerim onun statik elektriğini.Topraklama ürün ile alakalıdır.
    Mesela evdeki buzdolabında topraklama bağlı olmasın bağlı olmadığı için ürün bozulmaz sadece sizi çarpar ürünün ömrüne etkisi yoktur zaten sizi çarparken ürünün kendi üzerindeki pozitif enerjiyi sizin üzerinizden toprağa iletir.
    ayy çarpıldım derken siz o ürünü çoktan topraklamış oluyorsunuz pc için bu geçerli....
    Şimdi gelelim topraklama olayına topraklama sadece 4-20 mA çalışan ürünlerde otomasyon pls vs.gibihttp://www.laurels.com/transmitter-4-20-dc.htm bu tarz ürünlerde kesinlikle topraklama baglanması gerekir sebep:
    Bu cihazlar 4-20 mA olarak çalıştıklarından üzerlerine herhangi bir akım gelirse hani bizi çarpıyor ya oo olay olursa bu çihazlar hiçbir zaman dogru deger vermezler bozulurlar o yüzden bir tek bu tarz cihazlarda topraklamanın ÖNEMİ vadır tamam evimizde de önemli ama bu ürünler topraklaması olmaz ise bozulabilir kalibrasyonları kayabilir
    PC ye pirizdeki toprak yeter
    Bu arada çok ta sıkıntı yapan olursa duvara bir çivi çaksın kasanın dış ünitesinden o çiviye kablo bağlasın STATİK elektrik için.

• Videonun sonunda çok güldüm eger parçalardan bi yer kurumadıysa üstüne ailecek bi bardak soguk su için yazmış.
  • yok artık. Ram i yıkarsa kesin bozulur
  • Saf su ile yani H2O ile yıkanır. Ve tamamiyle kurutulduktan sonra çalıştırılırsa birşey olmaz.
  • quote:

fırınlanınca ekran kartı düzeliyorda bu niye olmasın ama o videodaki büyük ihtimalle su değil

Bunu da ilk defa duyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkprincé

quote:

Bunu da ilk defa duyuyorum

Mümkün. Ancak sıck hava tabancası denilen daha teknolojik bir ürün var. O daha iyi olur.
  • Alkol ile yıka (içilmeyeni haa sonra yeni rakı dökme üzerinede) abuk subuk bir problemi varsa düzeltir toz gibi, yoksa yolla garantiye..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.