yaptık |
Ram yüksetmesi Yapamıyorum Yardım pls (2. sayfa)
-
-
1646'dan başlayın öyleyse, sorun çözülecek mi bakalım.
-
yarın bi bakayım bi yce can sıkmaya başladı benim eski pc taş gibiydi bune yaaa sinir oldum...
-
Siz yukarda arkadaşın dediği gibi biosta ilk ekranda ram ayarında xmp 3.0 ı devreye soktunuz mu? ona tam bir cvb verilmemişte.
O devreye sokunlunca ramde veya anakartta sorun yoksa aslında otomatik düzelmesi lazım .Siz manuel olarak falanmı girdiniz değerleri. Çünkü cpuz de sonradan atılan resimlerde ddr5 6400 olarak ramin desteklediği değerler doğru.
Fakat önceden atılan resimlerde ddr5 ram ddr 4 değerlerde çalışmış 4000 mhz ve cl 34 lerde bir gariplik var.
Mümkünde sadece xmp yi açın save yapıp biostan çıkın öyle deneyin.Başka ayarlarla oynamayın hiç. Şu an hiç görüntü gelmiyorsa falan bios pilini baştan çıkarıp xmp ayarını açıldığı zaman yapıp windowsa girin.
Ramleri yanlış görmüyorsam cpuz de 1. ve 3. slota takmışsınız 2.ve 4. slota takılmalı ramler çift ramse. Dual olarak doğru bir şekllde öyle çalışırlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X