selamın aleyküm bu sabah TUF GAMING B760M-PLUS WIFI bios uprage yaptım tabi bunu yapinca ram Frekensı sıfırlıyor.. ne yaptımsa düzeltemedim sorun şu şekilde bende Resimdeki göründüğü gibi Ram var 6400 Mhz ama pc de 6400Mhz yarine bunu gösteriyor Resimin attım ..3 40 Mhz biostan 6400 Mhz çekiyorum anakart kırmızı ışık yanıyor görüntü vermiyor sonra bios pilin çıkarıp reset atınıp tekrar bioasa giriyorum 5800 MHz yapiyorum gene aynı 5000 MHZ yapiyorum gene aynı ama sonra Ram auto alınca açılıyor oda ram Mhz 3.40 olarak alıyor bunu nasıl düzeticem sabahtan beri uğraşıyorum.. . bilgisayarcı yada götürdüm yapamadı ne ypatıksa 6400 MHz çekemedik ama anakartın kendi sitesinde 7200 Mhz kadar destek var diyor hatta asus sitesindende anakarrta baktım ordada minimum 6000 mhz diyor ne yapmam gerek... çözümü nedir ? |
Ram yüksetmesi Yapamıyorum Yardım pls
-
-
O görsel işlemcinin hızının görseli.
Cpu-z indirip Memory ve SPD bölümlerinin resmini atın bakalım.
-
deniyorum
-
buydu sanırım dediğiniz..
-
-
SPD bölümünün Slot #1 ve Slot #2 resimlerini de ekler misiniz? Gerçi sizde 1-3 ya da 2-4 olması lazım aktif olanları atın kısacası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 31 Ağustos 2024; 15:0:33 > -
-
-
Ramler 4000 mhz cl34te çalışıyor görünüyor. XMP ile düzelmiyorsa yeni biosta sıkıntı olabilir ama şu anki hızı çok farklı bir durumda.
-
ne yapmam gerekiyor ? biosu yeni güncelledim TUF GAMING B760M-PLUS WIFI BIOS 1663
Sürüm 1663
10.99 MB 2024/08/15 daha yeni sürüm
-
-
Bu dertler bir tek AMD'de de var, sanıyordum. Benzer sorunu değil ama Mavi ekran sorunlarını bende yaşadım. Sistem 7800X3D , MSI Tomahawk X670e Wifi, 7200Mhz CL34 Patriot Venom Viper 32GB (16x2)
Neyse gel zaman git zaman gelen bios updatelerle neredeyse yılı dolmak üzere sistem stabil olarak açılıyor. Bu arada sorunsuz diyemem, Windows 11 açılırken arada tekleme yapıyor. Mavi ekranı Kullanıcı adımızın çıktığı login ekranında veriyordu, şimdilik böyle idare ediyorum.
Ve yine muhtemelen 7200 Mhz. çalışıyor gibi görünsede mutlaka biryerlerde kısıntı vardır diye düşünüyorum. AMD'ler zaten 6400 Mhz. bile çalışamazmış. DDR5 işi oturması zaman alacak, sıkıntılarını ilk alanlar çekiyoruz.
Size tavsiyem eski BIOS updatelere geri dönmeniz, tabii dönebiliyorsanız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 31 Ağustos 2024; 18:53:28 > -
dönemem sanırım yarın bir bilgisayarcıya götüreyim o yapsın baki yok ankartı yakıcam ondan korkuyorum bu ara mavi ekran filan yok ama oyunlarda bariz performans düşüklüğü var baya belli oluyor keşke bios güncellemeseydim.. bi yeri yapiyorlar başka bi yerden yıkıyorlar en son asus aricam kartın ganatisi filan var.. bu arda benim işlemci intel tani intel bir sistem bu işlemci 14700 K
-
Usb belleğe önceki sürüm biosu atarak yeniden bios güncellemesi yapın. Bu şekilde eski sürüme dönebilirsiniz sanıyorum.
Bilgisayarcıya götürmenizi tavsiye etmem. Bilindik bir yerse ve işini iyi yaptığı da bilinen bir yerse götürebilirsiniz ancak elinizde bir adet usb bellek varsa sorununuzu çözebilirsiniz.
-
Ayrıca performansa etki etmesi çok normal ramler neredeyse ddr4 hızlarında (4000 mhz) ve ddr4'ün 2 katı gecikmeyle (cl34) çalışıyor.
-
aynen öyle çalışıyor eski sürüm ne onuda bilmiyorumki :)
-
bunun hangisi ?
-
Şunlardan herhangi birini indirip yükleyin. Hatta bence 1646 sürümüyle başlayın ve her şey normalse bir daha ellemeyin biosa derim.
-
Bu arada daha önce hiç bios update yapmadıysanız çok daha eski bir sürüme de dönmeniz gerekebilir. Onu belirtmemişsiniz. Yaptınız mı bios update daha önce?
Benzer içerikler
- lexar ram alınır mı
- corsair garanti sorgulama
- ram cl değeri öğrenme
- patriot ram alınır mı
- windows 7 hızlandırma
- lpddr5 nedir
- telefonda ram ne işe yarar
- camm2 ram
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X