Şimdi Ara

PC res atıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım kendi kendi res atmaya başladı bayadır format görmemişti antivirüs programı da kullanmıyorum windows gidici heralde deyip format attım bi süre düzeldi gibi oldu daha sonra yine res atmaya başladı res atıyor açılıyo 5 dk geçiyo yine res atıyo baten de hiç sorunsuz kullanıyorum 1 gün boyunca açık res atmıyor mesela dün sabahtan gece 12 1 e kadar kullandım sorun yok bu sabah açtım ilk açmamdan itibaren sürekli res attı bunu neden yapabilir bi yardımcı olursanız sevinirim

resimdeki proglemde mevcut formattan önce sürekli başlangıç onarma vs çıkıyordu 2 tane windows 7 göstermeye başladı formattan sonrada düzelmedi hala 2 tane gösteriyor yanlız pc de tek işletim sistemi var

kolay anlamanız için;
    ramlerde çizik yanık vs varmı diye kontrol ettim bişi bulamadım

ekran kartı dahil kasada 3 fan var hepsini temizledim

işlemci fanı nı işlemciyi çıkarıp kontrol ettim

anakartı dahi söküp entegre vs yanık varmı diye baktım oda yok

tek bakamadığım harddisk çok format gördü ömrü mü bitti diye düşünüyorum bulamadım baya bi uğraştım uzun oldu okursanız sevinirim

• Öncelikle 2 tane göstermesinin nedeni formatı atarken eski işletim sistemini silmemişsiniz. Reset atmaya gelirsek, herhangi bir ısınma sorunu var mıydı? CPU-Z programı ile sistemin durumuna bir göz atın. Sonuçları bildirin.
  • Formatı düzgün atamadığınız için 2 tane gösteriyor,sorununuz 1.virüs neden olabilir,2.Temizledim demişsiniz termal macun yeniledinizmi? (işlemci ve ekran kartı),3.Hdd sorunlu olduğunu zannetmiyorum eğer açılışta hdd görmüyorsa,işletim sistemi seçeneklerine kadar gelmeden donsa hdd şüphelenebilirdik(ayrıca çok formatla hdd ömrü bitmez)

Sorunun sebepleri neler olabilir.

1.Yüksek ısı
    2.Ram sorun çıkarıyor olabilir 2 tane ise tek ve farklı slotlarda deneyin ayrıca ram testi yapın
    3.Ekran kartı sorunlu olabilir başka kart veya onboard varsa deneyin
    4.Güç kaynağınız sorunlu olabilir deneme imkanınız varsa deneyin
    Sorunu arayarak gözlemleyerek bulacaksınız dikkat edeceğiniz res attığında ne yapıyordunuz normal nette sörf yaparken mı? yoksa bir uygulama veya oyun açtığınızda mı ( mesela GPU Z programı sorun hissettiğimde açarım masa üstü ve nette dolaşırken bakarım hızlara sıcaklıklara birde oyun açar öyle bakarım ekran kartım geçen hafta sıcaklıklar 80 C geçince temizleyip termal macun yeniledim.) Kolay gelsin.@
    semohan

• formatı hep kendim atarım windows c: ye yüklü sildim ve daha sonra yükledim fakat pc nin res atmasından dolayı sinirliydim gözümden bişi kaçmış olabilir kontrol ederim termal macun yenileme fırsatım olmadı elimde yok onun için götürmem gerek bir yere kasadaki fanlar temiz ve düzgün çalışıyor fakat olabilir önerdiğiniz program ile ısı kontrolu yapacağım pc de indirmiş olduğum bir filmi izlerkende res attı nette sörf yaparkende fakat nette veya film de 10 dk de res atıyorsa oyunda 3 dk yi felan geçmedi kontrol edip size sonuçları iletirim öneriler için tşkler
  • bunları chrome , gom playerda bi film açıkcan,oyun açıkken çektim ben bişi anlamadım valla ısı nerde gösteriyo onuda fark edemedim siz bi bakın işe yarar bişi varmı
     PC res atıyor yardım lütfen PC res atıyor yardım lütfen PC res atıyor yardım lütfen PC res atıyor yardım lütfen PC res atıyor yardım lütfen PC res atıyor yardım lütfen PC res atıyor yardım lütfen PC res atıyor yardım lütfen

• altta açık şeyler gözüküyor işte onlar açıkken aldım görüntüyü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semohan -- 17 Kasım 2013; 20:01:50 >
  • sorunu çözdüm arkadaşlar harddiskte arıza varmış 2 windows göstermesininde res atmasınında nedeni buymuş 2 işletim sistemine ihtimal vermemiştim zaten bu tarz bi sorunla karşılaşan arkadaşlara kolaylık olsun böle bi sorunla karşılaşırsanız harddiskinizi kontrol ettirebilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar 3 sene arayla güncelliyorum o sorun harddsikten sonrada devam etti sıkıntı anakarttaymış kuzey köprüsü ısınıyormuş tam hatırlamamakla birlikte yanmış da olabilir :D kısacası yeni pc topladım
  • Vaybe kaç yıl aradan sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun!
  • eyvallah sağolasın yarım yamalak topluyorum işte anakart işlemci ram hallettim üstünde eski ekran kartım vardı gt 630 şuan ekran kartı kovalıyorum 2-3 güne alcam inş. tabi hedefi yüksek tuttuğum için sanırım güç kaynağı felanda almam gerekcek yüksek wat istiyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semohan -- 15 Mart 2016; 14:52:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.