Ameliyat sonrası beslenme doktoru tavsıyler verdı ama ben uymadım.... temel kural kabız olmayacaksın... 10-15 gün amelıyatlı bolgenın uzerıne oturmamaya calıs, wc cıkıslarında poponu sıcak suyla duş telefonu ıle yıkamalısın, krem vs. onlarıda suruyorsun.. ben kremı ve losyonu 5-6 gun kullandım sonrasında kullanmadım.... kısaca ne dıyete dıkkat ettım nede krem/losyon kullanımına.... sadece kabız olma wc den sonra sıcak su ıle yıkama yap.. wc den sonra agrıların olursa agrı kesıcı hap /iğne vs. kullan.. ( genelde ben dikloron iğne ve arveles hap kullandım) |
Ramazan Tarik ÜNSAL mağdurları (15. sayfa)
-
-
Şu an tamamen iyileştiniz mi normal hayatınıza döndünüz mü hangi şehirden gittiniz dönüş nasıl oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Hayal59Şu an tamamen iyileştiniz mi normal hayatınıza döndünüz mü hangi şehirden gittiniz dönüş nasıl oluyor
yukarıdakı tum sorularınızın cevaplarını yazdım, lütfen okuyunuz.
-
Ağustos ayında Ankarada lazerli fistül ameliyatı oldum burayı okudukça tekrarlar mı şüphesi kafamda soru işareti?
Ameliyat sonrası çok dikkat etmemiş ve yara bölgesi çevresi gelen akıntı yüzünden çok kötü pişik ve katman oluşumu olmuştu. Bende 12 cm lik bir kanala lazerle uygulama oldu. Doktor özel olsada ameliyat özel bir hastanede kayıt altında o hastenenin doktorununda ameliyata girmesi ile oldu.
Tekrarlarsa ikinci bir müdahalede bulunabiliriz dedi şimdilik bir şey yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Prof doktor ilker sücüllü ye muayene olmaya gittim endoanal ultrason istedi .Ultrason sonucunda kasımın az kesildiği ortaya çıktı. Tekrar lis ameliyatı olmam lazımmış. Flepli ameliyatlar hakkında ne düşündüğünü sordum ona. Önermiyorum dedi. Geri dönüşü yok. İşe yarasa biz yapardık zaten dedi. Sizde sadece çatlak mı vardı yoksa fistül felan da mı vardı.
-
bende makat içinde kuyruk sokumuma dogru arka tarafta buyuk bir çatlak ve 1 tane hemoroid memesı vardı ama fistül yoktu.
Lis çatlak amelıyatlarında kesın çözum değil, ama flep amelıyatı kesın cozum...
flep amelıyatının dezavantajı doktor kötüyse becerisi iyi değilse makatı daraltıyor...
yani her doktorun yapabileceği bir ameliyat değil...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_07 -- 6 Nisan 2023; 19:20:14 > -
Telefonla Dr. Ayhan Çağılcı ile görüştüm. Ameliyattan sonra 1 gün ya da 2 gün burada kalıp dönüyorsunuz kontrol olmuyor bizde diyor. Ameliyattan sonra İyileşene kadar Kontrol edilmesi lazım değil mi belli aralıklarla . RTÜ den bahsettim Ayhan bey e sakın oraya gitme oranın mağdurları hep buraya geliyor dedi. Flepli mi olsam tekrar lis mi olsam çok kararsızım :(
-
ben çatlaktan amelıyat olmaya kocaeliden trabzona gıttım, 4.gun hastaneden ayrıldım... kontrol fılan cagırmadı gıtmedım, hıc bır sorunda olmadı.
flep mi lis mi o sızın kararınız... ama ıkı amelıyatıda olmus bırıs olarak sunu net dıyeyım fleplı amelıyat zor agrılı ve ıyılesmesı uzun suruyor...
lis daha basit agrısız hemen ıyılesme saglıyor ama liste yıllar ıcerısınde catlak tekrardan nüksedebiliyor....
lis amelıyatlarında iyileşme yüzde 70 başarı oranı var diye bılıyorum..
-
Çok soru soruyorum kusura bakmayın. Sizin çatlak çok mu büyüktü. Ne kadar zamandır vardı.Makatta daralma oluşmuşmuydu. Lis olduktan sonra hiç mi rahatlama olmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fissurmagduru -- 8 Nisan 2023; 17:37:13 > -
evet çatalak büyüktü, ilk 2018 yazında fark ettim, kremler kullandım peşine botoks oldum 2 kez , peşine lis ameliyatı oldum...
lisden sonra max 2 yıl dayanabildim..... o lis ameliyatı oldukdan sonraki 2 yıl içerisindede rahatlama oldu fakat 6. ayda ve 22. ayda 2 kez çatlak tekrardan açıldı kanama oldu agrı oldu.... ve sonunda artık dayanamadım ve flep amelıyatı oldum.....
o catlak orada durdukça makatı daraltıyor , makatın daraldıgını şuradan anlarsın sağlıklı bır dışkı boyutu sosis kalınlıgı civarındadır, o catlak yarası zamanla nasır gibi sertlesıyor orada ve makas kasının esnemesını engellıyor, boylece kas yeterınce acılamıyor ,sende bunu uzerıne kabız oldun mu kası zorluyorsun ve catlak hattı tak diye acılıyor kanama ve agrı baslıyor..... bu dongu boyle devam edıyor....
catlak amelıyatınında kesın çözumu o catlak hattının makat kası uzerınden kesılıp cıkatırmalısı ve üzerine yama(flep) yapılmasıdır...
lis de dedıgım gıbı basarı oranı yuzde 70 lerde diye okumustum....
-
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Selam arkadaşlar, cevabınıza ihtiyacım var!!!
lis ameliyatı olalı neredeyse 10 gün oldu. Ve bu 10 günlük süreçte sıkıntılı bir gün yaşamadım.
Fakat bi problemim var. Bugün tuvaletimi yaparken kabız olmamama, dışkının oldukça yumuşak olmasına, ve gerçekten tuvaletimin gelmiş olmasına rağmen tuvaletimi yapmakta zorluk yaşadım. Sanki makatın son kısmında birşey var ve dışkının çıkışını engelliyor. Yani 10 günlük süreçte bunu hep yaşadım. Hatta dışkı hafif sert olunca sanki dışkı daha rahat dışarı çıkıyor.
Ve makatta muazzam bir kaşıntı var. Kanama yok.
Böyle bir sorun yaşayan varmı merak ettim doğrusu.
Birde bana yaklaşık olarak 6 ay önce iç, dış, tromboze hemoroid teşhisi konulmuştu.
Yumuşak durumda olan dışkının çıkışının zor olması hemoroid ile alakalı olabilir mi. Yani içerideki hemoroid pakeleri şişse ve dışkı kanalı daralsa..., böyle birşey mümkün mü?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Proktoloji merkezleri devlette sıra bulamayan yağmurdan kaçıp doluya tutulan hastalarla doludur.Buralara gidenler bir kere değil bin kere düşünmeleri lazım.Devletteki hekimlerin maaşlarını devlet veriyor bunların ticari gayeleri yoktur. Ancak özeller ise giderlerini karşılamak ve para kazanmak için gerekmessede ameliyat yapmak zorundalar. Az paraya razı gelen doktor zaten devletteki maaşına razı gelen doktorlardır. Çok para kazanmak isteyen doktordan merhamet dilemek kuzunun kurttan medet ummasına benzer. Hastaların bu bilinçte olması gerekir.Sonradan ah vah işe yaramıyor olan yine hastalara oluyor.
iletişim için telefon numaranızı özelden yazabilir misiniz size danışmam gereken konular var da.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam şuan nasılsınız peki?
-
Hocam şuan nasılsınız anlatır mısınız?
-
Ayhan Çağılcı hocaya ameliyat olup daha sonra bir sorunu ya da şikayeti olan var mı acaba? Merak ettim.Bütün ameliyat olanlar memnun mu kaldı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar Ayhan hocaya amelıyat olalı 5.5 ay oldu... gayet iyiyim sorun yok...
sadece WC den sonra hafifte olsa agrılarım devam ediyor (bunun sebebı lıgasur cıhazı kullanması ) ama artık agrı kesıcı kullanmıyorum gerek duymuyorum....
sonuç olarak iyi ki de amelıyat olmusum dıyorum....
-
Arkadaşlar merhaba, bende rtu flep magduruyum gecen sene ameliyat oldum malum doktora. Kuyruk sokumumdan aldığı kıllı deriyi makatimin ağzına dikmiş afedersiniz. Kayıtsız kuyutsuz is yapıyor maalesef her sey nakit. Bende yukarıdaki arkadaşlarla benzer bir süreç yaşadım demek ki herkese aynı şeyi yapıyor. Hakkimizi arayamiyoruz insanlar psikolojisini kaybediyor daha da önemlisi sağlığını kaybediyor. Bunca şeye rağmen hâlâ o mesleği yapması, ceza almaması,ülkenin ayrı bir pisliği resmen.Ödullendiriliyor bu tarz insanlar. Belli ki arkasında birilerinden güç alıyor .Bunları söyleyince çok ironik bir şekilde de algı üzerinden algi yaptığımızı soyleyerek algı yapıyor. Geçen hafta ben de ayhan beye ameliyat oldum suan iyiye gidiyorum. İnşallah bu form vesile olur daha fazla mağduriyet yaşanmaması adına.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X