Şimdi Ara

RAMi takınca görüntü gelmiyor YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni pc dizdim fakat, rami taktığım zaman kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor
    önceki kullandığım 2gb 1333mhzlik rami takınca açılıyor ama yeni aldığım 4gblik 1600mhz yi takınca ekran gelmiyor (yeni aldığım ram başka pcde çalışıyor)
    ANAKART : m5a97 le r2.0, biosu son sürümüne güncelledim mhz de destekliyor ama hala aynı, rami takınca görüntü gelmiyor yardım edin...

• burak da kullanıcısına yanıt
    Yeni aldığın ram, anakartın ram destek listesinde var mı ?

https://www.asus.com/tr/Motherboards/M5A97_LE_R20/HelpDesk_QVL/
  • burak da kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Öncelikle bios ekranına girebiliyor musunuz? Eğer girebiliyorsanız bu alanda yeni takılan rami görmeniz gerekiyor. Bu alanda yeni takılan rami görüyorsanız işletim sistemiyle alakalı bir sıkıntı var demektir. İşletim sistemini 32 bit olarak kurulum yaptıysanız zaten bunu 3 küsür gb olarak çalıştıracaktır. Fakat genede açması gerekiyor. Asuslar da ram slotları rame göre seçim yapabiliyor. Başka slota takmayı deneyin. Bios ayarlarından göründüğüne emin olun. Eğer 1600 de pc çalıştırmıyorsa bios ayarlarından bunu 1333 çekebiliyor olmanız gerekiyor. 1333 çekin ve öyle deneyin.

Aklıma gelenler bunlar.

Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Yeni aldığın ram, anakartın ram destek listesinde var mı ?

https://www.asus.com/tr/Motherboards/M5A97_LE_R20/HelpDesk_QVL/

Denediğim ramlar listede yokmuş teşekkürler artık listedeki destekleyeblerden birini alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Selamlar,

Öncelikle bios ekranına girebiliyor musunuz? Eğer girebiliyorsanız bu alanda yeni takılan rami görmeniz gerekiyor. Bu alanda yeni takılan rami görüyorsanız işletim sistemiyle alakalı bir sıkıntı var demektir. İşletim sistemini 32 bit olarak kurulum yaptıysanız zaten bunu 3 küsür gb olarak çalıştıracaktır. Fakat genede açması gerekiyor. Asuslar da ram slotları rame göre seçim yapabiliyor. Başka slota takmayı deneyin. Bios ayarlarından göründüğüne emin olun. Eğer 1600 de pc çalıştırmıyorsa bios ayarlarından bunu 1333 çekebiliyor olmanız gerekiyor. 1333 çekin ve öyle deneyin.

Aklıma gelenler bunlar.

Kolay Gelsin..

öncelikle teşekkürler yardımınız için. bios ekranına hiç giremiyorum çünkü monitöre görüntü gelmiyor, ben slotlarda bi sıkıntı var sanıyordum ama anakrtın ram destek listesinde aldığım ramlar desteklemiyormuş sanıyorum sıkıntı ondan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.