Şimdi Ara

RAMLERDEN işlemci olurmu (BİLİMKURGU İÇERİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pc ramlerini işlemci gibi kullanabilirmiyiz ,mesala 2133 mhz ram bu hızı neye göre mhz ye bağlıyolar,işlemcilerdede bu frekans var,hani çok zorda değildir.programlar direk rame yüklenmiyomu,uygun yapı ve komut setiyle direk ramle ilişkili olsunlar,veri yolu hızınında hbm ram bit (4996 bit ile çözerler),verilerin muhattab olduğu donanımlarda azalır ve daha seri,fansız sistem oluşabilir, denenmemişi denemek lazım,ekran kartı ramlerinin mütiş hızından bahsetmedim bile

ör,hdd ler makanikdi şimdi ssdler var,dahada örnekle çoğaltılabilir,anakartımızın çeşitli parçalarıda rame benzer parçalardan oluşmuş denetleyiciler var

• Oyle bir olay olsa bile daha yavas islemci olusur

Ram mhz
    İslemci Ghz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • red01 R kullanıcısına yanıt
    1000 mhz=1ghz

ekran kartı ramleri 7 ghz olanlar var

ekran kartının üzerinde efektif hızda 7 ghz 8 parçadan oluşan ramler var,bazen 10 da bulur ram parçası, şimdi bu süper hızda manyak parçaları,uygun iş dağılımıyla mükemmel verim alamazmısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 22 Temmuz 2015; 12:30:24 >
  • DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    Benim gibi ev kullanicilari icin imkansiz dedim.

Bugun 4ghz altinda islemci kullanan yok.

Kullandigi ramlere bak daha yavas.

Laptop kullandigim icin 2.5ghz islemci muhtemel 1600 mhz ram .

Ekran kartinda dediklerin yapilabilir lakin bunu yapmana izin vermezler.

İslemci Ram Ekran karti gibi birlesik bir yapi olusturulabilir
    Kaba saba birsey olur ama hem her sene gidim gidim ilerleyip paralari cukkalamak daha kolayken bunu kim yapacak.

Dedigim gibi. Arge calismalarinda kim bilir kac senelik ilerleme raporu bile hazirdir sadece zaman gelince uretmeye kaliyor.

• Hepsini ayrı ayrı satıp para kazanmak varken uğraşacaklarını sanmıyorum

• red01 R kullanıcısına yanıt
    işi basitleştirerek pratiğe dökmek istedim.olay ramin hafızasıyla değil

şimdi 8 ghz ddr5 512 ram = olsun bunu 40 parçaya bölelim 40 parçadan oluşan 12 mb 8 ghz ramler oluşur.

8ghz 512 rami =40 parçaya böldük =20-20 izlek çekirdek oluşturup amd fx işlemcilerinde benzer politika izlenir, 20 cpu 256mb cache 8ghz (tekcpu adanmış 12 mb) işlem çekirdeği oluşturulur,bunda maliyet çok az.

20-20 yapmamın nedeni tek cpu performansında komut setlerini çok verimli paylaşması ve kullanması ,8 ghz hızını net olarak sunması için,(yani 40 yarım işlemci 20 cpu)

daha 8ghz 1024 -2048 mb çekireklerden bahetmiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 22 Temmuz 2015; 16:12:38 >
  • TUBİTAKA SESLENİYORUM

sadece 8ghz 512 ramde 20 cpu belkide en fazla 7 watta çalışacak, manyak bi obje ortaya çıkıyo

tubitaka sesleniyorum şunu yapıcasınız

8ghz 512 ram 40 parçaya bölün, 40 x12 mb 8 ghz çıkar,40 tane 8ghz 12 mb

40 tane 8 ghz ram modülünü 20 ve 20 olarak ayırın,

ilk 20 birim işlem yapıcak birim,

ikinci 20 birim (en önemli nokta) ilk 20 birimin gerçek bir işlemci gibi çalışması için gerekli komut seti desteğini sağlıcak, bunuda birim başına 12m 8 ghz ile sağlıcak

yani ikinici birim ilk birimin cpu gibi çalışması işin gerekli işlem havuzunu sağlıcak nasılmı birim başına düşen 12 mb 8ghz lik hafızası ile

pc işlemleri kullanıcak ön bellekde ilk birimin birim başına 12 mb ile yapıcak yani toplamda 8ghz 20 cpuluk 256 mb ön bellek elde edeceğiz

lütfen LÜTFEN

bu işlemcinin çalışma prensibi etkilişimli işleme,veriyi ikinci birim dağıtır ilk birim işler.. daha ne duruyosunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 22 Temmuz 2015; 13:18:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Benim anlatmak istedigimde bu imkan var lakin isleme gecmez.

Muhtemelen Kanser tedavisi bulundu lakin para icin uretim yok.

Sen 1 sene yada 10 sene ilaci alip kurtulacak bir hastadan mi daha cok para kazanirsin.
    Yada omru boyunca almak zorunda oldugu bir ilactanmi daha cok kazanirsin.

Olay bundan ibaret Askeri tip teknoloji her alanda kimse ulastigi yeri gostermez bildirmez.

Yeni diye tanittigi silahi bakmissin 10 sene once uretmis

Kimse etegindeki taslari zoru gormeden dokmez.

Dedigin sistemler belki abdnin kritik yerlerinde kullaniliyordur bu bile olasi ihtimal

• Sen Elmayla Armudu bile değil, Elmayla Nohutu karşılaştırmışsın.
    Biri depolama birimi diğeri işlem yapan birim ne alakası var.

Hayır amacın sadece işlemci hızlarının daha yüksek olabileceği bunun bazı RAM'lerde başarılabildiği gibi bir soru ama öyle bir yazmışsın ki çorba olmuş.
    Dostum ddr4 3ghz ramlerin okuma performansı 65gb/s
    İşlemci l1 cache okuma hızı 3800gb/s bilmem anlatabildim mi?

• günümüzdeki pc mantığı şu.. dikkat

a) HAFIZA bir deniz, b)veride bir vapur c)işlemci vapurun motoru ve kaptan olsun d) vapurun ağırlığı verinin karmaşıklığı olsun

şimdi kaptan motorların gücü ve zekasıyla elinden geleni yapıp en az zaman kaybıyla vapuru gidiceğe yere yanaştırıyo,görevini tamamlıyo

şimdi herkes mutlu nasılsa işlem tamamlanmış,kaptanın daha hızlı olabilmesi için motorun çok daha hızlı olması gerekir,bu sefer seferi yarı yarıya düşürmek için , kaptan daha güçlü motorla yola çıkıyo,fakat oluşan sarsıntıdan karşılaştığı hatalardan doğal kanun limitlerine yaklaştığını anlıyor,optimum hıza çekiyor

benim anlatmak istediği teklonojiye göz atın

kyıda kalabalık insan topluluğu var,belkide binlerce bunlar başka adaya geçmek için sıra bekliyor.hepsi sadece tek bir serferde imkamsız.hava yolulay gitseler yinede sıra beklerler aynı anda gidebilmek için çünkü binlerce insan var,

ikinci birim görevi : deniz
    sıcaktan beklemekten sıkılıyolar binlerce insanın hepsi denize giriyor ve daha rahat bekliyorlar.fakat aniden kıyının başlangıcından dev bir tusunami oluyo adeta deniz taşınıyo,tusunami adeta belirlenen rotaya denizi taşıyor,fakat insanlarda hepsi denizin yüzeyinde ,deniz ise insanları kilometrelerce asansör gibi yüzeye taşıyor,ve kilometrelece yüzey taban sürekli hedefe ulaşmak için yükseliyor ve iniyor,kilometrelerce yükseklikteki dalga kıyıya kilometrelerce kala yavaş yavaş diniyor ve insanlar sadce10 saniyede gitmek istediklere kıyıya varıyorlar.halbuki bu sefer bir günde tamamlancaktı.

ilk birim görevi: tehlikeli kasırga

fakat garip bir durum var insanlar gitmek ,istedikleri yer için henüz çok erken ve ıslaktılar.aniden çok sayıda büyük hortum onlara yaklaşıyor.her bir binlerce insan adeta gitmek isedikleri yere hortumdan ,hortuma fırlatılarak gönderiyorlar,insanlar uyandığında her biri evinin önünde kendini buluyor.

sonuç:UYUMLULUK VE VERİM

şimdi deniz ve hortum yaptıkları failiyetle birbirine asla benzemez.
    Ama hem maddesel olarak temel yapılarında birbirleriyle aynıdır ve çok ortak noktları var ama yaptıkları iş tamamiyle farklıdır.birbirlerinin üzerindeki YÜKÜ alıp transfer ederler ve birbirlerine hep yardım ederler.

Benim anlatmak istediğime karşı gelen P4 cüdür.celeroncudur.

• Sorter47 S kullanıcısına yanıt
    iyi tamam bunada l1 koy,

ben burda ramin potansiyeli olan fakat,gelişmemiş bir devre elemanı olduğunu savunuyorum
  • Öyle bir şey olmaz. Baya kafa yormuşsun ama boş bir şeye. :(
  • İkisinde de mhz var diye birbirlerinin görevlerini yapacaklar diye bir şey yok. İkiside birbirinde tamamen ayrı şeyler. Tasarımlarınının hiç bir benzer yanı yok. Senin sorun balıklarında ağaçlarınında DNA'sı var o zaman balıklar niye meyve vermiyor gibi bir şey olmuş.
  • Birisi işlem gücü, diğeri sadece çok hızlı bir hafıza birimi. Saat hızı olan herşey işlem yapamaz.
  • Bakıyorum da uçmuşsunuz.
    Konuyu açmadan önce ddr3 ve microprocessor diagram yazsanız boş konu olmazdı.
    Boşuna kafa yormayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 23 Temmuz 2015; 13:28:46 >
  • Vaybe bunları oradaki mühendisler neden akil edememiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Sen burada harcanıyorsun seni hemen Konu Dışına yönlendiriyorum, senin etinden sütünden faydalansınlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

1000 mhz=1ghz

ekran kartı ramleri 7 ghz olanlar var

ekran kartının üzerinde efektif hızda 7 ghz 8 parçadan oluşan ramler var,bazen 10 da bulur ram parçası, şimdi bu süper hızda manyak parçaları,uygun iş dağılımıyla mükemmel verim alamazmısın

7Ghz efektif yaklaşık 1750 mhz gerçek hızdır.

Ramlar'de ise real speed'ler hızın yarıya bölünmesi ile oluşur.

Yani böyle bie şey mümkün değildir.
  • yaw hehe işlemcinin ramin ne olduğunu öğren önce sonra gel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.