millet ben bu ram slotlarıyla ilgili şeyi anlamadım hangi ramin hangi ram slotuna uyduğunu nasıl anlıycaz ddr sürümünden mi |
ramleri hangi slota uygun olduğunu nasıl anlıycaz
-
-
yani şunu diyorum ramlarin slota uyup uymadığını ddr dan mı anlayacaz
-
Ddr4 ramı ddr4 desteği olan bir anakartta takabilirsiniz. Elinizde ddr3 destekli bir anakart var ise ddr4 ram yada tam tersi durumda takamazsınız. Elinizde olan yada almayı düşündüğünüz ram ve anakartı yazarsanız daha detaylı uyumlu olup olmadığına bakabiliriz.
-
Normalde ddr4 olan bir ram, ddr4 olan bir anakartda çalışır. Yinede anakart üreticileri çıkarttığı anakart modellerinde bazı ram modellerini test eder. Anakartınızın üreticisinin sitesinde bu listeye bakabilirsiniz. Uyumluluk ya da destek gibi kısımlardan memory listesini indirdiğinizde test edip denenmiş ram listesini görebilir ve elinizdeki ya da almayı düşündüğünüz ramin modelini listeden kontrol edebilirsiniz. Listede adının olmaması uyumlu olmadığı manasına da gelmez. Sadece denenmemiş demektir. Ddr4 ram ddr4 anakartta uyar. Özellikle intelde bazı chipsetlerin mhz limiti olabiliyor. O durumda da anakartınızın kaç mhz desteklediğine bakıp raminizi ona göre tercih etmeniz gerekmektedir. Örneğin anakartınız maksimum ddr4 2666 mhz ram destekliyor ve siz 3000 mhz ram takarsanız raminizi israf etmiş olacaksınız ve anakartın biosu o ramleri 2666 mhz de çalıştıracaktır. Özetle ilk bakılması gereken ddr kaç olduğu daha sonrada anakartın kaç mhz desteklediği.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celikates -- 4 Mayıs 2021; 1:26:40 >
-
ana kartımın modelini nasıl öğrenebilirim ama bios un american megatrends olduğuna eminim çünkü pc açılırken sol üstte kırmızı şekilde American Megatrends yazıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KardesOyuncu45 -- 4 Mayıs 2021; 11:16:5 > -
tmm teşekkürler
-
cpu-z programını indirin.
mainboard sekmesinde yazıyor olması lazım.
-
tamamdır evet şimdi ?
pc hakkında çok şey bildiğimi sanırdım ama daha pc ye hangi ramlerin uyacağını bilmiyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KardesOyuncu45 -- 4 Mayıs 2021; 21:1:19 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X