Şimdi Ara

Range Rover Vouge hakkında bilgisi,tecrübesi olanlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
32.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir arkadaşım ciddi anlamda Range almayı düşünüyor.Aşağı yukarı 15-20 gündür netten ilanlara bakıyoruz.Ben de yarın Bostancı taraflarına gideceğim galerilere.Araçlaron fiyatları 60.000 ve 70.000 Euro aralığında.Anadolu illerinde ise İstanbul'dan biraz daha pahalı olabiliyor.
    Sorum şu ki Vouge ve HSE ayrı bir donanım seviyesi mi,yoksa ikisi bir arada mı?Farkları var mıdır birbirlerine göre?
    Aracı dizel almayı düşünüyoruz;nelere dikkat etmeliyiz?
    Bu araçların kronik bir sorunu var mıdır?

Kısaca nelere dikkat etmeliyiz?
    Normal otomobil olsa tamam da suv olduğu için daha doğrusu ömrümde hiç binmediğim,denemediğim için bir bilgim de yok hâliyle.

Tecrübeli arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

edit:Araç şu son kasalardan olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 18 Haziran 2009; 22:52:29 >

• Herhangi bir yardımım dokunabilmesi adına;
    10 küsür bin km kullandım 3.0 Tdv6, bizdeki araç Autobiography idi benim ilgimi çekmeyen ve hastalığım olmayan araçlar olduğu için donanım detaylarından emin değilim..

Çevremde kullanan insanlardan herhangi bir kronik sorun duymadım veya bende bir sorun yaşamadım.

Yakıtı sormamışsınız ama aklıma gelen nadir bilgilerden biri iken paylaşayım : Şehirler arası 90-110 civarı süratlerde 10-11 litre - Şehir içi İstanbul trafiğinde 13-14 litre.
  • zor bi yerden sordun kardeş bu soruların bi kısmını funk la serhat bilebilir yani en azından tahminim böle :)
  • Donanım paketi olarak farklılıklar var. Vogue HSE'nin bir üstü, bu da HSE'de olmayan kaplamalar döşemeler vs. den ibaret. "Benim araba vogue olum" deme gereği duymayacak biriyse gray market ile getirilip ice (in-car entertainment) sistemleri takılmış bir HSE iş görecektir.
    3 litre TD6 makine var piyasada. Eğer alınacak araba 100k km civarında ise enjektör - turbo - mazot pompası tetkikleri özellikle iyi yapılmalı. Daha doğrusu ekpertiz için yetkili bir LR servisine giderdeniz diyagnoz sistemine bağlarlar silecek motorundaki arıza bile bizim araçlarda hata kodu verdiğinden ne var ne yok her şeyi çıkar.
    Körüklerinde her hangi bir hava kaçağı olup olmamasına dikkat edin. Onun da arıza kodu çıkar gerçi + büyük bir kaçak varsa stop ettikten hemen sonra inmeye başlar, ufak varsa gece bırakılan araç sabah biraz çökmüş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Donanım paketi olarak farklılıklar var. Vogue HSE'nin bir üstü, bu da HSE'de olmayan kaplamalar döşemeler vs. den ibaret. "Benim araba vogue olum" deme gereği duymayacak biriyse gray market ile getirilip ice (in-car entertainment) sistemleri takılmış bir HSE iş görecektir.
    3 litre TD6 makine var piyasada. Eğer alınacak araba 100k km civarında ise enjektör - turbo - mazot pompası tetkikleri özellikle iyi yapılmalı. Daha doğrusu ekpertiz için yetkili bir LR servisine giderdeniz diyagnoz sistemine bağlarlar silecek motorundaki arıza bile bizim araçlarda hata kodu verdiğinden ne var ne yok her şeyi çıkar.
    Körüklerinde her hangi bir hava kaçağı olup olmamasına dikkat edin. Onun da arıza kodu çıkar gerçi + büyük bir kaçak varsa stop ettikten hemen sonra inmeye başlar, ufak varsa gece bırakılan araç sabah biraz çökmüş olur.
    @Tubo,@ofs911
    Sağolun arkadaşlar.

@RqJnr
    Can sağol yardımın için.Arkadaşım illa içi bej renk olsun istiyor ve multimedya paketi de olsun diyor.Yani senin bahsettiklerinden sanırım.O hâlde Vouge bakıcaz ya da donanım takılı HSE.
    Aşağı yukarı piyasadaki araçların km'leri 60-90 arasında baktıklarımız.Ama yine de 2.el alınacağı için dediklerine baktırmakta fayda var.Sonuçta kullanıcısın.
    Bir tane 55.000 Euro'ya bulduk;adam da araç orjinal birşeyi yok dedi ama yine de güvenemedik.Çünkü bariz fiyat farkı var diğer araçlara göre.

Bu arada Antalya Kosifler'i de aradık yenisi için 103.000 Euro+Eylül teslim dediler.Tr'deki hiçbir bayide zaten şu anda siyah sıfır yokmuş.Gray market ile de aşağı yukarı aynı paraya geliyormuş ütelik garantisi yok.

Arıyoruz bakalım hâlâ temiz uygun bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

@Tubo,@ofs911
    Sağolun arkadaşlar.

@RqJnr
    Can sağol yardımın için.Arkadaşım illa içi bej renk olsun istiyor ve multimedya paketi de olsun diyor.Yani senin bahsettiklerinden sanırım.O hâlde Vouge bakıcaz ya da donanım takılı HSE.
    Aşağı yukarı piyasadaki araçların km'leri 60-90 arasında baktıklarımız.Ama yine de 2.el alınacağı için dediklerine baktırmakta fayda var.Sonuçta kullanıcısın.
    Bir tane 55.000 Euro'ya bulduk;adam da araç orjinal birşeyi yok dedi ama yine de güvenemedik.Çünkü bariz fiyat farkı var diğer araçlara göre.

Bu arada Antalya Kosifler'i de aradık yenisi için 103.000 Euro+Eylül teslim dediler.Tr'deki hiçbir bayide zaten şu anda siyah sıfır yokmuş.Gray market ile de aşağı yukarı aynı paraya geliyormuş ütelik garantisi yok.

Arıyoruz bakalım hâlâ temiz uygun bir araç.

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/range_rover_3_0_vogue-00WQQaXQQ14644196WQQpXQQdisplayitem

Böyle bir ilan buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

http://www.sahibinden.com/range_rover_3_0_vogue-00WQQaXQQ14644196WQQpXQQdisplayitem

Böyle bir ilan buldum

Alıntıları Göster
    2003 itibari ile ilk olarak HSE çıktı. Bunların birçoğu kronik olarak hatalıydı. 2004'te bu hatalar giderildi ve HSE adını VOGUE 'a devretti. Yaklaşık 2 sene özel sipariş bir range rover hse 2003mod. kullandık her türlü tecrübeyi aktarabilirim. Kullandığımız araç benzinli olduğundan lıkır lıkır'dı o konuda. Dizelleri daha mantıklı ve tatminkar. Oldukça seriydi , sürüş konforuda üst seviyede idi. Çoğu kişinin sorduğu soru alçaltma yükseltme aslında o filmlerdeki gibi değil. Yani araca istemediği bir seviyede kullanmaya zorlayamıyorsunuz. Örneğin otobanda araç otomatik konumda kendi otoban konumuna geçiyor ve siz bu süratteyken kesinlikle off-road konumuna alamazsınız. Aynı şey off-road için de geçerli tabi. Araçtan indikten sonra kapıyı kapattığınızda araç park konumuna kendi yükseliyor.

Bizim range de navigasyon yoktu onun yerine harman kardon ses sistemi vardı oda oldukça güzel dinlenebilir bir ses vaad ediyordu.

Yüksek KM'de alacaksanız eğer çok çok dikkat etmenizi öneririm ve alacak arkadaş aracın masraflarını göze alsın en ufak bir yağ değişiminde bile. Kişisel tercihimdir ben sport beğeniyorum fakat vogue daha oturaklı . Piyasada çok çakma makyajlı araç var hepsi sonradan borusanın makyajladığı araçlar bunlara dikkat edin. Özellikle 2006 2007 civarlarında arka stopların şeffaf lar ile değiştirilmesi , supercharged panjur , makyajlı far bunların en büyük modifiye parçaları . : )

Aracın kullanımı çok eğlenceli eğer alacak kişi daha önce jeep/suv vb. araç kullanmadıysa bile alışması çok zaman almayacaktır. Bunun garantisini veririm .

Dediğim gibi iyi araştırın uygun fiyatlı vogue'lara kanmayın : )

Aklınıza gelen her detayı sorabılırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 19 Haziran 2009; 15:57:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

2003 itibari ile ilk olarak HSE çıktı. Bunların birçoğu kronik olarak hatalıydı. 2004'te bu hatalar giderildi ve HSE adını VOGUE 'a devretti. Yaklaşık 2 sene özel sipariş bir range rover hse 2003mod. kullandık her türlü tecrübeyi aktarabilirim. Kullandığımız araç benzinli olduğundan lıkır lıkır'dı o konuda. Dizelleri daha mantıklı ve tatminkar. Oldukça seriydi , sürüş konforuda üst seviyede idi. Çoğu kişinin sorduğu soru alçaltma yükseltme aslında o filmlerdeki gibi değil. Yani araca istemediği bir seviyede kullanmaya zorlayamıyorsunuz. Örneğin otobanda araç otomatik konumda kendi otoban konumuna geçiyor ve siz bu süratteyken kesinlikle off-road konumuna alamazsınız. Aynı şey off-road için de geçerli tabi. Araçtan indikten sonra kapıyı kapattığınızda araç park konumuna kendi yükseliyor.

Bizim range de navigasyon yoktu onun yerine harman kardon ses sistemi vardı oda oldukça güzel dinlenebilir bir ses vaad ediyordu.

Yüksek KM'de alacaksanız eğer çok çok dikkat etmenizi öneririm ve alacak arkadaş aracın masraflarını göze alsın en ufak bir yağ değişiminde bile. Kişisel tercihimdir ben sport beğeniyorum fakat vogue daha oturaklı . Piyasada çok çakma makyajlı araç var hepsi sonradan borusanın makyajladığı araçlar bunlara dikkat edin. Özellikle 2006 2007 civarlarında arka stopların şeffaf lar ile değiştirilmesi , supercharged panjur , makyajlı far bunların en büyük modifiye parçaları . : )

Aracın kullanımı çok eğlenceli eğer alacak kişi daha önce jeep/suv vb. araç kullanmadıysa bile alışması çok zaman almayacaktır. Bunun garantisini veririm .

Alıntıları Göster
    Şayet çok fazla gezmeyecekse yarı fiyatına benzinlisini tavsiye ederim. Dizel olacaksa da yüksek km olmamasına dikkat edin. Zaten Can ve Yusuf sağolsun neyi var neyi yok söylemişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

Şayet çok fazla gezmeyecekse yarı fiyatına benzinlisini tavsiye ederim. Dizel olacaksa da yüksek km olmamasına dikkat edin. Zaten Can ve Yusuf sağolsun neyi var neyi yok söylemişler.

Alıntıları Göster
    Yusuf sen de sağol arkadaşım.Vouge derken 2 tane 2006 sport bulduk.Onlardan biri olacak Allah"ın izniyle.Birinde multimedya sistemi yok ama takılabilyormuş servise o da..
  • quote:

Yusuf sen de sağol arkadaşım.Vouge derken 2 tane 2006 sport bulduk.Onlardan biri olacak Allah"ın izniyle.Birinde multimedya sistemi yok ama takılabilyormuş servise o da..

Alıntıları Göster
    Bu forumda Range Rover Vogue model araç hakkında detaylı bilgisi olan kullanıcı bulunması ihtimali bir hayli düşüktür diye tahmin ediyorum:)
    Çoğu öğrencidir burdakilerin sanırım... Harçlıklarından para biriktirip de range rover alabilen öğrencilerin yaşadığı bir ülke değiliz malesef:)
    Belki dubai de filan böyle öğrenciler vardır:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airea -- 22 Haziran 2009; 11:11:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: airea

Bu forumda Range Rover Vogue model araç hakkında detaylı bilgisi olan kullanıcı bulunması ihtimali bir hayli düşüktür diye tahmin ediyorum:)
    Çoğu öğrencidir burdakilerin sanırım... Harçlıklarından para biriktirip de range rover alabilen öğrencilerin yaşadığı bir ülke değiliz malesef:)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: airea

Aileleri yok mu peki bu öğrencilerin?

• quote:

Orijinalden alıntı: levent--

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: levent--

quote:

Forum üyelerinden kaçının ailesi çocuğuna "evladım range rover vogue mu istersin, HSE mi istersin, bi araştır bakalım, hangisini istersen sana ondan alıcaz" diye soruyordur merak ediyorum:)

-Babacığım donanımhaberden araştırdım, vogue daha iyiymiş, ondan alalım.
    -Alalım evladım, ama iki tane alalım. Kardeşine de almamız lazım bi tane, ayrım olmasın:)

• quote:

quote:

quote:

Forum üyelerinden kaçının ailesi çocuğuna "evladım range rover vogue mu istersin, HSE mi istersin, bi araştır bakalım, hangisini istersen sana ondan alıcaz" diye soruyordur merak ediyorum:)

-Alalım evladım, ama iki tane alalım. Kardeşine de almamız lazım bi tane, ayrım olmasın:)

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    Öncelikle çok yakın bir arkadaşımda Vogue vardı 3.0d ve kronik olarak şanzıman problemiyle karşılaştık. Geçen ay satana kadar 5 senede 4 kere şanzımanı indirdi alet. İlk seferde bayır yukarı çıkarken şiddetli bir ses geldi ve komple dişlileri sıyırdı alet. Daha sonra otobanda 140 civarı ile giderken ayını arızayı yaptı vs vs. Genel olarak RR Vogue larda mı bu problem var tam olarak bilemiyorum fakat bildiğim ve servisin de dediği bir kere bu problemle karşılaşırsanız sürekli devam eder demesi. Yani alırken bu tür bir problemi olup olmadığını sorup ve aracı bir teknik servise inceletip öyle almanız olacak. Onun dışında gerçekten çok rahat ve sağlam araç. Arkadaşımın sayısız kaza yapmasına rağmen hiçbirinde araçta pek fazla hasar yoktu.

Hayırlı olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: aykunsezer

Öncelikle çok yakın bir arkadaşımda Vogue vardı 3.0d ve kronik olarak şanzıman problemiyle karşılaştık. Geçen ay satana kadar 5 senede 4 kere şanzımanı indirdi alet. İlk seferde bayır yukarı çıkarken şiddetli bir ses geldi ve komple dişlileri sıyırdı alet. Daha sonra otobanda 140 civarı ile giderken ayını arızayı yaptı vs vs. Genel olarak RR Vogue larda mı bu problem var tam olarak bilemiyorum fakat bildiğim ve servisin de dediği bir kere bu problemle karşılaşırsanız sürekli devam eder demesi. Yani alırken bu tür bir problemi olup olmadığını sorup ve aracı bir teknik servise inceletip öyle almanız olacak. Onun dışında gerçekten çok rahat ve sağlam araç. Arkadaşımın sayısız kaza yapmasına rağmen hiçbirinde araçta pek fazla hasar yoktu.

Hayırlı olsun..

Alıntıları Göster
    Şanzımanlar kronik sorunlu mu?Açabilir misiniz biraz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 22 Haziran 2009; 15:10:32 >

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

İhtimal düşük olmasına rağmen var böyle aileler.

• quote:

Orijinalden alıntı: JimBeam

quote:

quote:

quote:

İhtimal düşük olmasına rağmen var böyle aileler.

Alıntıları Göster
    merhablar arkadaslar benım 2007 model range rover sport um var ama ne yazıkkı navıgasyın cd sı yok nereden bulabılırım bana yardımcı olurmusunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: kivanccc

merhablar arkadaslar benım 2007 model range rover sport um var ama ne yazıkkı navıgasyın cd sı yok nereden bulabılırım bana yardımcı olurmusunuz...

Alıntıları Göster
    Borusan Oto'dan temin edebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf

Alıntıları Göster
    merhaba ben jipp olayında yenıyım ..bunun için başlangic olarak 1996 model range rover hse almayı duşunuyorum sezın bu konuda bana verebılecegnız bı fıkır varmı

• range rover kiralama yapın. Böylece daha detaylı bilgi almış olursunuz. Bu siteden uygun fiyatlı kiralayabilirsiniz. Site:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transporterkiralama -- 6 Haziran 2018; 17:34:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.