Şimdi Ara

RAP Bİ KÜLTÜR MÜDÜR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: diablo666

açıklayım arkamdanda konusmayın:rap dediginiz sey bilgisayar efektleriyle yapılan ses güzelligi yorum gerektşrmeyen bir seydir....(umit davala bile olduguna göre)ayrıca aptalcadır cunku bikere insan emegi yoktur hersey efekt ve salakca....bu kadar acıklama yeter sanırım

bir iron maiden sever olarak bu yazdıklarına katılamıyorum. ben virtüöziteye inanırım söylediklerin o türe ancak bir eleştiri olabilir ki tartışılır ( insan emeği yok , ses güzelliği gerektirmez , efektlerle yapılır)

ama salakça ve aptalca kelimeleri seni bağlar. iron maiden in müziğine aptalca ve salakça dense nasıl hissedersin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: diablo666

takmam cunku aptalca salakca degil kimin ne düsündügü umrumda degil ayrıca gercek bu kızmana gerek yok

kimin ne düşündüğü umrunda değilse forumda ne işin var? umrundaki burada senin gibi düşünmeyenlerle senin dinlediğinden farklı bir müziğe de anlam verebilenlerle fikir ve his transferi yapıyorsun.değil mi dostum?

bu arada holy smoke, can i play with madness bende çok severim
  • yanlış anladın ben sadece fikrimi söledim başkası benim zevkimi begenmek zorunda degil tabiki istediginidiyebilir yani kimse karısamaz ben salakca buluyorum kimse karısamaz dedigime baskasıda iron u salakca bulabilir bunada ben karısamam dedim ya sadece fikrimi söledim ayrıca his transferi yapmaya da ihtiyacım yok
  • işte yine ne olduğunu tam bilmediğiniz bişey hakkında sadece ses efektlerinden oluşur diyosunuz. aranızdan biri "freestyle" yapabilirmi acaba. ha bunun ne olduğunu bilmiyosanız anlatıyım. müzik, yani sizin bilgisayar efekti dediğiniz şey olmadan, hiçbi ön hazırlık yada prova yapılmadan durup dururken söylenen uyumlu ve anlamlı cümleler dizisidir. Iron maiden e saygı duyarım ve kesinlikle saçma demem, çünkü emek söz konusu işin içinde. iyi yadaa kötü bişey üretiyolar, saçma demek bana düşmez, dinlemem o ayrı. sanada rap saçma geliyosa dinleme ama saygı duymasını bil, saygı insanı hayvanlardan ayırır. Ha bu arada Ümit davalanın yaptığı rap piyasa malıdır gerçek rapçiler dinlemez o adamı, popçular dinler. Belki herkes rap yapabilir ama önemi olan bişeyleri iyi yapabilmek değilmidir. BENCE GERÇEK BİKAÇ RAPÇİ DİNLEYİN, O ZAMAN RAP İN SANAT İŞİ OLDUĞUNU BELKİ ANLARSINIZ. SAGOPA KAJMER YADA CEZA DİNLEYİN SÖZLERİNİN NELERİ İÇERDİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞIN.

RAP KESİNLİKLE BİR SAÇMALIK DEĞİLDİR, KOCA BİR HİÇ AsLA DEĞİLDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZUĞAŞİBERE -- 15 Mayıs 2005, 2:36:49 >

• Rap mi? Haa önemli değil merak etme, büyüyünce geçer

Çok sinirim demi Zuğali?...

Asıl kültür tulum eşliğinde horon tepmektir kiii, behheeyy gafiller bi kere tadına vardınızmı bi daha vazgeçemezsiniz...
  • bencede rap bir hiçtir rapteki kültürü gelin bana anlatın bakayım hodri meydan
  • rap demek ne demek siz bana bunun cewabını verın bn koyden geldım yasım 30.ameleyım..bu arada sen bna kufur mu ettin.rapın acılımı ayagını ck bea mı demek?

saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Punisher -- 15 Mayıs 2005, 16:09:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeHTeRaN

Rap mi? Haa önemli değil merak etme, büyüyünce geçer

Çok sinirim demi Zuğali?...

Asıl kültür tulum eşliğinde horon tepmektir kiii, behheeyy gafiller bi kere tadına vardınızmı bi daha vazgeçemezsiniz...

tulumu horonu biliriz ewel Allah. aslımızı inkar etmeyiz mehteran baba. Büyüyünce geçermi bilmem ama sende dinle seversin belki

• Rap bi muzık tarzıdır
    hip-hop ta bi yaşam tarzıdır yaşam tarzı olan hiphop tur...
  • tULUMLA BİRLİKTE RAP YAPAN OLSA DA DİNLESEK
  • bence zevkler tartısılmaz...
  • bööö
  • eğer RAP BİR KÜLTÜR MÜDÜR diye sorarsanız bütün müzik türlerinide buraya koymanız gerekir
    mesela bana göre RAP ve HIP HOP saçmalıktan ibaret ama HEAVY,THRASH,SPEED,BLACK,GOTH,DOOM vs METAL türlerinin herbiri ayrı bi kültür
    farkettiniz mi METAL müziği tek başına bi kültür olarak göstermedim çünkü kendi içinde bile farklı yaklaşımlar var
    iskandinav metal yapan gruplar daha çok avrupa nın kuzeyinden cıkar ve kendi bölgelerinin kültürel özelliklerinden etkilenip ona göre şarkı yaparlar.örneğin amon amarth oldugu gibi viking kültürünü öne cıkarır
    bir zamanlar thrash metal yapan metallica harley davidson benzeri bir yaşam tarzını irdeler(di)
    örnekleri çoğaltabilirim
    evet bana göre HIP HOP bi kültürdür,ama ben desteklemem hatta nefret ederim o ayrı bi mesele
    diğer müzik türleride ayrı birer kültürün parçasıdır,arabesk bile...
    bu dünyada ebedi olacak bi müzik türü ve kültür varsa bu METAL müzikten geçer

• fazla arastırma yapmadan ve ustteki yazıları tam okumadan soyleyecegim sey:
    rap kulturu usa zenci vatandaslarının yasam kosullarına karsı veridikleri tepkinin ürünüdür..
    yani yargılamayın gorunuen bu..hımm simdi siz umit davala rap yapıyor derseniz ucarsınız..peki ümit davala napıyor sizce..ümit davala turkiyedeki cogu kendini rapci zanneden insan gibi özentiden baska birsey yapmıyor..BENCE
  • bir müzigin kulturel anlam belirtymesi icin kıyafetleri takıları sembolleri farklı yanları olması yeterlidir..
    o zaman rap de bir kulturdur..
    ama en sinir oldugum goruntu zaten bacagım kadar boyunla o asırı genis elbiseler icinde yerle bir gorunen 15 yasındaki veletler..
    kusura bakmayın am sinir oluyorum..
    hele ki sirf tarz olsun diye o müzigi dinlemedigi halde oyle giyinenler yok mu Allah ım ne kadar anlayıssızım!!!
  • Önce kültürün tanımını yapmak gerekir.. Bence değildir. Sadece bir müzik türüdür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasibere85

ewet işin doğürusu, hiphop bi ağaçtır, rap bu ağacın dallarından biridir.

Hortlatmış gibi olacak ama katılıyorum. Hip-hop afro kültürün popüler olup küreselleşmesiyle ortaya çıkan bir akımdır. Özünde rap de, afro-amerikan bir kültürün parçasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

Rap bence kültürsüzlüktür...

Ama bu sadece benim fikrim.

Saygılar...

• Rap denen şey hiçlikten ibaret. Ne rock kadar kökleri sağlam ne türkü kadar anlamlı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepinizi EDM dinlemeye davet ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.