Şimdi Ara

RAP Bİ KÜLTÜR MÜDÜR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu topic e gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. görüyorum ki çoğunuz hiphop la rap in arasındaki bağlantıyı çözmüşsünüz. konuyu "rap bi kültürmüdür" adıyla açmamdaki amaç bazı insanların rap le hiphop arasındaki bağı nası anlayacaklarını görmek istememdi. yoksa tabiki asıl kültür olan rap değil hiphoptur ve rap onun içinde bulunan bi öğeden ibarettir. bazı açıklamalarda buluniyim;
    rap amerika değil afrika kökenlidir amerikada yaşayan zenciler herkesin bildiği gibi AMERİKAYA AFRİKADAN GELMİŞTİR VE HİPHOP ONLARIN SESİNİ DUYURMALARINDA KULLANDIKLARI EN BÜYÜK SİLAHTIR. HİPHOP A HAKARET EDENLER TÜRKİYEDE BU İŞİN NE AMAÇLA YAPILDIĞINI BİLMEYEN İNSANLARDIR. HA BİDE SANAT OLAYINA GELİNCE, DAR DÜŞÜNCELİ OLMAMAK LAZIM EMEK SARFEDİLEREK ORTAYA KONULAN HERŞEY SANATTIR, İNSANIN KENDİ YAŞAMI GİBİ. SOKAKLARDA EL ARABASIYLA GEÇİMİNİ SAĞLAYAN İNSANLAR GİBİ.
    "DÜŞÜNÜN VE TAKDİR EDİN, SOKAK SANATI BU İNKAR ETMEYİN, EZELİ VE EBEDİ SANATTIR BU REDDETMEYİN"
    TÜRKİYEDE HİPHOP SANILDIĞI GİBİ BEŞ PARA ETMEZ ALKOLİKLERİN DEĞİL GENÇLERE İYİ ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞAN, ONLARI KÖTÜ YOLLARDAN UZAKLAŞTIRAN İNSANLARIN İCRA ETTİĞİ Bİ ALT KÜLTÜRDÜR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasibere85 -- 7 Mayıs 2005, 20:19:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zugasibere85

arkadaşlar bu topic e gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. görüyorum ki çoğunuz hiphop la rap in arasındaki bağlantıyı çözmüşsünüz. konuyu "rap bi kültürmüdür" adıyla açmamdaki amaç bazı insanların rap le hiphop arasındaki bağı nası anlayacaklarını görmek istememdi. yoksa tabiki asıl kültür olan rap değil hiphoptur ve rap onun içinde bulunan bi öğeden ibarettir. bazı açıklamalarda buluniyim;
    rap amerika değil afrika kökenlidir amerikada yaşayan zenciler herkesin bildiği gibi AMERİKAYA AFRİKADAN GELMİŞTİR VE HİPHOP ONLARIN SESİNİ DUYURMALARINDA KULLANDIKLARI EN BÜYÜK SİLAHTIR. HİPHOP A HAKARET EDENLER TÜRKİYEDE BU İŞİN NE AMAÇLA YAPILDIĞINI BİLMEYEN İNSANLARDIR. HA BİDE SANAT OLAYINA GELİNCE, DAR DÜŞÜNCELİ OLMAMAK LAZIM EMEK SARFEDİLEREK ORTAYA KONULAN HERŞEY SANATTIR, İNSANIN KENDİ YAŞAMI GİBİ. SOKAKLARDA EL ARABASIYLA GEÇİMİNİ SAĞLAYAN İNSANLAR GİBİ.
    "DÜŞÜNÜN VE TAKDİR EDİN, SOKAK SANATI BU İNKAR ETMEYİN, EZELİ VE EBEDİ SANATTIR BU REDDETMEYİN"
    TÜRKİYEDE HİPHOP SANILDIĞI GİBİ BEŞ PARA ETMEZ ALKOLİKLERİN DEĞİL GENÇLERE İYİ ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞAN, ONLARI KÖTÜ YOLLARDAN UZAKLAŞTIRAN İNSANLARIN İCRA ETTİĞİ Bİ ALT KÜLTÜRDÜR

haklisin dostum.bide rapin anlamini su diye biliyorum Revelution Against Police.di mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mili_rapgirl -- 8 Mayıs 2005, 1:43:22 >

• rap müzik türüdür. kendimizi fazla kaptırmayalım. dinleyelim canımız isterse.
  • 60 ve 70'ler de abd'de hakim faşist düşüncelere, uçurum boyutundaki sosyo ekonomik eşitsizliğe karşı oluşmuş bir kültürdür hip hop. o zaman yapılan müzikte bir isyan vardır, devrimci öğeler taşır, maddi, cinsel özgürlükler, afro amerikanlar arasında afrikaya(ana vatan) ve özgürlüğe (anti emperyalizm) olan özlem ve altını çiziyorum mücadele vardır.

ma bugün ????

malesef kapitalizm bu kültüründe içine etmiştir. zamane popüler hip hop sanatçımsıları omuzlarının altında kıçını başı açık hatunlarla, boyunlarında altın kolyeler, birbirinden lüks arabalar zevk ve sefa içinde yaşamakta, gözükmekteler. kliplerinde de bu kültürsüzlüğü genç kesime aşılamaktadırlar.

bugün hip hop kültürünü yaşattığını idda edenlerin malesef %90'ı bu kültürsüzlüğü kültür saymakta onu yaşamaktadırlar. halbuki hip hop'un özü isyandır, haklarını savunma, sosyal aktivizmdir.

hiç biri bir bob marley'in tırnağındaki pislik bile olamaz. marley'in dreadlockındaki bitlere kurban olsunlar bu hip hopçu diye ortada gezen kültürsüzlük abideleri.

soruya cevabım ise hip hop bir kültür olduğu fakat feci yozlaştırıldığıdır. ne yozlaşmadı ki sanki ????????

• hip hop saçma sapan kelime yığınlarının hızlı hızlı (bi b.ka benzermiş gibi) söylenmesinden başka hiçbişey değildir.

görüşlere saygılı olalım...

saygı

sevgi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fieldy

hip hop saçma sapan kelime yığınlarının hızlı hızlı (bi b.ka benzermiş gibi) söylenmesinden başka hiçbişey değildir.

görüşlere saygılı olalım...

saygı

sevgi...

SAYGIDAN BAHSEDENE BAK HELE HELE.
    ÖNCE KENDİN SAYGILI OL VE KONUŞTUKLARINA DİKKAT ET.
  • İnsanlığa "iyi birşeyler" katıyorsa iyidir, faydalıdır, saygıya layıktır, ismi ne olursa olsun. Aksi halde isim yakıştırmaya çalışılsa dahi tutunamaz. İster kültür , ister akım, ister se de başka isimler denilsin.
  • Türkçe RaP yapanlara hep Destek Tam DesteK ama Bence Doğrudan Kültür değil...
    Dünyadaki Müzik Kültürünün Bir parçası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

bana göre RAP kocaman bir hiçtir

ağzına sağlık

konuşmaya bile değmez Rap denilen zırva buraya yazdıkalrımı bile haketmiyor ama yazmış bulunduk işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

60 ve 70'ler de abd'de hakim faşist düşüncelere, uçurum boyutundaki sosyo ekonomik eşitsizliğe karşı oluşmuş bir kültürdür hip hop. o zaman yapılan müzikte bir isyan vardır, devrimci öğeler taşır, maddi, cinsel özgürlükler, afro amerikanlar arasında afrikaya(ana vatan) ve özgürlüğe (anti emperyalizm) olan özlem ve altını çiziyorum mücadele vardır.

ma bugün ????

malesef kapitalizm bu kültüründe içine etmiştir. zamane popüler hip hop sanatçımsıları omuzlarının altında kıçını başı açık hatunlarla, boyunlarında altın kolyeler, birbirinden lüks arabalar zevk ve sefa içinde yaşamakta, gözükmekteler. kliplerinde de bu kültürsüzlüğü genç kesime aşılamaktadırlar.

bugün hip hop kültürünü yaşattığını idda edenlerin malesef %90'ı bu kültürsüzlüğü kültür saymakta onu yaşamaktadırlar. halbuki hip hop'un özü isyandır, haklarını savunma, sosyal aktivizmdir.

hiç biri bir bob marley'in tırnağındaki pislik bile olamaz. marley'in dreadlockındaki bitlere kurban olsunlar bu hip hopçu diye ortada gezen kültürsüzlük abideleri.

soruya cevabım ise hip hop bir kültür olduğu fakat feci yozlaştırıldığıdır. ne yozlaşmadı ki sanki ????????

heartless,

yazdiklarinin coguna katiliyorum ama rahmetli bob marley hip hop degil reagge müzigi yapardi. googelda bunu buldum.

''''Reggae'yi dünya müzik coğrafyasına yerleştiren, 3. dünyanın ilk pop ikonu, krallar kralı, rastalar rastası Bob Marley'nin uzun zamandır beklenen ve en sevilen 20 parçasından oluşan "One Love-The Very Best of Bob Marley" adlı albümünün Universal tarafından yayınlanmasını kutlamak ve de üstadı anmak için sürprizlerle dolu bir parti'''''

• quote:

Orjinalden alıntı: faruk

quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

bana göre RAP kocaman bir hiçtir

ağzına sağlık

konuşmaya bile değmez Rap denilen zırva buraya yazdıkalrımı bile haketmiyor ama yazmış bulunduk işte

güldürmeyin beni arkadaşlar. bunu söyleyen insanlar rap in ve hiphop un ne olduğunu bilmiyo demektir. İNSAN BİLMEDİĞİ ŞEYİN DÜŞMANIDIR.
    önce dinleyin öğrenin Türkiye de rap müzik ne için yapılıyo görün, ondan sonra buraya görüşlerinizi yazın.

• selam nil ay.

marley'in reggae müzik yaptığını biliyorum. yanlız benim bildiğim reggae hip hop müzikten evveldir ve hip hop'a devrimci öğelerin eklemlenmesine öncülük etmiştir.

yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.

saygılar.
  • doğrudur, reggae hip hop un doğuşunu sağlayan alt kaynaklardan biridir. rap te de ragga diye bi tarz vardır. reggae den gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZUĞAŞİBERE -- 9 Mayıs 2005, 22:19:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zugasibere85

rap müziği başlı başına bi hayat tarzı olarak benimseyen dünyanın dört bir yanın da insanlar var. bunların birçoğu rap bi kültürdür diyor. ben de bir rapçi yim ve tabi ki bu konuda benim de görüşlerim var. ama önemli olan siz ne düşünüyorsunuz.

rap sevmem. ama insanların esinlendiği her kavramın bir kültürü vardır. yemeklerin, dinlerin, dillerin, ırkların ve tabii müziklerin kendilerine özgü. rap de bir müzik tarzı olduğuna göre, evet kültürü vardır. genelde afrika kültürü olduğu savunulsa da aslında tamamen bir amaerikan kültürüdür. çünkü amerika tek bir kültürel toplumdan oluşmuyor.
  • rap koca bir hiçtir ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: diablo666

rap koca bir hiçtir ....

AÇIKLARMISIN?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

quote:

rap koca bir hiçtir ....

AÇIKLARMISIN?

açıklanacak bişey yok.Bütün topicte 3-5 kişi bu saçmalağın farkında.Ama siz kültür olarak ele alın ve tartışın

Adam koca bir hiç diyor.Hiç açıklanır mı hiç

• quote:

quote:

quote:

rap koca bir hiçtir ....

AÇIKLARMISIN?

açıklanacak bişey yok.Bütün topicte 3-5 kişi bu saçmalağın farkında.Ama siz kültür olarak ele alın ve tartışın

BU DURUMDA, SEBEBİNİ BİLE AÇIKLAYAMADIĞINIZ İDDİALARDA BULUNURKEN KAFANIZIN BASMADIĞI HERŞEYE YORUM GETİRDİĞİNİZİ DE BELLİ ETMİŞ OLUYOSUNUZ

• quote:

quote:

quote:

quote:

rap koca bir hiçtir ....

AÇIKLARMISIN?

BU DURUMDA, SEBEBİNİ BİLE AÇIKLAYAMADIĞINIZ İDDİALARDA BULUNURKEN KAFANIZIN BASMADIĞI HERŞEYE YORUM GETİRDİĞİNİZİ DE BELLİ ETMİŞ OLUYOSUNUZ

+ 1

belkide dünyada sadece bizim insanımıza has bir özelliktir bu. birşeyin ne olduğunu bile bilmeden yorum getirme alışkanlığı var. bi ara eğitim düzeyi lise ve üniversitelilerden oluşan 10 kişiye bir mini anket uygulamıştım.

soru : operayı severmisiniz ?

5 kişi : hiç gitmedim ama iğrenç birşey olduğu kesin. gavur işi değil mi zaten
    3 kişi : gitmediğimden dolayı bir yorum getiremeyeceğim.
    2 kişi : severim (sebebini anlatır).

/ /

• quote:

Orjinalden alıntı: heartless

quote:

quote:

quote:

quote:

rap koca bir hiçtir ....

AÇIKLARMISIN?

+ 1

belkide dünyada sadece bizim insanımıza has bir özelliktir bu. birşeyin ne olduğunu bile bilmeden yorum getirme alışkanlığı var. bi ara eğitim düzeyi lise ve üniversitelilerden oluşan 10 kişiye bir mini anket uygulamıştım.

soru : operayı severmisiniz ?

5 kişi : hiç gitmedim ama iğrenç birşey olduğu kesin. gavur işi değil mi zaten
    3 kişi : gitmediğimden dolayı bir yorum getiremeyeceğim.
    2 kişi : severim (sebebini anlatır).

/ /

açıklayım arkamdanda konusmayın:rap dediginiz sey bilgisayar efektleriyle yapılan ses güzelligi yorum gerektşrmeyen bir seydir....(umit davala bile olduguna göre)ayrıca aptalcadır cunku bikere insan emegi yoktur hersey efekt ve salakca....bu kadar acıklama yeter sanırım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.