Şimdi Ara

RAP Bİ KÜLTÜR MÜDÜR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Rap müzikten anlamayan insanların dinlediği şeydir bence
  • Rap değil müzik bir kültürdür. Rap ise bu müzik kültürünün bir koludur. Seveni var sevmeyeni var fakat ne yerin dibine sokmaya ne de gereğinden fazla yüceltmeye gerek yok. Hoşlanmayan benim gibi dinlemez, hoşlanan ise istediği kadar dinler. Doğru olan bu iki kesimin birbirine kendi düşüncelerini dayatmamasıdır.
  • Koca bir hiç bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rap denilen mevzu abd'nin arka sokaklarında boy göstermeye başlayan madde bağımlısı ve hayatın kavramsal bütün herşeyinden uzak, iç aleminde seks ve paradan başka birşeyin dolaşmadığı topluluğun bugüne kadar sürüklediği popüleritedir...bunu popüler yapan ise abd ve avrupanın kendisidir. kültürel ve anlamsal hiçbir değere sahip olmayan bu zırvalık bugün bizim toplumumuzu dahi madde bağımlısı gibi keş haline getirmiş durumdadır... kendi değerlerimize hitap eden ve yakın olan kültürleri eserleri en son ne zaman okuduk dinledik seyrettik? ötesini düşünün.... Bugün o rap soytarılarının " eser " dedikleri saçmalıklara bir bakın...Tarihinize, kökeninize, inançlarınıza, duygu veya düşüncelerinize ne kadar yakın ve ne kadar hitap ediyor ?

Batının dayattığı sanat anlayışı ne ise onu özümser oldu toplumlar ve kitleler...Oysa özümüze bir baksak ne kadar uzakta olduğumuzu görürüz... Buradaki ifadelerimde hiçbir ırk, dil , din ayrımına gitmiyorum...mecazen dahi olsa buna istinad edecek cümle yok o yüzden zıt kutup olunmamasını rica ediyorum...saygılarımla.

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:33:13 >
  • Rap bir yasam bicimidir. Ama ben arada dinliyorum.

• Rap ne bir müzik ne de bir kültür türüdür.

Cehalet ve özentiliktir başka birşey değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rap i bu kadar yerlere vurmanızı anlamış değilim doğrusu. RAP MÜZİK dediğinde dikkat etmen gereken dinlerken özellikle kafiye stili 1 4 lükten diğerine geçişte kullanılan kafiye secimi 4 lükler arası akış verilmek istenen anlatılmak istenen mesajın samimiyeti duygu bütünlüğü bunlara dikkat ederek dinlenilmesi gerekiyo anlarım sevmediğini ama yok cehalet yok şöyle böyle pop müzik bile bu kadarını hak etmıyo sevilmiyebilir ama bu kadar da itin bi taraflarına itilmez garip
  • rapi cok severim ama bence bir kultur degil

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.