Şimdi Ara

Rap (hip-hop) bir müzik türümüdür (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rap müzik değildir. Günümüz pop müziği de müzik değildir.
  • hepsi kendi başına müzik türüdür tabi ama bazen harmanlanıyo..

bu arada hepsi insanın kenidisini ifade etme biçimidir..

hip hop dta kendimi buluyorum daha pozitif eğlanceli oluyorum mesela
  • Bu forumda ciddi alamda müzik sanat konularında temewl bilgi alkaması gerekenler var
    Bak güzel kardeşim 2pac Shakur
    hapiste kaldığı sürede gece boyunca karanlıkta kitap okuyan bir dahiydi
    buradan senin ing bildiğin kelimelerin fuck police den ibaret az bilgiyle çok saçmalayan haddin olmadan gereksiz fikirlerini paylaşan zavallı kültürsüz bir ezik olduğunu anlıyoz..2pac ın polise fuck dmeesinimi dinliyelim diyen adam..
    İyi birader sen o küçük yalan şeyler üzerine kurulu yalanalr dünyasına yaşa dandik rapperları dinle kandır kendini..
    2pac hit em upı senin gibi bilmeden konuşanlarda yazmış olarak kabul ediyorum neyse kaliteli müzik beyinle alakalı.
    Dear mama,life goes on,templations,hail mary,bomb first senin beynindeki hücre sayısından daha fazla sistemi eleştiren rap tarihinin en anlamlı insanı ağlatan düşündüren yüreğinden vuran sözlere şarkıya sahip 2pac..
    acıyorum sen ve senin gibi özentiğilin tasmasının kurbanı olanları
    ha emine soytarının tekidir sana karşı bu tavrım Tupac ı tanımadan 2 dakkda dünyayı kurtaran dedeler gibi konuşmandır
    bu rap aleminde ne adamalr var siz emine 50 cent ten ibaret sanın ayakta uyuyun..gözler açık ama fikir ve mantık doğrular karşısında kör olmuşsun..
    Git okumayı denede 1 kere anla sonra konuş sirkte çalışan soytarıdan daha komik duruma düşüyosun..2pac a bilmeden laf atan insan diye ortalıkta gezen kişilik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2pac4ever -- 16 Şubat 2006 20:40:06 >

• Rapi Müzik sınıfına sokmak tam bir aptallık.Rap Müzik değildir..:)başka bişey ya başka.Eğlence gibib ieşy.Müizk değil..PEk bir İşçilik göremiyorum ben rapte...

BEnim gibi eskilere Takılan daha doğrusu ESkiler dğeil.iyi Müizk doğru Müizk dinleyenler HEp böyle düşüneceklerdir..

Queen,Alan Parsons Project,Ten Years After,Deep Purple,led zeppelin,Foreigner,pink floyd:)gibi Gruplar dineyen adam rapi Nasıl Mzikten sayabilirki:)
  • Arkadaşlarr ingilizcede "sert eleştiri" anlamına gelen rap siyahların ortaya çıkardığı, özellikle sistemi, zencilerin altta kalmasını eleştiren ve acı gerçekleri belli kişilere "sert eleştiri" mesela küfür ederek, dalga geçerek yada o kişilere argo kelimeler kullanıp küçük düşürerek yapılan, sözlerin ve uyakların önemli olduğu, 50 cent gibi öküzler içinse sadece karı-kız ve para kazanmak için yapılan bi müzik tarzıdır...

Hip Hop ise rapi de içine alan bir kültür deniyor.. Aklımdan yazdım tanıumları aslında görürsünüz google da fln aratsanız

quote:

Orjinalden alıntı: 2pac4ever
    Bu forumda ciddi alamda müzik sanat konularında temewl bilgi alkaması gerekenler var
    Bak güzel kardeşim 2pac Shakur
    hapiste kaldığı sürede gece boyunca karanlıkta kitap okuyan bir dahiydi
    buradan senin ing bildiğin kelimelerin fuck police den ibaret az bilgiyle çok saçmalayan haddin olmadan gereksiz fikirlerini paylaşan zavallı kültürsüz bir ezik olduğunu anlıyoz..2pac ın polise fuck dmeesinimi dinliyelim diyen adam..
    İyi birader sen o küçük yalan şeyler üzerine kurulu yalanalr dünyasına yaşa dandik rapperları dinle kandır kendini..
    2pac hit em upı senin gibi bilmeden konuşanlarda yazmış olarak kabul ediyorum neyse kaliteli müzik beyinle alakalı.
    Dear mama,life goes on,templations,hail mary,bomb first senin beynindeki hücre sayısından daha fazla sistemi eleştiren rap tarihinin en anlamlı insanı ağlatan düşündüren yüreğinden vuran sözlere şarkıya sahip 2pac..
    acıyorum sen ve senin gibi özentiğilin tasmasının kurbanı olanları
    ha emine soytarının tekidir sana karşı bu tavrım Tupac ı tanımadan 2 dakkda dünyayı kurtaran dedeler gibi konuşmandır
    bu rap aleminde ne adamalr var siz emine 50 cent ten ibaret sanın ayakta uyuyun..gözler açık ama fikir ve mantık doğrular karşısında kör olmuşsun..
    Git okumayı denede 1 kere anla sonra konuş sirkte çalışan soytarıdan daha komik duruma düşüyosun..2pac a bilmeden laf atan insan diye ortalıkta gezen kişilik..

Bravo 2pac4ever kardeşş katılıyorm

Bir insan bir herhangi birşeyde başarılı olduğunda herkes bunu kabul edebiliyor (rapte eminem,jay-z,nas vs. gibi) ama bir insan belli bi konuda efsaneleşince ve herkesten çok dha farklı olabiliyorsa sadece kendi milletine değilde tüm dünyaya kendini dinletiyorsa sadece bir albümle 15x Platinum alabiliosa (All Eyez On Me) bu adamın başarısı bazı insanlar tarafından kıskanılıyor ve aşağılanmaya çalışılıyor, yaptığı işin sadece kötü yanları görülüyor, başarısı görülmemezlikten geliniyor yanlış arkadaşlarr 2Pac'ın şarkı sözlerini dinleyenler (yada okuyanlar) adamın nelerden bahsettiğini, sözlerinde sadece "fuck police" demediğini, insanı ne kadar güsel yerlere çektiğini görebilirler en azından 50 cent gibi coward lardan ne kdar farklı, ne kadar üstün olduğunu anlarlar

13 Eylül 1996 - 17 Şubat 2006

Arada tam 9,5 yıl var ve hala rap dendiğinde akla gelen ilk isim 2Pac'tır sence bunun nedeni "fuck police" demesimi ??? Hiç düşünmedinmi kardeşş acaba niye böle diye ?? Yassık yassık gidip 31 cent dinliyceğinize biraz 2pac dinleyin de kültürünüz artsın adam nelerden bahsediyor bi bakın böle boş konuşarak hiç kimse bir yere varamazzz ben eminim ki 17 Şubat 2016 dada bu adam dinleniyor olacak onun için birileri yine albüm yapıyor olacak, videoları çıkacak ve yine TRL'e, World Premier'e, Countdown anketlerine bir numaradan girecek, daha da efsaneleşecek, onu herkes tanıyacak ve "fuck the police" den ibaret bir adam olmadığını görecek. Lütfen bişileri yazmadan önce biraz düşünün, biraz araştırın, biraz dinleyin de öle yorum yapın arkadaşlarr..

• quote:

Orjinalden alıntı: iskeletor
    Rapi Müzik sınıfına sokmak tam bir aptallık.Rap Müzik değildir..:)başka bişey ya başka.Eğlence gibib ieşy.Müizk değil..PEk bir İşçilik göremiyorum ben rapte...

Doğru düzgün konuş aptal olan rapi küçümseyen ve müzik tarzı saymayandır işçilik göremediğin müzik tarzından kimleri dinledin de böle konuşuyosn 31 cent, g-unot, feminem gibi adamları dinlersen böle düşünürsün tabe... Biraz rap dinle sağlam adamları dinlede o zaman müzik sınıfına dahil etme.. Rapte sölenen sözler gibi hangi müzikte uyak var ve hangi tarzın sanatçıları bize gerçek hayatından bişiler sunuyo ?? Hepsi de aptal aptal sözler sölüyolar ve 2Pac gibi adamlar varken bunlar dinleniyor

quote:

BEnim gibi eskilere Takılan daha doğrusu ESkiler dğeil.iyi Müizk doğru Müizk dinleyenler HEp böyle düşüneceklerdir..

Ewt baya bi eski takılıyosn fil tarihnden kalma

quote:

Queen,Alan Parsons Project,Ten Years After,Deep Purple,led zeppelin,Foreigner,pink floyd:)gibi Gruplar dineyen adam rapi Nasıl Mzikten sayabilirki:)

Aslında doğru sölüyosan rapten anlayan insanlar kültürlü insanlar, saydığn isimleri dinlerken rapi müzikten saymaz, ama sen rape müzik dinleyenler aptal dersen rap dinleyen milyonlar da seni "adam" saymayabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanpac -- 17 Şubat 2006 2:21:32 >

• bu topic kitlenir söylemedi demeyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeTaLiTY
    bu topic kitlenir söylemedi demeyin

Hayrola kardeşş neden kitlesinki ?? Walla yanlış bi kelime yada cümlem yoq benim
  • Rapi,Teknoyu,Hip Hopu müzikten saymıyolar metal dinleyin kendinize gelin
  • Çok Komiksiniz ya...
  • rap bi muzik tarzı yada değil saydıgın kısıler sanatcı veya değil
    onları dinleyen insanlar ver her ne kadar ben dinlemesemde saygı duyarım

sadece saygı.
  • 1. si rap; çirkin hip hop tır ve ağırdır
    2. si hip hop müzik ve aynı anda yaşam tarzıdır
    3. sü bana göre ceza tam olarak rapçi deildir
    4. sü hip hop dansı diye bişe yoktur gerçeği "rap dansıdır"

• Bu topiciği açalı çok olmuştu..ama değişen bir şey yok müzikle yarı pro ilgilenen biri olarak söylüyorum rap yada hiphop müzik türü değildir... herkes rap yada hiphop söyleyebilir..yalnız bunların içinde fuat gibi yaratıcı adamlar var..ceza da tam bir aldatmadır...sakın dinlemeyin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cahill

...müzikle yarı pro ilgilenen biri olarak söylüyorum rap yada hiphop müzik türü değildir...

... herkes rap yada hiphop söyleyebilir...

bunu dememelisin dostum... çok çok yanlış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Melik

quote:

...müzikle yarı pro ilgilenen biri olarak söylüyorum rap yada hiphop müzik türü değildir...

arkadaşlar bunda alıncak bir şey yok .. bende bazen dinliyorum rap yada hip hop... ama müzik türü değil.. ozaman cezanın bir şarkısının notalarını yada tablarını verin...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Melik

quote:

arkadaşlar bunda alıncak bir şey yok .. bende bazen dinliyorum rap yada hip hop... ama müzik türü değil.. ozaman cezanın bir şarkısının notalarını yada tablarını verin...

sen kımsın kı ne bılıosunda bu kadar buyuk,senden buyuk bı söz edıosun?napcan notayı orkestra mı kurcan,şef mı olcan arkadaslar yazmış ama ben bıraz daha acayım;hıp hop yasam tarzıdır yenı nesıllın dedıgı gbı___ hıp hop yapcam,hıphop çı olcam bu nedemek yaa olunacak bısey yok kı ortada hıp hop bı hayattır herseyı kapsar bol gıyıp ıkı tane ceza dınlemekle ben rap muzık dınlerım duzeltıorum turkce rap muzık dınlerım demek olmuyo bu bır.ayrıca hıp hop kulturu yoldakı konusmanda bıle agzındadır,uzerındekı kıyafetınde,arkadaslarınla yaptıgın etkınlıkte,yolda sokakta herseyıne gecmıştır,olayın kolları cok genış break dance war graffıtı var mc lık var djlık var...

...herkes rap yada hiphop söyleyebilir... demışsın söleyenlerı görduk mc ender,ümıt davala,ogeday daha bunlar gbı nıcelerı sız bunları rap muzık yapıo zannedıosunuz ve bunlar gbı daha bırcok sehır mc lerı kendılerının t.rap yaptıklarını ıddıa edıolar tek kelıme içinde ask gecmeyen tek muzık turu t.rap tır ulkemızde tek derdımız aşk dımı baska işimiz yok şimdi bırakın siz bu işlerı actıgınız konular boyunuzu aşmasın söyleyecek daha çok söz vardr ama agır kaçar varsa bılgı edınmek ısteyen pm atsın herseyın cevabı vardır.size tavsıyem konustugunuz konuların arastrmasını yapın sonaa eleştırın....
    pekı dıceksınkı t.rap kulturumuz mu?
    al sana cewap;t.rap kulturumuz degıl ama pop kımın,rock kımın arabesk kımın cevap verın?

• bencede millet rap müzik diildr bi yaşama biçimi olabilr bi tarz bi bişi yani ama bence müzik diil şahsen ben bi rockcym ama bazen rap dinlrm (sadece ceza we sagopa)ama bi müzik olduğunu düşnmüyorm sadece bi tarz ama ii bi tarz ayrıca şu bol pantolan muhabbetide ne yaw ben rapçi diilm ama bende pol pantolan giyiom nedr yani
  • ayrıca gerçekten arkadşın dediği gibi(elektro canafar)bi çok insan rap yapıom ide çıko saçma saçma şeyler adam gibi yapan az bnm dinlediğim bu ikiside(sago we ceza)bunlardan
  • walla rap bazılarına göre tarz olmuştur ve yeterli bi kitle bu hiphop parçaları dinlemektedir

ben Bi lp ciyim ama eminemede bayılıyorum tabi duygusal şarkılarına

Hailies Song

Like Toy Soldiers

Mockingbird

Stan (ft Dido)

When I'm Gone

The Way I Am

bu şarkılarını dinlemeden yapamam ama Without Me
    parçasını biirsin o tarz parçalarını sevmiom adamın
    ama rap bi kültürdür

arada sagopada dinlerim

ama sonuç olarak hip hop bir müzik türü deil bir müzik kültürüdür ....
  • anladım ya haklısn yani bi kültrde olablr bi tarzda yani amaa herneyse müzik olmadığı kesin(bnm görüşm)we bazenbazı şarkılar insanlara bişiler werebilo ama sanrm buna kültür demek daha doğru olcek(unutmamali89)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.