Bu arad beny Gisme yanLış naLamsın ebn 10 yasımdan beri Rap dinLiorum vede takıLıorum suan 20 yasındayım haLAda takıLırım
RAp takıLAn insan FEvri takıLır yane..Ve sunada inanıorum ki aranız Laf eden insnaLarın
Yarısndan Cogu TAkıLmak itiyodur faKat Bi şeyELr tırstıkLArı yada
Ne biLiim aiLE tarzLarına uygun oLmadıgı içinm takııp burda Laf yapan
TipELrdir Ve Buara dyuakrda Biri kro faLam ddemiş Kro snn baban gibi insnaALrdır yane
oké bak dALgana biALder Kro dediğina dma Siyah KoseLe ayakkabının içe Bem beyaz Corap giyen adamdır..
REngarenk giyinip yada ne biLiim abska bi şekiLde giyinip yada Her hangi bi şeyLE
Kendini Goz onudne BuLudnruan insan değiLdir Bu yuzden bak daLgana...
TüRKce RaP forever.
müzikde askdan fazlasini bekleyenler icin bu tabi.
EWt Muziki SAdece dinKLemiş oLmak için dinLemeyin
oké Biraz bilşiLeri orenmek için faLan dinLeyin yani..
Arkadaşlar öncelik le bi konuya parmak atmak istiyorum ki ben böle biliorum yannışım warsa uyarın
Rap : haksızlığa baş kaldırı bir nevi propaganda. haksızlığı, haksızlık yapanı cesurca insanların sesiz kalmayı tercih ettiği bir durumda ve ortamda, cevap bile veremeyecek durumda bırakan yanlışlarını yüzüne vuran ve haklı olup ezilmeye çalışılana sahip çıkan bi müzik türü. Aşktan uzakta kalmayı tercih edio en azından toz pembe yönünü göstermio.aslında bu öle 1kaç satırlada anlatılmaz..
Hip-Hop : ise belki dediin belgeselde buna da rastlamışsındır kadınları cezbetmek, kur yapmak için yapılan, dertten tasadan uzak bi müzik. Aşk üzerine lyricler taşıo
ok 2side birbirine çok yakın gibi gözüküo ama bilenlere sorduunuzda (çok ii bildiimide iddia etmiyorum ama haklı olduuma eminim) bundan farklı cevaplar alacağınızı sanmıyorum.
HipNotyc Dostum bİRaz hakLısın amam ufak bi sorun var...
HipHop die bi muzik Turu yoktur...
Hiphop Bi KüLtür dü ve Bu küLtürün içinde ayrıLmısh muzik daLLArı vardır..
Rap baş kaLdırış, R&B espiriLEr ve Aşk..
faLAm gibi gidior anLAdın ayen hiphop değiLde R&B yazarsak dha bi makbuLe gecmiş oLur
Zaten HiPhop cu die de bi kavram yoktu RApper vardır...
Hiphopcu oLuanmaz cunk uasLA bi KuLturcu oLAmassın :) anLatabiLdim sanırıım.
`Respect aSi`KaN
Zaten ben hiphopcu demedim ama benim de tereddüte düştüğüm bi konuda yardımcı olduun için saol en azından aynı şeyden bahsediyoruz.
hayır abi hiphop yasayıs bicimidir.sarkı dalı deyil
HipHop:
rap, grafitti, breake dance
i yansitan isimdir...
HipHop bir agic gerisi dallari.. rap hiphop un müzigidir... ve Hiphop biryasam tarzidir...
saouLcugum sana katıLıorum
aynı seyden bahsedioruz Rap ve R&B hiphop kuLturu aLtındaki muzik sitiLLeridir...
respect... aSi`KaN
Bu arad seviyeLi oLdugu için muhabbet gercekten sarıyor..
eet insanlar anlayışlı olup dinnemeye karar verince sahidende muhabbet ii gidior
ewt bu olay a açıklık gelmiştir sanırım çünkü hala bir hiphop kültürü yok ülkemizde bence olamazda bizim etiğimize aykırı ( ben öyle düşünmüüyorum ama bizim ülkeye oturmaz gibi ggeliyor ) bu arada aslında bizim kültürümüzdeki aşık atışmaları aslında yaratıcı insanlarımızın bu işe yatkın olduğunu ve cümlelerin istenirse silah olarak kullanılabileceğini gösteriyor lakiinnnnnnn altyapı olarak screch yada gürültülü altyapılı müziklerin içine işlenirse pek bişey anlaşılmıyor ama halk müziği tarzı yada dajha soft bir müziğin içine akılcı lyric lerle yazılmış ve okunmuş sert sözleri olan parçalar daha çok tutuluyor bakınız (bir söz bir yumruk) yada herşey vatan için gibi parçalar daha dinleyici oluyor ( kendim için konuşmuyorum ben hertürlü müzik dinlerim ) ama etrafdan aldığım yorumlar böyle en azından mesela ceza ve sagopa feat yaptığı parça neyim varki gerçekten şık olmuş şuanda herkez dinliyor ve adamlar seslerini şuanda ulaşamadıkları kişilere bile dinletiyor ki buda prtoesz rap in ülkemize daha uygun olduğu anlamına geliyor ama erci-e nin yaptığı gibi eğlenceli müsiklerde fean diil şu bir gerçekki 90yılında rock müzik dinlemeye başladım çok grup dinledim ama nezaman bir türkçe hiphop dinlesem tüylerim diken diken olur şuana kadar hiç bir rock müzik bana bu zevki vermedi run dmc walk this way dışında (yanılmıyorsam böyle yazılıyordu) bendaha çok dışa vurum müzik severim insanlara anlatmak istediğini sert birşekilde anlatan içinde bir şey kalmadan ve karşısındakini düşündüren bilmem anlatabildimmi ve şu bir gerçekki gümbür gümbür türkiyeye rap müzik geliyor aslında vardı sadece uyuyan bir dev uyandı bunu içinde bence seven yada sevmeyen herkez cezaya teşşekkür etsin saygılar
Nese daha vazLA konsuhmucam baya bi sitem yersins en bu gidişLE
Dayakta...
REspect aSi`KaN
beyler önce bu forumdakı bazı seylerı acıklılyalım cunkı yorum yapan bazı kişiler rap we hip hop un ne demek oldugunu bıle bılmıo...
rap we hip hop arasındakı farkı bıle bılmeden bu traz muzıgı sınıflandırmak hakir görmek cok yanlış.. tutturmuşsunuz bi " yok cok kufurlu yok hep fuck war " faşan filan..
bakın hıp hop ta kufur sadece hak eden kişiye edilir..rap te ise kufur agız alıskanlıgı oldugu ıcın söölenır..( bkz. cmylmz son gösteri askerlik anısı...su tv nın sesını açsana .mına koım... ) rap farklı hip hop farklı...
müzikal anlamda bişi yok dien arakadsımada sunu sööliyim rap hip hop bır sanattır..elindeki malzemeden yada koskoca bi senfoniden küçüçük bi sample la harikalar yaratan rap çiler we hıp hop çılardır yada bu muzıkle ugrasan produktörler :( bkz dr.dre p.diddy )
bu muzıkte yaratıcılık war sanat war coşku war huzun war tepkı war aşk war tutku war....biraz dinleyıp anlamaya çalışmak sizin için çok zor olmasa gerek..tek düze yaşamayın... ben medya işinde oldugum için her turlu müziği dinliorm we araştırıorm...bi şey hakkında bilgi sahibi olmadanda konuşmam... son olarak bu tarz müziği yargılamadan önce bilgi edinin.Öyle forumda boş boş atıp tutmakla olmuo....kendinizi küçük düşürüosunuz...