Bendensin.Sana uplifting tavsiye ediyorum. (Yanlız burada rap konusu tartışılıyor.) Dediğim gibi rap iyi yapılır ise iyidir.
Lise 1 de dinliyodum ateşten gömlek albümünden sonra bi daha adını anmadım.
Artık ondan ilahi bekliyoruz kendi yaptığının RAP olduğunu söylemesi bile abes.
Yanlış anlaşılmasın ben dini bütün biriyim. Sadece sagopanın yaptığı RAP değil bunu söylemek istiyorum.
Cübbeli hocayla tanıştığında adam uçtu zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: alpertfn
Ben liseli degilim gel benimle yap muhabbeti sagopa muzikten anlamiyor diyorsunuz ya en komigi de bu zaten yapilanlar ortada kimin naptigi ortada rap piyasasinda satilan albumler yapilan isler ortada ama oo arabeskti demi pardon
Dünyaca ünlü yaptığı bir iş söyler misin?
Türkçe Undergrand RAP Yapan bir çok RAP çi var zaten ne gerek Sago ya. Bıraksın bu işleri.
Bir kere Sansar Salvo Fuat Ceza Fuchs Anıl Piyancı , Grogi, Red, Araf, Şanışer, Kamufle Dinledinmi ?
Yine aynı muhabbetler.
Rock dinleyen cool kişiler her zaman ki gibi rap ne yua gelin rock dinleyin modunda. İstisnalar hariç. Sagopacılar her zaman ki gibi sagopa şarkıları paylaşıp iyi söz yazdığını söylüyorlar. Ha bir de rap değil sagopa dinliyoruz var. Onu unutmayalım. Yabancı rap dinleyenler gerçek rap bu diyerek 2pac'i göstermişler. Arada Eminem falan var.
Sonuç = Değişen bir şey yok.
Demem o ki Allah rızası için şu muhabbeti bırakın. Rap mi Rock mu Jazz mı Pop mu Tecno mu ... Dinleyin birader istediğinizi, hani bazılarımız da var ki dinlediği müzikle bi hava atma çabasında Diğerlerini küçümsüyor falan. '' O müzik mi yeaa. ''
quote:
Orijinalden alıntı: Turbulencia
Yine aynı muhabbetler.
Rock dinleyen cool kişiler her zaman ki gibi rap ne yua gelin rock dinleyin modunda. İstisnalar hariç. Sagopacılar her zaman ki gibi sagopa şarkıları paylaşıp iyi söz yazdığını söylüyorlar. Ha bir de rap değil sagopa dinliyoruz var. Onu unutmayalım. Yabancı rap dinleyenler gerçek rap bu diyerek 2pac'i göstermişler. Arada Eminem falan var.
Sonuç = Değişen bir şey yok.
Demem o ki Allah rızası için şu muhabbeti bırakın. Rap mi Rock mu Jazz mı Pop mu Tecno mu ... Dinleyin birader istediğinizi, hani bazılarımız da var ki dinlediği müzikle bi hava atma çabasında Diğerlerini küçümsüyor falan. '' O müzik mi yeaa. ''
Haklısın ama
Ha bir de rap değil sagopa dinliyoruz var.
bu kısmı kabul etmeyen insanları boğasım geliyo
En gıcık olduğum zevklerin tartışılması. Yok rap değil sagopa dinliyorum, metalden anlamıyorsun, pop mu dinlenir vbvbvb çok saçma geliyor bu tip şeyler. Sonu olmayan şeyleri tartışıyorsunuz.
Alakasız saçma sapan örnekler verilmiş, herkes bir müzik türünü beğenecek diye birşey yok Sagopa Kajmer'in yaptığı iş genel rap kalıbının biraz dışında kalıyor yazdığı sözler bana hoş geliyor rap türü ile çok alakam yoktur ama Türkiye'de bu işi yapan sayılı insanlardan birisi olduğunu düşünüyorum dinliyorumda zaten avrupadan örnekler vermeyide anlamadım Sagopa Kajmer nerede Eminem nerede.
sago iyidir hoştur. bu liseli kardeşimizin zamanında fazlasıyla dinlemişliğim var. tüm şarkılarını da ezbere bilirim. bildiğimiz rap'i yapmıyordu eskiden şuan zaten arabesk şarkıcısı gibi oldu. eski hali için rap'in bilmem ne kolu diyebiliriz. ama önce bu herifin ne olduğunu bilin ondan sonra dinleyin. bpg albümü efsaneydi zaten ama ondan sonra yobazlığa vurdu kendini. kits de iyiydi ama ilk kez orda başladı. adam cübbeli ahmet'in dizinin dibinde onu dinleyen biri. aratın google'dan. cumhuruyet düşmanı, laiklik karşıtı adamlar bunlar. bunun albümünü almak tc için olumsuzdur.
türkiye'de rap'i adam gibi yapanların başında sansar gelir. arka sokak sefaleti vs. pit10 çok iyidir. o da snop kesmi anlatır. fuat iyidir. liseli arkadaşlar bilmezler sago&ceza fuat'ın götünün dibinden ayrılmazlardı. ceza'da iyidir. çok beğenmem ama en azından aydın ve cumhuriyetçidir.
kafam onlardan diyorsan dinle sıkıntı yok.
Rap dinleyen kaldı mı ya
Another bomb has been planted.
quote:
Orijinalden alıntı: nomenestomen
quote:
Orijinalden alıntı: alpertfn
Ben liseli degilim gel benimle yap muhabbeti sagopa muzikten anlamiyor diyorsunuz ya en komigi de bu zaten yapilanlar ortada kimin naptigi ortada rap piyasasinda satilan albumler yapilan isler ortada ama oo arabeskti demi pardon
Dünyaca ünlü yaptığı bir iş söyler misin?
Dunyaca unlu yaptigi is yok bu turkiyedeki en kotu rapci oldugunu mu gosterir ceza duet yapinca trdeki en iyi rapci mi oldu kavramlari karistirmayin duet yapmasi cezayi dunyaca unlu is yapmis gostermez rapte duet olayi soyle oluyor ceza o adamlarla yazisiyor veya telefon neyse burdan bi sarki hazirliyor adamdan orda ayni beat e soz yapiyor studyo falan hepsi farkli sagonunda duetleri var ceza kadar meshurlarla olmasa da bu onlari basarili yapmaz burda sikinti surda konu sahibi sagoyla cezayi kiyaslamiyor keza bizde oyle ama sen ceza yurt disinda duet yapinca onu en iyi yapiyosun bakis acisi bu mu yani sago da yapar emin ol bu is cok zor degil simdi burda bi kac unluyu sagonun turkiyedeki prodoktorlere onerdigini falan sonra bunlarin patladigini soylicem inanan olmicak sagonun djliginide bilen bilir turkiyede ilk eminem shakira amy winehouse calan sagodur power fm de siz bu adama rapin kotu diyin en kotu rapcisin diyin zevk meselesidir bu olay ama muzikten anlamiyo derseniz herseyden once haksizlik yaparsiniz ki bu subjektif bi mesele degil adam muzikten anliyor iste rap kulturunden de anliyor hiphop kulturuyle ilgili yapmadigi bisey yok dans dahil
Rap müzik ile tanışmamış bu kadar fazla insan görmek çok acı. Tupac Shakur , Techn9ne gibi sanatçılar varken dedikleriniz dinlenmez. Hadi illa Türkçe dinleyeceğim diyorsanız. Gidin Sansar , Cumali Efrah , Sokrat , Saian , Patron filan dinleyin. Tribal enfeksiyona gerek yok saçma şarkılar ile
Not: Şarkının Önemi yoktur
buna bittim işte
quote:
Orijinalden alıntı: SaKoMedya
Arkadaşım benim tepkim sagopanın şarkılarını dinlemeden ( bu yorumu baytarım bilmem ne sözleri saçma demenizden çıkarıyorm ) gelip sagopa kajmer saçma söylüyor demenizedir. Neyim var ki rapten gayri değil sadece Neyim Var ki + Bana sagopanın anlamsız sözünü söylermisiniz ?
Biyerinimi kestin acaba? Mis gibi hiyar koktu da.sahnede sozleri unuttun agdasiz bacaklarinla salaga yatma lan ..
Bu. Sagopanin cezaya attigi 25 dakikalik dissin aklimda kalan birkac cumlesi..dinleyebilirsiniz ancak sacma ve basarisiz oldugunu inkar edemezsiniz..hala sarkilari kulak ucuyla dinleyip gecenlerden yorum yapanlardan oldugumu dusunuyosun ama cok yaniliyosun
Derdime care, baytarim yok.. Hadi iyi forumlar
quote:
Orijinalden alıntı: cr7_35
quote:
Orijinalden alıntı: Black Label Society
günümüz gençleri ingilizceden çakmadığı için türkçe saçma sapan rap şarkılarını acayip bişe gibi zannediyorlar oysaki ben ezelden beri metal müzik dinlerim ben bile eminem ve tupac gibi adamların şarkılarını severim çünkü sözleri anlam taşır rapin anlamını aktarır..bizimkiler napar mamammıımı maykrofonşoo yok baytarım bilmemnem bu tür sözler hakkaten saçma türkçe rap çocuklar için o yüzden gülünç geliyor bikere rap müziğinin felsefesi nedir bilmediğiniz için sagopa size ilah gibi gözüküyor benim gibi biri bunu da söyleyince 3 mesaj sonra açıkla da öğrenelim diyen fırlatmalar beliriyor
Hit Em Up her şeyi açıklıyor.Eminem neymiş gibi sözleri duydukça tepem atıyor.
Ayrica aradaki farki netlestirmek icin bir ornek vereyim
Yunus ozyavuz : fazil sayin yaptigi sanat mi?piyano basinda otistik hareketler yapiyor. Sarlatanin teki
Marshall mathers : sing for the moment rap coveri
Şanışer öneririm
Sansar salvo bir konserinde sagopanın sansar kanser hastasıyken onu arayıp anasına bacısına sövdüğünü ve dava açtığını söylemişti.Koyu bir sagopa hayranıydım eskiden ama rape ciddi anlamda baktığınız zaman sizde sagopanın çok yanlış bir tercih olduğunu anlayacaksınız