Şimdi Ara

RAPİD-LİNEA-ACCENT BLUE (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
306
Cevap
4
Favori
5.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

quote:

Orijinalden alıntı: QhellThosh

quote:

Orijinalden alıntı: Kahlenberg68

anlamakta sıkıntı çeken ben değilim hocam. size tekrar soruyorum; güvenlik testi deyince sadece euro ncap mi geliyor aklınıza. small overlap testi euro ncapten daha fazla gerçeği yansıttığı için daha önemlidir bence. ayrıca firmaların kendi testlerinin de videoları var. bmw 7'nin de birçok crash test videosu var. youtuba yazın bulabilirsiniz. iki de bir link koymak istemiyorum.

marka kötülemiyorum ayrıca. lineaya clioya micraya yarise poloya verilen 50.000 TL'lere yazık ki ne yazık. ben hiçbir markayı ayırdetmiyorum. verilen parayı hakediyor mu haketmiyor mu ona bakıyorum...

sağolsun firmalar B segmentini 40-55 bandına, C segmentini 50-75 bandına, d segmentini 70-100 bandına yerleştirdiler. biz de burada eder mi etmez mi tartışıyoruz.

ben şu anda sıfır araç alacak olsam Lancer'e, Mazda 3'e falan bakarım. en azından 40 civarına alınabiliyorlar bu pahalı piyasada...

Bak hepimiz aynı şeyi söylüyoruz, sen de haklısın.. Ama ikinci el de Lancer ya da Mazda'yı satmak daha zor değil mi? Bir yıl önce ben de çok aradım ikinci el temiz birşey ama yok... Mecburen sıfır aldık.. Ben de 520d gibi bir araç almak isterim imkanım olsa ama olan bu....

Haaaa bu arada ben asala LİNEA SÜPER BİR ARAÇ DEMİYORUM... Ama Lounge versiyonu çoğu markanın bir çok modelini geri de bırakır...

haklısın hocam lancer, mazda 3 gibi araçları satarken zorlanılabilir. ancak tutupta en dolusu diye lineaya 50.000 civarı para verilirse, 3-5 sene sonra satılmak istendiğinde aşırı değer kaybedecek. sonuçta hiçkimse en dolusuymuş bu diye 3 yıllık lineaya 40-45 vermez. yani lineada da ciddi bir değer kaybı olacak.

dedğiniz gibi keşke bmw-mercedes alabilecek durumumuz olsa...

o konuda size hak verdim linea araç olarak iyi , fakat 2.el olarak satıldıgında bayagı değer kaybedecek gibi görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: monoto

quote:

Orijinalden alıntı: MERT237

quote:

Almakta israrci isneniz, yakit yonunden gecmis olsun diyeyim. Benzinli araclardan az yaksa bile motoru tarihieser oldugu icin guncel dizellerden farkedilir derecede fazla yakiyor. Tecrubeyle sabittir. Tek artisi motorun tamiri kolay. Yani sanayi ustalari iyi taniyor bu motorlari.

Güzel şaka.

Gercek olaylara gulen biriyseniz hayat size guzel be kardesim.

Linea dizeli ikinci elde 4-5 yasinda arac arayan biriysem alirim cunku muadillerne gore sunduklari avantajli. Ama sifir bir arac alacaksam kesinlikle almam. Linea yakit yonunden uzun yolda idare eder ama devamli sehir ici kullanimda 301 ve rapid gibi araclardan fazla yakiyor.

Simdi hayatinda pek araba surmeden , burada klavye arkasindan konusan arkadaslardan bolca şaka bekliyorum

İstanbul'daysanız 800bin kilometredeki dizel Albea'mı size gösteririm ve en azından benim için araba sürmek neymiş görmüş olursunuz. Saygılar.

• MERT237 kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da olmaya gerek yokki...Yükleyiverin bi resim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: expert****or

İstanbul'da olmaya gerek yokki...Yükleyiverin bi resim...

2 kere 400bin km'den sonra araç km sıfırlıyor ve bir daha göstermiyor.Daha önce bunu çok isteyen oldu ama maalesef tek gösterebileceğim "-------" yazan ekran.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Almakta israrci isneniz, yakit yonunden gecmis olsun diyeyim. Benzinli araclardan az yaksa bile motoru tarihieser oldugu icin guncel dizellerden farkedilir derecede fazla yakiyor. Tecrubeyle sabittir. Tek artisi motorun tamiri kolay. Yani sanayi ustalari iyi taniyor bu motorlari.

Güzel şaka.

Linea dizeli ikinci elde 4-5 yasinda arac arayan biriysem alirim cunku muadillerne gore sunduklari avantajli. Ama sifir bir arac alacaksam kesinlikle almam. Linea yakit yonunden uzun yolda idare eder ama devamli sehir ici kullanimda 301 ve rapid gibi araclardan fazla yakiyor.

Simdi hayatinda pek araba surmeden , burada klavye arkasindan konusan arkadaslardan bolca şaka bekliyorum

İstanbul'daysanız 800bin kilometredeki dizel Albea'mı size gösteririm ve en azından benim için araba sürmek neymiş görmüş olursunuz. Saygılar.

Maalesef yazdığınız cevaba ancak öyle cevap verilirdi. Yinede kırdıysak affola.

Hocam maalesef yine dediğime çıkıyoruz. Albeayı bende çok kullandım 2004- 2005 yıllarında araç hakikaten az yakar iyi kaçar cinstendi.

Bunun yanında uzun dönemler boyunca linea tecrübemde var.

Ama arkadaş sıfır araç alacak ve bütçesi 50bin TL ye yakın. Bu durumda linea+multijet güncel araçlar ile yakıt tüketimi açısından geride kalıyor.

Ozaman eğer şansınız olursa dizel 301, rapid ve güncel symbol ü bir deneyin yakıt tüketimi olarak. Sonra multijet lineayı tekrar değerlendirin.

Marka fanatizmine gerek yok. Fiat; normalde diğer modellerdeki multijet serisini yenilediği ve güncellediği halde linealardaki motorların tüketimi düşmüyor nedense...

Yalnız bana E5, tem, çevre yolu gibi yollarda düşük ortalama hız olsa bile devamlı gidilerek yapılan tüketimi ekleyip, şehir içi verisi olarak söylemeyin. Benim bahsettiğim dur kalklı yokuşlu inişli trafik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoto -- 21 Kasım 2013; 10:51:05 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel şaka.

Hocam maalesef yine dediğime çıkıyoruz. Albeayı bende çok kullandım 2004- 2005 yıllarında araç hakikaten az yakar iyi kaçar cinstendi.

Ama arkadaş sıfır araç alacak ve bütçesi 50bin TL ye yakın. Bu durumda linea+multijet güncel araçlar ile yakıt tüketimi açısından geride kalıyor.

Ozaman eğer şansınız olursa dizel 301, rapid ve güncel symbol ü bir deneyin yakıt tüketimi olarak. Sonra multijet lineayı tekrar değerlendirin.

Marka fanatizmine gerek yok. Fiat; normalde diğer modellerdeki multijet serisini yenilediği ve güncellediği halde linealardaki motorların tüketimi düşmüyor nedense...

Yalnız bana E5, tem, çevre yolu gibi yollarda düşük ortalama hız olsa bile devamlı gidilerek yapılan tüketimi ekleyip, şehir içi verisi olarak söylemeyin. Benim bahsettiğim dur kalklı yokuşlu inişli trafik.

Haklısınız, 1,6 mj şehir içi kullanım için uygun değil, benim değerler yaz ayları için şehir içi 6-7lt; şehir dışı 4,7-5,4lt (yol durumuna göre) değişiyor.
    Fiat çakallık yapıyor yeni mj II yi linea da kullanmıyor..

• Halamın bıyıkları olsa dayım olurdu...Konu buraya gelmiş..İşte para, işte donanım..İşte fiyat...Mukayese tamam yapılacak ise yazdığınız bütün araçların en dolu ful aksesuar modellerini incelemeye alınız..O zaman kim ne kadar değer kaybediyor ? 3 yıl sonra kim nasıl kaça satılabiliyor ? Canlı örnekleri nette çok...ÖZETLE ŞUNU DEMEK İSİTYORUM...Armudun sapı var , üzümün çöpü var...Elde şu kadar para var...Bana en uygun otomobil hangisi ? Kullanım maliyeti ? Donanımı ? Fiyatı ? NE VERİYORUM ? NE ALIYORUM...?..BU HESAPLARI DİKKATLE YAPINIZ. LİNEA dışında bazı markalar.Çevrede kaça satılıyoır ? Bakınız.....Adamlar Türkiye de 65 Bin liraya çıplak araba satıyorlar ve utanmıyorlar..Bize bu fiyat..Yunanistanda 16800 Euro..Marka , model yazmıyorum..Kavga gürültü çekişme istemiyorum..Fanatik değilim..Kim ne alırsa alsın..Güle güle kullansın...GÖZÜNÜZÜ AÇIN DİYORUM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Kasım 2013; 11:03:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Halamın bıyıkları olsa dayım olurdu...konu buraya gelmiş..İşte para, işte donanım..İşte fiyat...Mukayese tamam yapılacak ise yazdığınız bütün araçların en dolu ful aksesuar modellerini incelemeye alınız..o zaman kim ne kadar değer kaybediyor ? 3 yıl sonra kim nasıl kaça satılabiliyor ? Canlı örnekleri nette çok...ÖZETLE ŞUNU DEMEK İSİTYORUM...armudun sapı var , üzümün çöpü var...Elde şu kadar para var...Bana en uygun otomobil hangisi ? Kullanım maliyeti ? donanımı ? fiyatı ? NE VERİYORUM ? NE ALIYORUM...?..BU HESAPLARI DİKKATLE YAPINIZ. LİNEA dışında bazı markalar.Çevrede kaça satılıyoır ? Bakınız.....Adamlar 65 Bin liraya çıplak araba satıyorlar ve utanmıyorlar..Bize bu fiyat..Yunanistanda 16800 Euro..Marka , model yazmıyorum..Kavga gürültü çekişme istemiyorum..Fanatik değilim..kim ne alırsa alsın..Güle güle kullansın...GÖZÜNÜZÜ AÇIN DİYORUM...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel şaka.

Fiyat konusunda size katılıyorum, aracı almayı düşünen üyemize bunu ben de belirttim.Marka fanatizmi kesinlikle yapmıyorum, Fiat'ı en çok eleştirenlerden biriyim konuyla alakası yok ama yazsam 1 sayfa dolar.Bu forumda fanatizmi kızmasınlar ama hangi markanın fanları yaptığı biliniyor. Yakıt tüketimi konusunda artık bir şey diyemem, kimine göre çok az yakıyor, kimine göre çok yakıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6B4923C4F

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Hocam yanlış anlamayın ama Linea'nın direksiyonunu sanki Çin'de üretilen oyuncakları eritip yapmışlar gibi. Sürüş zevki Clio'nun yanında bile duramaz.

İlginç bir benzettme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QhellThosh -- 21 Kasım 2013; 11:05:38 >

• forumun bilirkişi heyeti toplanmış yine
  • flowerhorn kullanıcısına yanıt
    clioydu rapiddi toledoydu sonunda lineayamı geldinizya bence yanlış yapıyorsunuz o kadar rapid al dedim lineamı döndünüz bari clio alsaydınız araç çok hantal bende 2009 modeli vardı şimdikini bilmem ama çok hantal performans yerlerde tabi 1.3 motor için söylüyorum ve 48 bin gibi bir paranız var neyin belli olmadığı ucube fiata paramı vereceksiniz bence yanlış yapıyorsunuz bari clio alında lineaya para vermeyin :) 48 bini geçen açtığınız konudada dediğim gibi 1.6 TDI eleganceye 50 bin tl ver daha iyi hem daha konforlu hem daha spor hem daha az yakar 4.0tl süper birşey bakın bu kadar yorum yazdım dikkate bişle almıyorsunuz bence bi değerlendirin rapidlede test sürüşüde yapın derim ben yaptım valla alasım geldi süper bir araç benzin isterseniz tabi kral marka OPEL e de uğrayın derim astraya bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: outlook1

clioydu rapiddi toledoydu sonunda lineayamı geldinizya bence yanlış yapıyorsunuz o kadar rapid al dedim lineamı döndünüz bari clio alsaydınız araç çok hantal bende 2009 modeli vardı şimdikini bilmem ama çok hantal performans yerlerde tabi 1.3 motor için söylüyorum ve 48 bin gibi bir paranız var neyin belli olmadığı ucube fiata paramı vereceksiniz bence yanlış yapıyorsunuz bari clio alında lineaya para vermeyin :) 48 bini geçen açtığınız konudada dediğim gibi 1.6 TDI eleganceye 50 bin tl ver daha iyi hem daha konforlu hem daha spor hem daha az yakar 4.0tl süper birşey bakın bu kadar yorum yazdım dikkate bişle almıyorsunuz bence bi değerlendirin rapidlede test sürüşüde yapın derim ben yaptım valla alasım geldi süper bir araç benzin isterseniz tabi kral marka OPEL e de uğrayın derim astraya bakın

opel volkwagen nin yanından geçilmiyorum .Arabayı babam alıyor babamla dün gezdik linea iyi dedi bende pahalı buldum.Şimdi accent blue 'yi araştırıyorum.Bu forum insanı deli eder ama eninde sonunda seat ve scoda yada uğrayacagız

babana söyle sakın linea almasın pişman olabilir ben tavsiye etmiyorum gerçekden çok hantal ve sanki arabaya oturunca kendini güvende hissetmiyorsun bi tedirginlik var :) accent blue tabi oda geçmişi olan bir araba ama bence çok pahalı 39 binden başlıyor ve araba boşline hız sabitleyicisini unutacaksın hız sabitleyicisi arabada yok dediğim gibi skodaya git derim bi test sürüşü yapsan direk alacaksınız rapidi
  • quote:

babana söyle sakın linea almasın pişman olabilir ben tavsiye etmiyorum gerçekden çok hantal ve sanki arabaya oturunca kendini güvende hissetmiyorsun bi tedirginlik var :) accent blue tabi oda geçmişi olan bir araba ama bence çok pahalı 39 binden başlıyor ve araba boşline hız sabitleyicisini unutacaksın hız sabitleyicisi arabada yok dediğim gibi skodaya git derim bi test sürüşü yapsan direk alacaksınız rapidi

linea ya laf atacaksan fiyatına laf at yoksa 10 numara araç
    bence kötü araba tabi fiyatda sıkıntı arabada sıkıntı markada sıkıntı :)
  • peki rapid donanım bakımından Ambition olanı alınır mı?
  • Hayırlı olsun. Milletin dediğini kafaya takmayan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 21 Kasım 2013; 12:47:59 >
    hocam 50 bin tl paranız var neden ambition alasınızki elegance alırsınız en fulu 1.6 TDI ELEGANCE 4.0LT yakıt
  • quote:

hocam 50 bin tl paranız var neden ambition alasınızki elegance alırsınız en fulu 1.6 TDI ELEGANCE 4.0LT yakıt

51.500 TL 49 bine inerlerse iyi
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.