Şimdi Ara

Rapid mi Toledo mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
3.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: selim6638

ben ve yine arkadaşım birlikte sıfır olarak aldığımız araçlarımızı kullanıyoruz, arabada abs'nin dahi güven vermediğini söyleyebilirim
    araç viraja girerken iyice yavaşlamanızı istiyor
    aldığımdan beri göğsünden ses geldiğini servise iletiyorum ancak giderilemez diyorlar ve çok fena bence
    araç uzun yolda 160ile giderken sanki yeter artık deyip duracak gibi
    aracın ön ve arkasında ve kapılarından gelen seslerden bahsetmek istemiyorum
    yakıt deseniz 1180kg olan araçta 1.3 multijet motor iyi ihtimal 6lt yakıt tüketiyordu kış geldi 6.5lt yakıyor şu anda
    fren mesafesi diğer araçlardan uzun mesafede anca durabiliyor...
    aracımla 40.000 km yaptım...
    sorularınız olursada seve seve yanıtlarım
    ama kim sıfır araç almak istese aman abi uzak dur birikimine yazık olur diyorum herkese

linea da otomatik ve dizel seçeneği göremedim ben zaten. Tercihim dışı aslında linea. Güvenlik yönünden en azından bir teste girmiş araç almayı tercih ederim. Linea genelde şirket araçları ve taksi olarak kullanılıyor ve bunun için çok ideal araçlar. Yine kendi düşünceme göre bir aile otomobili olmaktan çok uzak.

• 2008 i incelemiştim. bence düşünebilirsin. ama araç yoktu bayilerde. rapide göre daha kaliteli geldi bana.
  • ikiside hemen hemen ayni model, karar senin. HAyirli olsun
  • boraedmit kullanıcısına yanıt
    bence 2. eli de saydığın sebeplerden ötürü çok zayıf.
    aile için değmezzzz.. ki şirketlerde zaten perakendeden çok çok aşağıyada alıyorlar.

saygılar
  • boraedmit kullanıcısına yanıt
    toledo dan neden vazgeçtiniz acaba? ve sizce rapidin artısı nedir
    Bende toledo 1.6 tdi style manuel düşünüorum opsiyonları ve fiyatı nedeniyle ama ikisi arasında kararsızım
    arkadaşlar hb c sınıfı araçları önermişler ama bu araçta çoğu c sınıfında olmayan bi bagaj var toledo da 550 lt rapid de 530 lt
    bnm içinde bagaj önemli açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya_87 -- 26 Aralık 2013; 23:48:13 >
  • Çekler İspanyollardan daha kaliteli iş yaparlar. Ben bunların arasında Skoda alırdım. Aynı arabalar aslında ama işçilikte farklar olacaktır. Accent Blue otomatik bakılabilir. i30 otomatik zorlanabilir. Lpg takıntısı yoksa Civic mükemmel olur.
  • hyundai dizel otomatikler çok yakıyor bu nedenle tercih etmiyorum. Toledo sanki rapide göre testlerde fazla yakmış ve piyasada rapid kadar tutulmadı. Bu iki araç da benim nazarımda c sınıfına çok yakın araçlar.
  • aynı ikileme bende düştüm hatta dudullu da seat ve skoda bayisi bitişiktir gittim oraya ikisinede bindim. boyum uzun sayılmaz (1.75) ama toledo ya binerken kafamı çarptım rapid zaten kopyası sayılır. sonuç olarak dizel otomatik linea yı verip üzerine bi o kadar daha verip bunlardan birini almaya değermi dedim? asla değmez. o sebepten superb lere baka baka çıktım. yeni superb ler gerçekten güzel :) özellikle fırtına mavisi.. ama illada ikisinden biri dersen rapid derim ben.
  • beycoastt B kullanıcısına yanıt
    Bu kadar yazılıyor, söyleniyor ama hala arkadaş millet DSG şanzumanlı araç almayı düşünor valla helal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Bu kadar yazılıyor, söyleniyor ama hala arkadaş millet DSG şanzumanlı araç almayı düşünor valla helal olsun.

+100000000000000

ne demisler; yenilen Pehlivan gürese doymaz imis
  • Gösterin mantıklı alternatifler ona bakalım o zaman dsg kötü tamam kabul iyi olan ne var sorunsuz olan ne var?
  • leon olsun bence olmuşken.. tdi olamıyosa da 1.2 tsi olsun...

55.000 TL'ye B sınıfı araba nedir ya
  • Herkes sallıyor birşeyler, yok o paralar bu arabalara verilmez vs.vs... kaçı gerçekten cebine parayı koyup sıfır araba almaya çıkmış hayatında?

Dizel-Otomatik diyor!!! Yani burada manuel veya benzinli seçenek öneren otomobil ustaların yorumları zaten tamamen gereksiz... otomatik-dizel isteyen belki hergün köprü trafiğine giriyor, ayda 4-5 bin km yapıyor... manuel öneren ilçede yaşıyor, kırmızı ışığı trafik zannediyor......

Ayrıca arkadaş Toledo-Rapid yazmış, yani özellikle bagajı büyük araç seçmiş, bu durumda HB önermek mantıksız....

Şimdi Clio Dizel Otomatiğin bile 57'ye, Küçük bagajlı HB dizel-otomatiklerin 50 ve üzerinde fiyatlara satıldığı bir ülkede 550 lt bagajı olan bir dizel otomatiğe neden 54 bin verilmez? Bu mantıkla hiçbir dizel-otomatiğe o paralar verilmez, hangi marka olursa olsun....

Bu paralar verilmez?!?!?! miş?!?!?! Bu tarz yorum yapan arkadaşlar o zaman dizel-otomatik-büyük bagajlı bir alternatif önersinler!!!! Hodri meydan....:) boş boş yorum yapmayın.

Bir de şu B sınıfı, C sınıfı tripleri yok mu... B sınıfı dediğiniz Toledo'nun bagajı 550 lt, bırakın C sınıfını, bana D sınıfındaki rakiplerin bagaj hacimlerini söyleyin... birçoğu daha az, ayrıca Toledo / Rapid kadar kullanışlı değil. B sınıfı dediğiniz aracın Elegance serisinde donanım olarak gerekli olan herşey var. İçi dar deseniz, o da değil.

Bence ikisi de güzel araç, motor aynı, şanzıman aynı, şasi aynı, hangisi hoşuna gidiyorsa onu al... benim şahsim fikrim Rapid.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Herkes sallıyor birşeyler, yok o paralar bu arabalara verilmez vs.vs... kaçı gerçekten cebine parayı koyup sıfır araba almaya çıkmış hayatında?

Dizel-Otomatik diyor!!! Yani burada manuel veya benzinli seçenek öneren otomobil ustaların yorumları zaten tamamen gereksiz... otomatik-dizel isteyen belki hergün köprü trafiğine giriyor, ayda 4-5 bin km yapıyor... manuel öneren ilçede yaşıyor, kırmızı ışığı trafik zannediyor......

Ayrıca arkadaş Toledo-Rapid yazmış, yani özellikle bagajı büyük araç seçmiş, bu durumda HB önermek mantıksız....

Şimdi Clio Dizel Otomatiğin bile 57'ye, Küçük bagajlı HB dizel-otomatiklerin 50 ve üzerinde fiyatlara satıldığı bir ülkede 550 lt bagajı olan bir dizel otomatiğe neden 54 bin verilmez? Bu mantıkla hiçbir dizel-otomatiğe o paralar verilmez, hangi marka olursa olsun....

Bu paralar verilmez?!?!?! miş?!?!?! Bu tarz yorum yapan arkadaşlar o zaman dizel-otomatik-büyük bagajlı bir alternatif önersinler!!!! Hodri meydan....:) boş boş yorum yapmayın.

Bir de şu B sınıfı, C sınıfı tripleri yok mu... B sınıfı dediğiniz Toledo'nun bagajı 550 lt, bırakın C sınıfını, bana D sınıfındaki rakiplerin bagaj hacimlerini söyleyin... birçoğu daha az, ayrıca Toledo / Rapid kadar kullanışlı değil. B sınıfı dediğiniz aracın Elegance serisinde donanım olarak gerekli olan herşey var. İçi dar deseniz, o da değil.

Bence ikisi de güzel araç, motor aynı, şanzıman aynı, şasi aynı, hangisi hoşuna gidiyorsa onu al... benim şahsim fikrim Rapid.

Cok dogru soylemissiniz, B sinifi araclarin hicbiri bu kadar buyuk hacimli bagajlara sahip degiller.. Biz de 3 hafta once rapid tdi dsg aldik ve memnunuz , herkese hayirli surusler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Herkes sallıyor birşeyler, yok o paralar bu arabalara verilmez vs.vs... kaçı gerçekten cebine parayı koyup sıfır araba almaya çıkmış hayatında?

Gerçekten tam düşüncelerimi ifade etmişsiniz çok teşekkür ederim. İstanbul gibi yerde sabah trafiği ve akşam iş çıkışı trafiği çekiyorum hemde çok yoğun trafikte bazen öyle oluyor ki sol ayağım uyuşuyor. O yüzden özellikle otomatik istedim ve tasarruflu olduğuna inandığım için dizel düşünüyorum.

Lpg bir çok yerde sorun olduğundan almayı ve kullanmayı düşünmüyorum. Rapid bu konuda çok iyi ama sanki biraz fiyatı fazla yüksek gibi. O yüzden bu fiyat bandında daha mantıklı uygun araçlar varsa bunları öğrenmek istiyorum ve ya rapidin çok önemli eksiklikleri ve ya hataları varsa bunları öğrenmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: boraedmit

quote:

Gerçekten tam düşüncelerimi ifade etmişsiniz çok teşekkür ederim. İstanbul gibi yerde sabah trafiği ve akşam iş çıkışı trafiği çekiyorum hemde çok yoğun trafikte bazen öyle oluyor ki sol ayağım uyuşuyor. O yüzden özellikle otomatik istedim ve tasarruflu olduğuna inandığım için dizel düşünüyorum.

Lpg bir çok yerde sorun olduğundan almayı ve kullanmayı düşünmüyorum. Rapid bu konuda çok iyi ama sanki biraz fiyatı fazla yüksek gibi. O yüzden bu fiyat bandında daha mantıklı uygun araçlar varsa bunları öğrenmek istiyorum ve ya rapidin çok önemli eksiklikleri ve ya hataları varsa bunları öğrenmek istiyorum.

Buradaki arkadaşlar bu paralar verilmez diyor:) Ama alabileceğin en ucuz dizel otomatik yine Rapid. C4, 308, Golf, Polo, İ30, Ceed... hepsi daha pahalı ve hepsinin de bagajı küçük kalır Rapid ile kıyasladığında.

Eksiklik olarak bir şey görmüyorum açıkçası, burada DSG iyi mi kötü mü tartışmasına da girmek istemiyorum. VW grubunun birçok aracındaki 7 ileri şanzıman, TDİ motor, tuşlar, müzik sistemi, klima, farlar vs.vs.vs. herşey VW grubu. Gerçekten çok az yakıyor, kullanımı rahat bir aile arabası işte. Sürat yapmaya, makasa girmeye vs.vs. gelmez... 54 bin çok mu? Bence çok, ama daha ucuzu var mı? Yok! Alternatifi? Yok.

• Eğer Benzinli araç düşünsem bir dakika düşünmem. Focus 1 HB, kısa sanzıman alırım ve iddayada girerim yeni modellerin yarısından fazlasını yol tutuşunu konusunda ezer diyorum (ESP v.s yok dikkatinizi çekerim ) gerek makasta gerek frenlemede bu kadar kesinim.

Rapid mi Toledo mu?
  • İki aracı da inceledim. rapid malzeme kalitesi olarak bir tık önde. Konfor olarak da rapid bir tık önde. Babanız için biraz daha sportif sürüşü olan toledo yerine rapid daha mantıklı olacaktır.

motor şanzıman yürür aynı zaten.

Ancak tavsiyem garanti süresini uzatmanız.

Ancak illa sıfır olacak demiyorsanız 2. el octavia bakmanızdan yana tavsiyem. 10.000 km civarı ilk bakımı serviste yapılmış bir tane octavia denk gelse süper olur.
  • Guncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.