Şimdi Ara

Raporlama Aracı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir uygulama yapmak istiyorum. Programdan bağımsız bir raporlama aracı olacak veritabanı bağlantısını bir config dosyasından alacak ve kullanıcı istediği bir raporu kendisi oluşturabilecek.

Bunu geliştirmiş olduğum programlarda kullanmak istiyorum. Her bir program için ayrı raporlama hazırlamak yerine standart bir raporlama aracı ile dinamik kullanıcının rapor oluşturabilmesini sağlamak.

C# ile geliştirmiş olduğum bir projede de bu raporlama aracını kullanarak kullanıcıya yeni rapor oluşturup kaydetmesine olanak sağlamak ve mevcut bir rapor üzerinde değişiklik yapmasını sağlamak istiyorum.

Sıkıntım örneğin bir fatura dizaynı yapıyorum crystalreportta ancak aynı programı farklı bir kullanıcya yüklediğimde fatura formatı uymuyor ve her bir müşteri için rapor dizayne etmek zorunda kalıyorum.

Bunu yapmak için ne kullansam kullanışlı bir raporlama aracı yapabilirim. Devexpresin var sanırım bu şekilde bir uygulaması veya bu tarz bir uygulama yapan arkadaşlar varsa hem fikir mümkünse de kaynak kod paylaşırsa sevinirim.

• Selam Koray,

İstediğin çalışma zaten bütün paket program üretici ve satıcılarının sıkıntısı. Bunun için herkes kendine özgü çözümler buluyor gibi.

Senin yapmayı düşündüğüm tüm projelerinde ortak bir form tasarım aracı. Raporlama değil. Zira "rapor" dediğin zaman akşam başka konular ve açılımlar geliyor.
    Windows uygulaması istiyorsan kendi editörünü yapabileceğin gibi piyasadan bir çok editörü de kullanabilirsin.
    Kendi uygulamanı yapmak belki sein için daha kolay ve daha keyif verici olabilir. Bunun için c# drag-drop kodlarını kullanmalısın. Yeteri kadar örnek bulamazsan bende birkaç tane var.
    Bununla beraber web tabanlı bir uygulama yapıyor olsaydın sanırım işin daha kolay olacaktı. Çünkü wysiwyg bi web editörü ile her türlü tasarımını rahatlıkla yapıp daha sonra üretilen web kodları içinde kendi db elemanları replace edip kullanabilirdin. Ya da en azından en kaba hali ile böyle yapabilirsin :)

Raporlama aracına gelince yerli tek bir yazılım var. O da piyasaya yeni çıkıyor. Daha önce hep özel yazılım gibi büyük bir kaç firmada kullanılmış. Şimdi piyasadaki paket programlara ve benzeri db lere hizmet vermeyi amaçlıyorlar. Bu konuda aşağıdaki sitelerden bilgi alabilirsin. Yakında hizmete girecekler.
    www.dynamicquery.net
    www.ispir.com

Yabancı yazılım ise çok ancak incelemelerime göre web tabanlı güzel bir raporlama aracı yok. Ya çok güzel özellikleri olan kocaman programlar ya da yetersiz olan küçük programlar.

Kolay gelsin,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.