Şimdi Ara

Expertiz raporunda aracın motor durumu yüzdesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
92.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araçları expertize sokunca tork değerleri ve motorun gücü ve durumu hakkında yüzdelik olarak bir değer gösteriliyor.

Sorum şu 2-3 senelik 20-30 bindeki aracın yüzdelik motor değeri ne olmalıdır?

Bir arkadaşım sordu 2011 model 30 binde benzinli focusa anlaşmış p.tesi bilgisayara sokacağız kmsi falan düşürülmüşse burada anlama durumu olabilir demişti.

• 90-95 min

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EFAE9B29C -- 11 Ocak 2014; 22:00:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: linqs

90-95 min

hocam 90 düşük değil mi 30 bin km?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

quote:

Orijinalden alıntı: linqs

90-95 min

hocam 90 düşük değil mi 30 bin km?

90-95 arası idealdir diye düşünüyorum , birde şahsi fikrim % lere cok takılmamak lazım ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EFAE9B29C -- 11 Ocak 2014; 22:04:23 >
  • Ölçümlerin çoğu hatalı zaten,öylesine ölçüyorlar işte..Farz-ı misal arabanın 90'lık ve 110'luğu var o bile seçilmiyor bazılarında bilgisayardan %100 falan çıkıyor vs. vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Ölçümlerin çoğu hatalı zaten,öylesine ölçüyorlar işte..Farz-ı misal arabanın 90'lık ve 110'luğu var o bile seçilmiyor bazılarında bilgisayardan %100 falan çıkıyor vs. vs.

o yüzdeyi silindir başına kompresyon testi ile vermiyorlarmı motorun hacminin ne önemi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: TORSION

Ölçümlerin çoğu hatalı zaten,öylesine ölçüyorlar işte..Farz-ı misal arabanın 90'lık ve 110'luğu var o bile seçilmiyor bazılarında bilgisayardan %100 falan çıkıyor vs. vs.

o yüzdeyi silindir başına kompresyon testi ile vermiyorlarmı motorun hacminin ne önemi var

Forumda yazanların çoğu test merkezlerindeki dinamoya göre yazdığı için böyle yazdım.Kompresyon testi tabiki doğru sonuca oldukça yakın bir netice verecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yahu bu testlerin yapıldığı ölçüm araçlarının kalibrasyonu yapılıyor mu acaba ? Hayır. O yüzden değerler çoğunlukla yanlış. Orjinali 110 hp olan araç yüklemesiz olarak dyno testinde 120 hp verdi. Bu da mı gol değil
  • Değerli arkadaşlar dyno testi her zaman net sonuç vermez. Hava filtresi tıkalı olur.% oranı düşük çıkar. Motorda,manifoldda,egrde fazla kurum vardır.% oranı düşük çıkar. Turbo hafif arıza belirtisi veriyordur.% oranı düşük çıkar. Buji eskimiştir görevini tam yapmıyordur. % oranı yine düşük çıkar. Dyno testinde herşey kontrol edilerek ölçüm yapılmıyor maalesef.
    Ustanın bana söylediği Expertizde iyi dedikleri arabanın motoru bitik çıktı demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düzgün17 -- 20 Nisan 2015; 11:14:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: düzgün17

Değerli arkadaşlar dyno testi her zaman net sonuç vermez. Hava filtresi tıkalı olur.% oranı düşük çıkar. Motorda,manifoldda,egrde fazla kurum vardır.% oranı düşük çıkar. Turbo hafif arıza belirtisi veriyordur.% oranı düşük çıkar. Buji eskimiştir görevini tam yapmıyordur. % oranı yine düşük çıkar. Dyno testinde herşey kontrol edilerek ölçüm yapılmıyor maalesef.
    Ustanın bana söylediği Expertizde iyi dedikleri arabanın motoru bitik çıktı demişti.

ee söyledikelrinin hepsi arıza zaten. demekki araç bakımsız filtreyi bile değiştirmemiş.

• Ben çok güvenmiyorum o rakamlara.

Motorda üfleme var mI? vuruntu var mı? yağ ve su eksiltme var mı? hararet yapıyor mu ? çekişte ve yakıtta sıkıntı var mı bakmak lazım.
  • Sıfır aracı aldığı gibi dyno sokan bir arkadaş vardı forumda o bile %100 çıkmamıştı
  • 240 bindeki 102 hp araç %93.3 çıktı iyi bence. %10 kayıp yaşamış oluyor yaklaşık. siizn ki 95 üstü çıkması lazım.
  • Hocam expertizde 45.000 km aracın motoru %105 cıkmıştı çokta güvenmeyin Bakımlara girdiyse servisten sorgulayın, muayene girdiyse 5664 den sorgulayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

240 bindeki 102 hp araç %93.3 çıktı iyi bence. %10 kayıp yaşamış oluyor yaklaşık. siizn ki 95 üstü çıkması lazım.

Yok abi ya! 240 bindeki araca dyno testinde iyi deselerde (%93.3) asla güvenmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: düzgün17

quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

240 bindeki 102 hp araç %93.3 çıktı iyi bence. %10 kayıp yaşamış oluyor yaklaşık. siizn ki 95 üstü çıkması lazım.

Yok abi ya! 240 bindeki araca dyno testinde iyi deselerde (%93.3) asla güvenmem.

kullandık iyi kaçıyor. en iyisi kullanın alın güvenmesseniz.
  • Dyno testinde 95'ten fazla çıkması lazım.

2010 model dizel araç aldım, motor performansı 98 çıktı. Ne derece doğru bilemiyorum ama kapı gibi rapor elimde :P
  • 2016 8.000 km'de opel astra aldım. Ekspertiz raporunda %86 çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu değer yükseltilebiliyor mu?
    Yani mesela ölçttük %60 geldi. Bakımlarını yenilesek sonra teste soksak daha yüksek bir sonuç alır mıyız? Ayrıca bu teste güven olur mu? Mesela %60 ölçüm sonucu veren bir motora güvenilmez mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1999 CLio motoru yanmış ve tekrar toplanmış motor performansı %94 çıktı. 3 Sene sonra sattım. Alıcı adam ben motora bakarım kaporta beni ilgilendirmez dedi . Soktuk %97 çıkınca tamamdır dedi aldı gitti.

Daha 1 ay önce 2012 316 F30 aracımı almadan ekspertize soktuk 135 Hp araç 156 Hp çıktı. Gerçi turbo beslemeli araçlarda böyle durumlar olabiliyor. Ancak cliodada olunca insanın güvenesi gelmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.