Şimdi Ara

Araba Sürmeyi Öğrenme Süreci ve Sürücü Kursları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir sürücü kursuna yazıldım ve birkaç hafta sonra direksiyon sınavı var. Ancak araba sürmeye dair hiçbir bilgi ve tecrübem yok. Kursta sanırım birkaç kere eğitime çıkaracaklar. Bu süre araba sürmeyi öğrenmek ve ehliyet almak için yeterli bir süremi hiç tecrübesi olmayan birisi için?

• Bende bi kaç ay önce aldım ehliyeti ,12 sat ders verdi bizim kurs ama bu saat değişebiliyor kimisi 6 saaatte eğitim veriyor .12 saat bile yeterli olmuyor tam anlamıyla ögrenebilmen için ,mutlaka pratik yapman gerekiyor bol bol ,yoksa en ufak hatada bırakıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

Bende bi kaç ay önce aldım ehliyeti ,12 sat ders verdi bizim kurs ama bu saat değişebiliyor kimisi 6 saaatte eğitim veriyor .12 saat bile yeterli olmuyor tam anlamıyla ögrenebilmen için ,mutlaka pratik yapman gerekiyor bol bol ,yoksa en ufak hatada bırakıyorlar.

İşte sıkıntı da bu sanırım. Aslında kurslar az da olsa tecrübesi, bilgisi olan kişilere yönelik galiba
  • Evet, varsa çevrenizde arabası olan mutlaka kullanmaya başlayın .En azından birazda olsa tecrübeniz olsun ,benim hiç tecrübem yoktu o yüzden bana 12 saaat eğitim verdiler ama o bile tam anlamıyla ögrenmeye yetmiyor.Bu yüzden arkadaşımın arabasıyla sınavdan 1 gün önce bol bol sürüş yaptım.Zorda olsa geçtim direksiyon sınavını , umarım sizde ilk seferde geçersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

Evet, varsa çevrenizde arabası olan mutlaka kullanmaya başlayın .En azından birazda olsa tecrübeniz olsun ,benim hiç tecrübem yoktu o yüzden bana 12 saaat eğitim verdiler ama o bile tam anlamıyla ögrenmeye yetmiyor.Bu yüzden arkadaşımın arabasıyla sınavdan 1 gün önce bol bol sürüş yaptım.Zorda olsa geçtim direksiyon sınavını , umarım sizde ilk seferde geçersiniz.

teşekkürler
  • Benim ehliyet aldığım zamanlar kolaydı. Şerit takibim iyi olduğu için hoca birkaç tur attırdıktan sonra geri vites ve paralel park çalışmıştık. Son binişimde de rampa kalkışı çalışmıştık. Diğer vatandaşlara park etmeyi ve geri manevrayı bile gösteremedi.

Direksiyon derslerine kadar kalkış, 1. vites, 2. vites, 3. vites geçişlerini yaparsanız, vakit yeterse geri gitmeyi denerseniz şerit takibi, dönüşler, rampa kalkışı ve park etme gibi uygulamaları kursta öğrenirsiniz.
  • İlk defa araç kullanacaksan, kesinlikle yeterli değil. Sınavlarda görev alıyorum, kursun verdiğiyle yetinenler genelde kalıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç geç çalışma sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne zaman yazildin kursa hocam, ve direksiyon sınavı ne zaman?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Ne zaman yazildin kursa hocam, ve direksiyon sınavı ne zaman?

geçen ay yazıldım kursa,

tam emin değilim direksiyon sınav tarihinden ama bu cumartesi teorik sınav var, ertesi gün de direksiyon eğitimleri başlıyacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabey_sahabettin -- 9 Aralık 2014; 16:36:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Benim ehliyet aldığım zamanlar kolaydı. Şerit takibim iyi olduğu için hoca birkaç tur attırdıktan sonra geri vites ve paralel park çalışmıştık. Son binişimde de rampa kalkışı çalışmıştık. Diğer vatandaşlara park etmeyi ve geri manevrayı bile gösteremedi.

Direksiyon derslerine kadar kalkış, 1. vites, 2. vites, 3. vites geçişlerini yaparsanız, vakit yeterse geri gitmeyi denerseniz şerit takibi, dönüşler, rampa kalkışı ve park etme gibi uygulamaları kursta öğrenirsiniz.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan26tr

İlk defa araç kullanacaksan, kesinlikle yeterli değil. Sınavlarda görev alıyorum, kursun verdiğiyle yetinenler genelde kalıyor.

Ailemdeki araba da malesef otomatik vitesli, bakalım umarım kursta süre olarak bol bol eğitim verirlerse belki yırtarım bu işten

Teşekkürler cevap için
  • Kardeşim eylülde yazıldı hala direksiyon sınavını bekliyor da o yüzden sordum. Teşekkürler

• son dönemlerde alanlarla konuşuyorum çok sıkı denetliyorlarmış şimdi. bir tanıdığımın kızı ehliyet alacakken yokuşta durdurup kaldırmışlar, paralel park yaptırmışlar, geri manevra için parkura sokmuşlar. sadece ona mı denk gelmiş yoksa genel bir şey mi bilmiyorum ama eskiden böyle değildi.
  • ben de bir soru sormak istiyorum. ben 11 temmuz 1997 doğumluyum. bu yaz 18'imi doldurduğum gün kursa kayıt olursam 22 ağustos'daki teorik sınava girebiliyor muyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Kardeşim eylülde yazıldı hala direksiyon sınavını bekliyor da o yüzden sordum. Teşekkürler

Bende eylül de yazılmıştım kursa ,kasımın 15 inde direksiyon sınavına girdim.

@Gravaze 2013 den beri bu şekilde zorlu artık direksiyon sınavı , sınavı 1 defada geçmek artık zor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technotronic -- 11 Aralık 2014; 16:29:03 >
  • Kurs sonunda kullanımınız yetersiz gelirse ücret karşılığı ek ders verirler muhtemelen. Bir de sınava doğru farklı araçlar kullanmayın. Her aracın gaz tepkisi, kavraması farklı. Acemi iken sınav öncesi başka araçla pratik yaparsanız sınavda aracı stop ettirebilir veya aksine çok sert kaldırabilirsiniz.
  • Technotronic kullanıcısına yanıt
    Tanidikla iş yapılmaz diye boşuna dememişler. Dört ay olacak nerdeyse, hala ehliyet almakla uğraşıyoruz.
    Sınav nasıldı zorladılar mi?

• Paul Klee kullanıcısına yanıt
    Parkur yarım saat filan sürüyor ,yokuşta geri kaydırmadan kalkışa ,park etmeye ,geri geri gitmeye ve direksiyon hakimiyetine bakıyorlar , bunları iyi bir şekilde hatasız yada minimum hatayla yaparsan geçiyorsun, eskisi gibi kolay değil artık direksiyon sınavı.
  • Muhtemelen forumdaki bir çok arkadaş araba kullanmayı benim gibi öğrenmiştir, hayal ederek bizim zamanımızda araba bulmak vs çok çok zor diger şöförlerin eline ayağına bakardık ne yapıyo ne ediyo. Arkadaşlardan birisi babasının arabasını kaçırdımı az az kullanırdık sonrası heves ve tabir yerindeyse evde hayalinde. Benim gibi birisine çok değil 4 saat ders verdim 5. Saat tekbaşına dreksiyona oturmuştu. Özetle öğreten kadar öğrenmek isteyende çok önemli. Kurslarda hocalar ders verecekler çok dikkatli dinleyin ve panik yapmayın, araba hareket eder etmez debriyajı bırakmayın, zamanla alışırsınız ani debriyaj bırakırsanız stop eder bırakın bikaç metre gitsin araba.
  • Kurstaki direksiyon eğitimleri bitti. Tek sıkıntım park etme sırasında park yerindeki yoğunluk. Sınav günü nasıl olur bakalım. Keşke o dubaları hiç kaldırmasalar parkurdan da çalışabilsek bol bol. Taş koymayla falan olacak gibi değil. Yüksek bişi lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.