Şimdi Ara

Sürücü Kursuna Gitmeden Ehliyet alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
28.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Nisan sınavı için sürücü kursuna yazıldım okuyorum aynı zamanda dershaneyede gidiyorum ve bu pazar günüde ygs'ye giricem inşallah hayırlısıyla güzel puanlar alıp iyi bir üniversteye giderim ama sınava çalışacağım için kurstan kaytarsam birşey olurmu? Müfettiş olayları felan canımı sıkmaya başladı ne diyorsunuz? Saygılarımla..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sürücü Kursuna Gitmeden Ehliyet Alınır mı?

Sürücü kursuna gitmeden ehliyet almak mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti mevzuatı gereği, sürücü belgesi alabilmek için yetkili bir sürücü kursuna kayıt yaptırmak ve tüm eğitimleri tamamlamak zorunludur.

Sürücü kursuna gitmeden ehliyet almak için çeşitli iddialar olsa da, bunların asılsız olduğu bilinmelidir. Ehliyet, ancak resmi eğitim ve sınavlar sonucunda verilebilen bir belgedir.

Kursa Gitmeden Ehliyet Nasıl Alınır?

Sürücü kursuna gitmeden ehliyet almak için herhangi bir yasal yol bulunmamaktadır. Bu nedenle, kursa gitmeden ehliyet almaya çalışmak zaman ve kaynak israfına neden olacaktır.

Ehliyet Kursuna Gitmeden Ehliyet Alınır mı?

Türkiye'de ehliyet almak için sürücü kursuna gitmek zorunludur. Ehliyet kursuna kayıt olmadan ehliyet almak mümkün değildir.

Sürücü Kursu Olmadan Ehliyet Alınır mı?

Hayır, sürücü kursu olmadan ehliyet almak mümkün değildir. Türkiye'de sürücü belgesi alabilmek için yetkili bir sürücü kursuna kayıt yaptırmak ve tüm eğitimleri tamamlamak zorunludur.

Sürücü Kursuna Kayıt Olmadan Ehliyet Alınır mı?

Sürücü kursuna kayıt olmadan ehliyet almak mümkün değildir. Ehliyet, ancak resmi eğitim ve sınavlar sonucunda verilebilen bir belgedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hiç birşey olmaz rahat ol. Kendine güveniyorsan kurstaki derslere girmene gerek yok. Ama ben girebildiğin kadar gir derim sonra gelip forumda "şöyle oldu acaba nedendir?" diye konu açmazsın.
  • Vermeseler keşke gitmeyenlere. mümkün olduğunca gitmeye çalışın kardeşim güzel şeyler anlatılıyor
  • eskiden iyiydi. emniyet yapıyordu sınavları. kurs falan yoktu. ben öyle almıştım ehliyeti. hatta hiç unutmam nezarethanede sınav olmuştuk. sınav yeri orasıydı.

şimdilerde kurslar falan var. gerek görmeseler bunlar olmazdı diye düşünüyorum.
  • Beni de zorla yazdırdılar kursa gitmiyorum. Hatta 16 mart sınavına girdim ve çok kolaydı.
    Trafik tecruben varsa ve biraz sanayiye yolun düştüyse gitmene yok bence.

Sağlık 15 soru
    Trafik 25 soru
    Motor 20 soru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git arkadaşım.. git ve birşeyler öğren.. trafikte ne kadar tecrübeli ve bilgili olursan o kadar iyi.
  • Ben 2005 aldım ehliyeti, ulaşım sıkıntısından dolayı tek bir gün dahi derse gidemedim. Derse giren hocanın yüzünü bile görmedim. Ama o şekilde de ehliyeti aldım.

Not: Motor ve Trafikten 100 sağlıktan 95 li bir puan almıştım yazılı sınavdan :) Babam sağolsun her şeyi en kral hocadan daha iyi öğretmişti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben geçen sene aldım hiç gitmedim evde verdikleri kitaplara baktım biraz geçtim.

bi arkadaş hiç bakmamış kalmıştı trafikten.trafik işaretleri değişti çünkü.
  • bugün bi gidiyimde ortam sararsa devam ederim :)
  • Gittim bu gün kursa 5 kişi gelmişti hoca ara verdi 1 kişiyi annesi almaya gelmiş gitti 4 kişi kaldık ve benim beyin ölümüm gerçekleşti sabahta dershanede denemeye felan gittim ilk yardım kursuna gitmiştim 6-7 ay önce aynı şeyleri anlattı durdu. Sistemleri felan anlattı 0 ayrıntılı içimden keşke biyoloji dersleride böyle basit olsa diye geçirdim...
  • Bende 13 Nisan sınavına gireceğim malesef direksiyonum çok iyi zaten ileri derece sürüş teknikleri öğreniyor ve uygulamaktayım.. motor bilgim ve ilk yardım bilgidem hakeza çok iyi ama sırf trafik dersindeki her işareti bilmediğim için hergün gidiyorum :))

18 yıldır aynı binadayım evimin önündeki anayol tali yol levhasını 2 gün önce fark ettim :))

Kursa gidilmeli ve Türkiye'de ehliyet alacak kişiler görülmeli oturup gülünmeli ağlanmalı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz38x

Bende 13 Nisan sınavına gireceğim malesef direksiyonum çok iyi zaten ileri derece sürüş teknikleri öğreniyor ve uygulamaktayım.. motor bilgim ve ilk yardım bilgidem hakeza çok iyi ama sırf trafik dersindeki her işareti bilmediğim için hergün gidiyorum :))

18 yıldır aynı binadayım evimin önündeki anayol tali yol levhasını 2 gün önce fark ettim :))

Kursa gidilmeli ve Türkiye'de ehliyet alacak kişiler görülmeli oturup gülünmeli ağlanmalı....

Kizlar not aliyordu arkamda ya eglenceli aslinda

• Ben bir kez gittim ders aşırı derecede sıkıcıydı bir daha da gitmedim
  • ben hiç gitmedim direksiyon sınavına da yalvar yakar çağırdılar gel Allahını seversen son hakkın yoksa baştan kursa gitmek zorunda kalacaksın diye sonuçta direksoyondan 95 ile geçtim sınavlardanda ilk yardımdan kalmıştım 2. de onuda geçmiştim he gel gelelim sonuç 6 aydır araba kullanıyorum inan çektiğim sıkıntıyı bir ben bir Allah bilir.

Sınavını ver ehliyeti her zaman alırsın ama ehliyeti alacağın zamanda hakkınla al birilerinin güzelliğiyle değil
  • 2 kez ehliyet aldım. B+A2. İkisindede kursa sadece para ödemek, sınav giriş belgesini almak ve dosyamı almak için gittim. Ancak son zamanlarda sürücü kurslarının denetimleri arttı, onlarda zor durumda kalabiliyorlar. Bu yüzden eskisi kadar rahat işlemiyor süreç. Dikkatli olmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tir@n

Gonuşma layn amına gorum.

koruma vol 1..

güle güle forumdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

2 kez ehliyet aldım. B+A2. İkisindede kursa sadece para ödemek, sınav giriş belgesini almak ve dosyamı almak için gittim. Ancak son zamanlarda sürücü kurslarının denetimleri arttı, onlarda zor durumda kalabiliyorlar. Bu yüzden eskisi kadar rahat işlemiyor süreç. Dikkatli olmak lazım.

Ben kayıt olurken dershaneyle çakışıyor saatler gelemem kurslara dedim adam gel felan demişti bugün kursta trafik hocası
    gelirseniz iyi olur (dersi anlamak açısından) gelmezsenizde kimse size gel demez dedi
  • Toplamda 3 kere kursa gittim.İlki kayıt olmaya,ikincisi muayene için diğeri de direksiyon dersi için.Hiç derse girmedim.
  • Sürücü kursuna şubatta kaydolup sadece para ödeme ve sınav için gittim, o verdikleri kitaba dahi bakmadım. Sinav sonuçlarım ise bence gayet iyi:

Motor: 90
    Trafik: 96
    Ilk yardim: 87

Not: aktif olarak araç kullanıyorum ve trafikte saygılı ve dikkatli araba kullanmak için olabildiğince özen gösteririm. Eğer kendinize güveniyorsanız kursa gidip kafanızı karıştırmalarına izin vermeyin

• motor derslerine gidicem ya cuma günü gittim adam 1000 tane kavram öğretti testte çıkarsa anlattıkları %100 yaparım süper anlatıyor :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.