|
Bildirim
"SEO uzmanlığı" ile Raspberry Pi üzerine ahkam kesmenin sonuçları... Rasppi en düşük RAM ve CPU ile en cok iş yapmak idealine sahip kişilerin aldığı bir bilgisayar. Bende Rasppi'nin 2012'de çıkan ilk versiyonu var 256MB RAM ve üstünde MySQL, PHP, Perl, Python, Nginx, VNC, FTP, DNS gibi tüm uygulamaları aynı anda çalıştırabiliyorum dolayısıyla birçok farklı web uygulaması ve yardımcı programı aynı anda kullanabiliyorum ve bunu 1-2 watt harcamayan CPU'su ısınmayan $35'lik bir Raspberry Pi ile yapabiliyorum, böyle kullanışlı bir cihazı 8GB RAM gibi mobil cihaz için elzem olmayan özellikler ekleyip yüksek fiyattan ürün satmaya çalışan cep telefonu üreticileri ile aynı kefeye koyuyorsunuz, Raspberry Pi ve Linux kullanmadığınız o kadar belli ki.
*Linux kullanmak derken, bir sürümden default kurulum yapıp bir iki masaüstü teması atmak değil, Linux'ta yapılabilecek kullanışlı şeyler yapmak... |
Hocam ben sana yapayım 4 gb ramli raspberry. Ama sen bana onunla ne yapacağını söyle ki ona göre yapayım. 1gb ile yapamadığın neyi yapacaksın 4gb lık geliştrme kartı ile?
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 16 Kasım 2018; 9:38:21 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|