Bugün raudionun github sayfasında gezerken bir kullanıcı yorumu gördüm rpi5te raudio çalışıyor diyordu hemen denedim raspberry pi imager güncellendi rpi5'i kapsayacak şekilde daha önce zaten rpi5'in epromunu güncellemiştim raspberry pi olarak rpi5 seçtim özel işletim sistemi diyerek lmsraudio 4.9.3 verisyonunu seçtim yazdırdım bingo rpi5 raudio ile çalışıyor kaymak gibi ses yani raduio rpi5te çalışıyor arkadaşlar |
Raspberry Pi 4 için PiCorePlayer Ayarları (52. sayfa)
-
-
Yazıları takibi bir kaç aydır kaçırdım.şu an sıfırdan sistem kurarsam bana tavsiye edeceğiniz bileşenleri yazarmısınız.pi4 mü olmalı, pi 5 mi.kaç gb tercih edilmeli.soğutucu, adaptör ne tercih edilmeli.
Bildiğiniz gibi daphile +topping e30ii dac+rega brio amp+dynaudio emit 20 hoparlörlerimden oluşan sistemim var.bunlarla qobuz üzerinden müzik dinliyorum.
Uzun zamandır pi yi merak ediyorum.gerek otur oturduğun yerde diyorsanız seste duyulabilir bir fark elde edemeyeceksem hiç kaşınmayayım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Belli olmaz ki o sistemden sisteme değişir fark duyamayabilirsin de duyadabilirsin de sesleri şu anda aynı gibi rpi4 ile rpi5'in hatta bir tık rpi5 daha iyi diyorlar volumio forumlarında filan muhtemelen lambalı ile kullananlar enstrümanlar biraz kalınlaşıyor bas artıyor gibi duruyor hoşlarına o gitmiştir ama tizleri biraz kırpıyor gibi o açıdan hoşuma gitmedi
Öte yandan hız sıcaklığı artırmış pasif soğutma ile en azından fazla overclock ederek deneyemeyecek gibi duruyoruz ses yazılımları şu anda optimize değil rpi4 'ünkiler kullanılıyor picore betası var volumio var
Adaptör değiştiği için lps veya pil şu anda rpi5 için ortalıklarda yok
Bütün bunlar zamanla oturduğunda pi5 iyi bir yere gelebilir ben keyfe keder aldım ama rpi4 şu anda en olgun çağında
2gb yeter ram demek gürültü demek en baba streamerlar bile 1gb-2gb aralığında daha fazla ram olanlar zaten 10000 lerce dolarlık aletler optimize edebilmek için uğraşılmış cihazlar
Benim rpi4 boşta akasa gem pro pasif soğutma kasalı dene sana göndereyim özelden adres bilgini at beğenirsen rpi4 beğenmezsen daphile ile devam edersin sistemlerimiz benzer ben de server tarafında intel nuc celeron kullanıyorum daphile yüklü rpi4 player tarafında
Rpi için en iyi oynatıcı yazılımı arch linux tabanlı vietnamlıların optimize ettiği lms_raudio
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 19 Ocak 2024; 7:39:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
"Merhaba Squeezebox ve UE SmartRadio kullanıcıları
On yılı aşkın bir yolculuğun ardından Şubat 2024 itibarıyla UESmartRadio.com ve MySqueezebox.com sunucularımızı sonlandıracağız. Bu süre boyunca sadakatiniz ve desteğiniz için teşekkür ederiz.
Özellikle cihazların satışını bıraktıktan sonra on yılı aşkın süredir Squeezebox sunucularının bakımını yaptığımız için bu alınması kolay bir karar olmadı. Ancak değişen müzik hizmetleri ortamını ve sürekli gelişen güvenlik gereksinimlerini dikkatli bir şekilde değerlendirdikten sonra, hizmetlerimizi gerekli standartlarda sürdüremeyeceğimizi kabul etmeliyiz.
Bu kapatmanın bir sonucu olarak, MySqueezebox.com/UESmartRadio.com ile entegre olan hizmetlere yönelik destek artık cihazlarınızda kullanılamayacaktır. Bu durum en önemlisi TIDAL, Pandora ve Deezer kullanıcılarını etkileyecektir.
Yine de Logitech Media Server'a yerel olarak erişerek UE SmartRadio/Squeezebox'ınızı kullanmaya devam edebileceksiniz . Tüm kullanıcıların, burada bulunabilecek bazı yazılımları yerel olarak indirip çalıştırmaları gerekecektir . Bu, sevdiğiniz işlevlerin çoğundan yararlanmaya devam edebileceğiniz anlamına gelir.
Bu geçiş sırasında size yardımcı olmak için buradayız ve herhangi bir zorlukla karşılaşmanız durumunda her türlü soruyu yanıtlamaya veya rehberlik sağlamaya hazır olacağız.
Topluluğumuzun bir parçası olduğunuz için tekrar teşekkür ederiz.
Sorularınız varsa lütfen forums.slimdevices.com adresinden bize ulaşın."
Çok kötü haber birisi oturup qobuz gibi eklenti yazmazsa kullanamayacağız tidal ve deezerı
-
kötü haber, sanırım bu durumda hem pi de hemde daphile da , tidal ve deezerı artık kullanamayacağız.her ikisinedee kurduğumuz qobuz eklentisi Squeezebox tan bağımsız mı çalışıyor
eğer öyle ise en azından birinci tercihim çalışacak
-
Evet qobuz ve spotify eklenti şeklinde çalışıyor bir çözüm bulamazlarsa iptal edeceğiz gerçi raudioda tidal connect çalışıyor tidali öyle dinleriz ama deezer elveda ya ne çingene firmaymış logitech 10000lerce squeezebox aleti sattı adam server maliyeti ve güvenlik deyip sunucuları kapatıyor şaka gibi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Parayı veren düdüğü çalıyor, para yoksa bedava hizmette yok. Ofline arşivlere devam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Sorma 6 ay önce vardı, bir eleman satıyordu 2000 tl diğer oda için alayım demiştim, hatta direk netten upgrade olaylarına bakmıştım, Türkiye’den birinin denemeleri vardı. Bir ay önce biri daha satıyordu 15.000 pazarlıksız yuh demiştim.
Telegramda bir grup var Türk, Türkçe Cd ler wav olarak açıktı, sonra kapattı, fakat yabancı CD leri hala wav olarak veriyor.Türkçeleri ise 40-50 kişilik bir grupta sadece elinde cd olanlara paylaşım yapmak kaydı ile grupta tutuyorlar. Bir ara girdim paylaşım yapmayınca attılar, dedim elimde 3,5 CD var, 40 kaset önce aldılar sonra attılar. Bazılarında Keko Bro konuşmaları vardı bol bol.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok sorun değil aslında sağolsun quatmo tidal connecti entegre etti raudioya çoğunlukla zaten qobuzdayız bulamadığımız albüm parça olursa tidal connectle dinleriz deezerı kapatırız zaten deezera tidal abonesi olamadık arjantinden diye geçmiştim 2 servis anlamsız hem deezer hem tidal
-
Raudioda hddi göstermen gerek ayar menüsünden raudioya gir
Orada hddi gösterdikten sonra lms menüsünden mount disk diyeceksin sonra da biraz geriye git müzik dosyalarını nasıl göstereceğini anlattım görsellerle e databasei taratmayı
Hocam, pi4 elime ulaştı, annomaker dap da istanbula inmiş, gelince, picoreplayer mi raudio mu kurmalıyım.
-
bir sd kart daha al ikisini de kur veya dene ben raudio kullanıyor ve öneriyorum ama picore playeri de beğenen arkadaşlar var
-
Sizinle aynı durumdaydım.raudiodan sonra picoplayerı kurdum.benim sistemimde ve kulaklarıma göre picoplayer çok daha iyi sonuç verdi.raudioyu dinleyemem.
Herikisinide denemelisiniz
işte zevkler ve renkler tartışılmaz lafı boşuna değil açık ara linux dünyasının en iyisi arch linux tabanlı arcphile onun bir türevi olan raudio kullanıyoruz ama işte picore daha iyi çalıyor diyen oluyor bazen sistem gürültüsü daha dinamik gelebilir düz ve renksiz çalması aslında daha aslına yakın demektir ama beğeniyorsanız tabi picore playera devam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Ocak 2024; 18:3:3 > -
Müzik dünyasında, kablo,ampli,hoparlör,dac ,player herşey sese etki ediyorken ,insanların herbirinin işittikleri farklı iken birde çoğu şey subjectif iken en güzeli imkanımız varken bu güzel yazılımları çok küçük bir uğraşla ,binlerce dolar vermeden oturup test etmek,kendimize uygun olanı kullanmak.
Emekleriniz sayesinde pi ye bu yazılımları kısa sürede yükleyebiliyorum.hakkınızı ödemeye teşekkür etmek az kalır.yinede binlerce teşekkür size
Ne demek abi Estağfirullah ben paylaşılmayan bilgiyi yük olarak görüyorum o yüzden 20 yıldır donanımhaberde yazıyorum
Bende de birden fazla sd kart var kendi forumunda picoreplayeri de takip edip güncelliyorum bilgileri zaman zaman picore zaman zaman raudio kullanacağız artık
ikisini de deneyeceğim, raudio nun kurulum aşamaları ile ilgili bir rehber var mıdır, picoreplayer konusu oldukça ayrıntılı, bunun gibi mesela.
-
bu alıntıladığım mesajımdaki gibi açılıyor raudio herşey otomatik 1 ve 2 hariç o adımlardan devam edebilirsin zaten en üstte server ayarları picoreplayerin lms ayarları ile aynı
eğer piye hdd bağlayacaksan 6ncı adımdan raudiyo dönüp oradan çark simgesinde system storage bölümünden önce eklemen gerekiyor
inertface bölümünden de çalınan tracklaerin teknik özelliklkerini görmek istersen show techncial infoyu açıyorsun müzik dosyaları ve kalsörlerini seçiyorsun v.s. buradayız takılırsan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X