Şimdi Ara

Raspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
6
Favori
13.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi 4 ün 4GB modeli de stoklara girdi ama fiyatı da çok güzel 500TL
    https://market.samm.com/
    Raspberry Pi 4 - 4GB | Samm Market
    https://market.samm.com/raspberry-pi-4-4gb

Bu arada Raspberry pi 4 için ana konu oluşturdum isteyen arkadaşlar oradan devam edebilirler
    https://forum.donanimhaber.com/raspberry-pi-4b-ana-konu--138864444

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 27 Haziran 2019; 10:49:26 >

• Videoda kullanılan modelin 1GB lık versiyon olduğu berlirtiliyor

Raspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 27 Haziran 2019; 10:43:32 >

• 4gb lık model Türkiyede de stokkara girmiş mail geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Videoda kullanılan modelin 1GB lık versiyon olduğu berlirtiliyor

Şuan için hayal kırıklığı.
    1GB ramli olup daha iyi performans sunan kartlar ve kutular var.
    Muhtemelen sorun sürücülerle alakalı.
    Çünkü H264 4K video da düzgün çalışmıyor.
    Benim beklentim en azından normal 4K videoları düzgün oynatmasıydı kaldı ki HDR'lar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensi

linki sadece pie oldugu icin vermistim. Emteria var mesela. Stabil ve kurumsal. Almanya merkezli firma. Onu deniyebilirsin.
    https://emteria.com/
    Hocam, hocam, hocam...

Yukarıda emteria yı yazdım zaten ama paralı :)

Adamlar boşluğu görmüş, kurumsaldan bireysele kadar her türlü yazılımı geliştirmiş. Ama buna da para alıyor :D

XDA da android namıma çözüm yoksa, açık kaynak kodlu yok demektir. En son güncelleme 2018 yılında gelmiş, portlanmış edilmiş o kadar. Düzgün çalışan free distro bir android yok maalesef.

Hani olmak zorunda da değil. Ama olsa çooook şükela olur :)

• Windows yüklemesi hariç diğer sorularının hepsi evet.
  • ardicli2000 kullanıcısına yanıt
    Eh, para kismi biraz bozuyor tabii. v4 4GB elime gecerse sanal makine ile Android denemesi yapmak isterim. Performans kurtarir belki. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tensi

Eh, para kismi biraz bozuyor tabii. v4 4GB elime gecerse sanal makine ile Android denemesi yapmak isterim. Performans kurtarir belki. :D
    android denemen için RP4 almana gerek yokki virtual box ile de bunu yapabilirsin bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 28 Haziran 2019; 14:32:11 >
  • Daha çıkalı bir hafta olmamış bir platform'a henüz bazı OS'lar derlenmediği için destek kısmı eksik yazanlar olmmuş. Pi topluluğu dünyadaki en geniş ve açık desteğe sahip topluluklardan biridir arkadaşlar yapmayın yahu.
  • Raspberry pi ye ağ üzerinden usb 3,0 diske attığım dosyanın hızı resimde görüldüğü gibidir arkadaşlar

OMV nin şuan RP4 için bir sürümü yok ,2 günlük uğraş sonunda OMV kurabildim ,kurduğum sürüm zaten en son çıkan beta sürüm ve daha önce hiç RP4 de denenmemiş, yakında stabil versiyon çıkıcaktır şu an biraz sorunlu çalışıyor ama RP4 ü test etmeme yetti

aşağıda görünen işlemci yük durumu dosya atımı sırasındaki yük durumudur

2 HDD ile usb 3.0 dan deneme yaptığımda elimdeki 2 amperlik samsung şarj aletinin RP4 e gönderdiği güç 2 adet HDD ye yetmedi, 3amperlik adaptör almak lazım

Raspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleriRaspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 28 Haziran 2019; 14:38:26 >

• TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız disk nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChevroleBey

Kullandığınız disk nedir?
    WD Elements 1TB

WD my passport 1tb da aynı hızları vericektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 28 Haziran 2019; 14:36:50 >

Sonuç gayet güzel.
    Stabil yazılım ve 7200Rpm HDD ile biraz daha hız artacaktır.
    Ben esas yazılımsal Raid performansını merak ediyorum.

Şu haliyle güzel bir NAS ve DLNA sunucusu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChevroleBey

Sonuç gayet güzel.
    Stabil yazılım ve 7200Rpm HDD ile biraz daha hız artacaktır.
    Ben esas yazılımsal Raid performansını merak ediyorum.

Şu haliyle güzel bir NAS ve DLNA sunucusu olur.
    RP4 ün hız sınırı 1gbps ethernet , yani saniyede 125 megabayt

Yapılan testlerde 943mbps çıkmış oda hız olarak saniyede max 118 megabayt iletim hızı demek oluyor daha yüksek hıza gigabit ethernet portuyla çıkılamaz

bundan fazlasına ev kullanıcısının ihtiyaç duyucağını düşünmüyorum ssd de taksak max 118 megabayt alıcaz
    Raspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleri

https://www.raspberrypi.org/magpi/raspberry-pi-specs-benchmarks/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 28 Haziran 2019; 15:41:2 >

• yukardıkai videolardan birinde gördüm chipset raspberry üzerinde soğutmaya yönelik al. soğutucu kullanmış. bu aletin nr satış halinde board üzerinde soğutucu plaka neden yok? bir de kullananlar soğutmaya yönelik nasıl bir tedbir alıyorlar acaba? şahsi kanaatim çok aktif olarak kullanılmasa bile belli bir süre sonunda bu aletin üzerinde yer alan nesnelerin kavrulmnası ve performansını kaybetmesi söz konusu değil mi? ucuz ama zaafı da yanında bonus olarak getiriyor gibi gördüm. bu arada biri de yazmış sd kartlarım dört ayda öldü diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

yukardıkai videolardan birinde gördüm chipset raspberry üzerinde soğutmaya yönelik al. soğutucu kullanmış. bu aletin nr satış halinde board üzerinde soğutucu plaka neden yok? bir de kullananlar soğutmaya yönelik nasıl bir tedbir alıyorlar acaba? şahsi kanaatim çok aktif olarak kullanılmasa bile belli bir süre sonunda bu aletin üzerinde yer alan nesnelerin kavrulmnası ve performansını kaybetmesi söz konusu değil mi? ucuz ama zaafı da yanında bonus olarak getiriyor gibi gördüm. bu arada biri de yazmış sd kartlarım dört ayda öldü diye..
    Kartta isi korumasi var donanimsal olarak 82 dereceyi asla gecmiyor maximum 82 derece daha sonrasinda mhz ve voltaj dusurerek 82 derecede fazla isinmasina engel oluyor kendi yaptigim islemci yuk testlerinde de 82 den fazlasini gormedim kart gençlerin bilgisayar programlama ve donanim merakina katki saglayarak daha cok bilgisayar muhendisi yetismesini saglamak icin gelistirildi , cunki ingilterede son zamanlarda bilgisayar muhendisligini tercih eden genc sayisi azmis ondan boyle bi proje baslattilar cocuklarin programlama merakini arttirmak icin , kart bence oldukca guvenli , sogutmasiz kullanan birsuru kisi var bir sorun olsa coktan olurdu ,

Ek olarak ustundeki islemci telefonlarimizda tvlerimizde hatta bilgisayar modemlerimizde kullanilan islemciden cok farkli degil , ve cogu sogutmasiz calisiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 28 Haziran 2019; 16:8:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• raspberry pi ile neler yapabiliriz arkadaşlar, klasik bir media player dışında yani? İlginç bir şeyler yapabilenler var mı?
    valla yazdıkların kulağa öyle bir hoş geliyor ki iki tane notebook' u (dell ve hp) oyun oynamadığım halde ekran kartı sorunu (chip) nedeniyle pert etmiş bir ünvana sahip kişi olarak buna pek inanasım gelmiyor. full online olduğunu düşünerek bu soruya yeniden bir cevap verme hakkını kullanabilirsin. aslında açıklaman güzel olmuş. beklenti çok yüksek olmasa bile amacını aşamn bir yüke maruz bırakılıyor olması nedeniyle bu durum normaldir de denebilir sanırım.

düzeltme 2dell + 1hp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 28 Haziran 2019; 16:41:43 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.