Şimdi Ara

Raspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
6
Favori
13.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The souls migration

valla yazdıkların kulağa öyle bir hoş geliyor ki iki tane notebook' u (dell ve hp) oyun oynamadığım halde ekran kartı sorunu (chip) nedeniyle pert etmiş bir ünvana sahip kişi olarak buna pek inanasım gelmiyor. full online olduğunu düşünerek bu soruya yeniden bir cevap verme hakkını kullanabilirsin. aslında açıklaman güzel olmuş. beklenti çok yüksek olmasa bile amacını aşamn bir yüke maruz bırakılıyor olması nedeniyle bu durum normaldir de denebilir sanırım.

düzeltme 2dell + 1hp
    Hocam bilgisayar ekran kartlari 110 dereceye kadar cikiyor bi yerden sonra lehimlerde sikinti olabiliyor yada cekirdekte , ama 82 derece max siniri oldugundan pek sorun olcagini dusunmuyorum , zaten nas server olacak kullanacagim icin hicbir zaman tam yuke gecmeyecek kart islemci kullanimi max %50 oldu maximum transfer hizinda , ornek vermem gerekirse wd my cloud gibi ag diski cozumlerindede ayni islemcilerden var ve ustunde herhangi bir sogutucu bile yok , zaten ev kullanicisi sureklo yuk altinda birakmiyor , is yerlero icin uygun degil cunki bircok kisi baglaniyor vs is yerleri icin daha profesyonel cozumler kullanmak daha iyi cunki raid ozellikleri vs daha gelismis cihazlar oluyor ayni anda 50 kisinin baglanmasindan etkilenmiyor vs ama fiyatlari 1000-1500 disksiz olarak minimum

Internette daha buyuk aleminyum sogutucular var ek olarak ustune de fab yerlestirilerek guzel sogutma saglanir diye dusunuyorum bence asil onemli olan kullanacagimiz adaptor olmali , kesinlikle cin mali kullanmamaliyiz cunki urun surkeli calisacagindan kaliteli bir adaptor ile beslenmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Konu RP uzerinde android calismasi idi. Ustteki mesajlara ve alinti yaptigim mesaja bakarsan sevinirim. RP uzerinde calisan ve XDA da destegi olan bir android surumu olmadigindan bahsediyorduk. RP4 onceki versiyonlara gore oldukca guclu. Sanal makine ile Android sorunsuz calistirabilirse bu konu cozulmus olur. Raspbian, Snappy ya da Pidora calisirken android uygulamalarini da ayni anda kullanma sansimiz olur. O yuzden yazmistim bu mesaji.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 30 Haziran 2019; 1:6:4 >
  • Hocam Gb ethernette 8b/10b kodlaması var. Bulduğunuz megabit değerini 8'e değil 10'a böleceksiniz. Zira 8b'lik veri 10b olarak iletiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Hocam Gb ethernette 8b/10b kodlaması var. Bulduğunuz megabit değerini 8'e değil 10'a böleceksiniz. Zira 8b'lik veri 10b olarak iletiliyor.
    Hesaplmayı burdan yaptım bilmiyorum detayını
    www.gbmb.org
    Mbps to MB/s Converter (Megabit per second to Megabyte per second)
    https://www.gbmb.org/mbps-to-mbs

• İletilen ham veri ile gerçek veri değişir her zaman. Bit cinsinden verilen değerler ham veriyi ifade eder. Bunu gerçek veriye çevirirken kodlama faktörü de hesaba katılır.

• Gb ethernet 100MB saniyeye kadar iletir. Aradaki 25MB'lık farkın sebebi kodlamadır.

• quote:

Gb ethernet 100MB saniyeye kadar iletir. Aradaki 25MB'lık farkın sebebi kodlamadır.
    Anladım , 100mb veri iletmek de RP4 için güzel birşey
  • Raspberry pi 3 b+ stress testi , Raspberry serisinin ne kadar dayanıklı olduğunu burdan görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 30 Haziran 2019; 10:56:44 >
  • Cihazı teslim alıp raspbian kurup, chrome daki gpu hızlandırmayı aktif eden biri bana pm atabilir mi? Bir tane link verip sayfanın kasıp kasmadığını soracağım

chrome://gpu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Cihazı teslim alıp raspbian kurup, chrome daki gpu hızlandırmayı aktif eden biri bana pm atabilir mi? Bir tane link verip sayfanın kasıp kasmadığını soracağım

chrome://gpu
    720p video izlerken kasiyo tam ekranda fena kasiyo chromede gerisini sen dusun

• TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Tam ekranda kayan yazı ve bir kaç küçük animasyon ve javascriptin olduğu kiosk ekranı olarak kullanmayı düşünüyorum hocam. Bir de gpu hızlandırma aktif miydi? Belki ondan kasıyor olabilir videolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 2 Temmuz 2019; 22:39:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

720p video izlerken kasiyo tam ekranda fena kasiyo chromede gerisini sen dusun

Alıntıları Göster
    Cihaz 2 GB RAM'li olanı mı yoksa, 4 GB olanı mı? Ben Pi 4'ü TV'ye bağlayıp, Netflix'ten vs. 1080p/4K içerik açmayı düşünüyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Tam ekranda kayan yazı ve bir kaç küçük animasyon ve javascriptin olduğu kiosk ekranı olarak kullanmayı düşünüyorum hocam. Bir de gpu hızlandırma aktif miydi? Belki ondan kasıyor olabilir videolar.
    yok kasmasının sebebi sanırım raspbian programının daha tam oturmaması , ilerleyen sürümlerde kasma azalır diye düşünüyorum arıca , youtubeden video izlerken gpu hızlandırma kullanmıyorsunuz ,KODi diye bir linux kerneli var mesela onda 4k video izleyebiliyosunuz internette testleride var raspberry pi4 üzerinden ama ondada bit ratesi yüksek 4k videolar yine aynı sekilde kasıyor
  • Ah keşke döviz bu kadar yüksek olmasa da tüm çocuklarımız projeler üretebilse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Der Meister.

Cihaz 2 GB RAM'li olanı mı yoksa, 4 GB olanı mı? Ben Pi 4'ü TV'ye bağlayıp, Netflix'ten vs. 1080p/4K içerik açmayı düşünüyordum.

Alıntıları Göster
    Akıllı tvnizde netflix özelliği yok mu ?

rp4 de bu uygulamalari yüklemek çalıştırmak biraz zahmetli olabilir ama sen bilirsin

bu arada 4k video izleme olayının ram ile hiç bir alakası yok, raspberry pi4 e kodi media oynatıcıo programı ile 4k video oynattıklarında maximum 500mb ram kullanıyor ..

bence 2gb yeterli 4gb alıcam illa dersen bilmiyorum ama ben hiç 4gb a kadar çıkaramadım cihazı hani chromede 10 tane sekme açıyorum dersen o zaman başka ama zaten bi yerden sonra işlemci kasmaya başlıyor yani 4gb dolduramıyosun ,

fiyatlar uygun burdan alabilirsiniz ,site güvenilir hemen yolluyorlar
    robolinkmarket.com
    Raspberry Pi 4 - 2GB
    https://www.robolinkmarket.com/raspberry-pi-4-2gb.html

robolinkmarket.com
    Raspberry Pi 4 - 4GB
    https://www.robolinkmarket.com/raspberry-pi-4-4gb.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 3 Temmuz 2019; 19:21:26 >

• quote:

Gb ethernet 100MB saniyeye kadar iletir. Aradaki 25MB'lık farkın sebebi kodlamadır.
    Bu konuda biraz araştırma yaptım ama şöyle bişey buldum yazı 2009 yılında yazıldığı için o dönemlerde ssd çok yok ram to ram kullanarak test etmişler

Raspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleri
    yani 125mb saniye hız almak mümkün değil sinyal hat kirliliğinden dolayı ama buna çok yakın hılar alınabiliyor

kaynak;
    Tom's Hardware
    Network Tests: Are We Getting Gigabit Performance? - Gigabit Ethernet: Dude, Where's My Bandwidth?
    https://www.tomshardware.com/reviews/gigabit-ethernet-bandwidth,2321-7.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 3 Temmuz 2019; 22:17:24 >

• Raspberry pi4 incelemesi
  • Bu tarz cihazları player olarak kullanmak adamı hasta eder, bunlar daha çok nas/server için uygun.
    Netflix ve Android sertifikalı bir cihaz kullanın, en iyisi tv'nin kendisi.
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    TV zaten Android. Netflix App'i falan mevcut. Sorun ise disaridan APK yukleyemiyorum. Mesela Hulu, BBC iPlayer vs. gibi App'leri yukleyemiyorum. Guvenlik hatasi veriyor. Ayarlarindan kontrol ettim, maalesef duzelmiyor. Sadece bunun icin 400 - 500TL verip 3. parti bir cihaz da takmak istemiyorum. Alirsam yine mini PC olarak kullanabilecegim Pi 4'u alirim.

NAS olarak kullananlarin yarisindan fazlasi torrenting ile korsan iceriklerin dibine vurma amacindalar. Olabildigince korsan icerik, vs. kullanmama taraftariyim. Bu arada cevabiniz icin tesekkurler.

• Acikcasi size mi tv box cok daha fazla yarar. Apk destegi falan da var bildigim kadari ile...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.