Şimdi Ara

Raspberry Pi 5, için kötü haber verildi: Bir süre daha yeni model çıkmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Raspberry Pi 5, için kötü haber verildi: Bir süre daha yeni model çıkmayacak
    Raspberry Pi CEO'su Eben Upton bir süre önce üretim tarafından sıkıntı yaşadıklarını ve bunun nedeninin tedarik sıkıntısı olduğunu söyledi. Ancak bu tedarik sorunlarının yakın bir zamanda pandemi öncesi seviyelere dönmesi de beklenmiyor. Bu bağlamda Raspberry Pi 5 için bir süre daha beklemek gerekecek.

Raspberry Pi 5, 2023'te çıkmayacak

Belirtilenlere göre 2023 yılının ikinci yarısında Raspberry, pandemi öncesi seviyelere dönmüş olacak. Bu da ne yazık ki 2023’te bir Raspberry Pi 5 göremeyeceğimiz anlamına geliyor. Bunu Raspberry Pi CEO'su Eben Upton da kesin bir şekilde doğruluyor. Upton’a göre 2023 yılı Raspberry için bir toparlanma yılı olacak. 2023 sonlarında ve 2024’te ise şirket tam gücüne kavuşacak ve muhtemelen Raspberry Pi 5 modelini de 2024 yılında göreceğiz.

Ayrıca Bkz.Intel B760 anakartlarla birlikte fiyatlar artacak

Orijinal Raspberry Pi, Şubat 2012'de 35 dolar fiyat etiketiyle piyasaya çıkmıştı. Firma o zamandan beri düzenli aralıklarla olmasa da yeni modelleri piyasaya sürüyor. Bu bağlamda Raspberry Pi 2, 2015 yılında, Raspberry Pi 3 ise 2016 yılında piyasaya adımını attı. Mevcut güncel model Raspberry Pi 4 ise 2019’un ortalarında çıkmıştı.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/raspberry-pi-5-after-2023

• 35$’lık alet burda 3.500₺ şaka gibi deliriyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    1.079,60 TL işte linki
    https://market.samm.com/
    Raspberry Pi 4 2GB Satın Al | SAMM Market
    https://market.samm.com/raspberry-pi-4-2gb?src=raspberrypi

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Stokta olmadığı için bu fiyatta

Yeri İngiltere seçip anlaşmalı bazı yabancı sitelere baktım, onlar da ya "out of stock" yada "sold out" hep. Gayet açık karaborsacılar ucuzdan alıp pahalıya kakıyor yurtdışında da...

Mümkün, ama 2GB ile 4GB arasında baya bir fiyat farkı olduğunu hatırlıyorum. 2G eskiden baya uygundu, 4 ve 8 GB uçuk fiyatdı

• Raspberry Pi biran önce Risc-V ye geçmeli. Dünya artık ARM den kurtulmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Bu dediğinin konuşulması için bile en az bi 10-20 yıl geçmeli. Daha dur ilk önce X86 dan kurtulucaz ki sıra arm'a gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GryAsl G kullanıcısına yanıt
    Apple bir çırpıda x86 dan kurtulduğu gibi ARM den de bir çırpıda kurtulabilir. Raspberry Pi de ARM den kurtulabilir. Yeter ki hacimli ve ucuz Risc-V üretimi yapılsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 22 Aralık 2022; 9:28:53 >
    Bir çırpıda mı kurtulduğunu düşünüyorsunuz cidden?

Milyar dolarlık yatırım yıllar süren arge çalışma vesaire. RP arkasında böyle bir güç yok maalesef

• Basit işler için Zero W ve WH olanlar işime yarıyor ama 2GB olanı şu an boşta duruyor. Açıkçası uçuk fiyata satanları anlayabiliyorum. Çip kriziyle alakası yok diyorlar ama öyle de olsa Ukrayna - Rusya savaşından dolayı bu cihazlar uzun zamandır yok satıyor, hatta bulunamıyor. Bu cihazı $150-200'dan aşağı satacak *nayi zor bulunur bence ki, 2GB olanından hatta Zero/W/WH olanlarından bahsediyorum. Adam dolabımda dursun belki bir gün lazım olur der veya çürüsün der daha ucuza satmaz.

stokta olmadığından eski fiyat kalmış orada, stoğa düştüğü an o fiyat uzaya çıkar...

dünya neden ARM dan kurtulmalı? Risc-V e neden geçilmeli? var mı mantıklı açıklamanız?

risc-v dediğiniz eski teknoloji, open ISA olması dışında bir şeyi yok.. bildiğiniz eski MIPS ler şimdi risc-v adını aldı..

• Merhaba, ben 2020 yılından beri evdeki tek bilgisayar olarak Raspberry Pi4 4 GB modelini kullanıyorum. Yeni cihaz çıkacaksa İşlemcinin opengl desteği 4.4 versiyona kadar desteklemeli, Yoksa sıradan bir celeron işlemcili laptop size daha geniş bir uygulama desteği sunar. Suanki haliyle, retro oyun makinasından bir tık öte ve alınmayacak kadar pahalı. Ben 450 TL'ye almıştım.!!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.