Şimdi Ara

Raspberry Pi Sd Kart Kilidi Kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktada belirttim yeni aldığım raspi 2 nin SD kart kilidini nasıl olduğunu anlamadan kırdım.(görünürde sağlam fakat içindeki tırnak tutmuyor sanırım)SD kartı yitince geri geliyor yani içerde kalmıyor.Geri göndersem değiştirirler mi bilmiyorum.O yüzden bantlama gibi bir çözüm uyguladım şuan sıkıntı yok fakat acemi olduğumdan aklıma takılanlar var.Bu SD kart sürekli takıp çıkarmak gerekir mi yani ne gibi durumlarda çıkarmam gerekir ona göre bir çözüm arıycam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Resim atın yardımcı olalım?

SD kart yuvası mı SD kart mı sorunlu olan?

Yuva sorunlu ise yenisi takılır dert değil.
  • BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    Şuan evde değilim ama sorun yuvada.Dalgınlığıma geldi SD kartı yitmeden direk çektim.Sonrasında içerdeki tutan kilit çıktı sanırım.İçerde kalmıyor kart yay geri atıyor.Değiştirmek son çarem.Elimde hava üflemeli havya yok o yüzden şuan düsünmüyorum.Acaba SD kart sürekli çıkartmak gerekir mi yani içine kurulum yaptım zaten ne gibi durumlarda çıkarmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinekel

Şuan evde değilim ama sorun yuvada.Dalgınlığıma geldi SD kartı yitmeden direk çektim.Sonrasında içerdeki tutan kilit çıktı sanırım.İçerde kalmıyor kart yay geri atıyor.Değiştirmek son çarem.Elimde hava üflemeli havya yok o yüzden şuan düsünmüyorum.Acaba SD kart sürekli çıkartmak gerekir mi yani içine kurulum yaptım zaten ne gibi durumlarda çıkarmak gerekir.

Çıkartmaya gerek yok. İçeride kalması lazım çalışması için. İşletim sistemini karta kurmuyor muyuz?

Ben öyle biliyorum ama?
  • Telefon tamircisine verin halletsin.

Bu kadar kesin konuşmamakta fayda var. Rpi2 için bilemiyorum ancak 1 lerde kullanılan soket ne yazıkki Türkiye'de bulunmuyordu. Çin alışveriş sitelerinde de hakeza bulamıyordunuz. Soket parası kadar kargo parası verip İngiltere'den getirtmek gerekiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 22 Şubat 2015; 18:03:04 >
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Anladım şuan çift taraflı bant ile kullanıyorum fakat çok fazla çıkarıp takmak gerekirse sıkıntı olur sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikro Sd kart Şifre Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sinekel kullanıcısına yanıt
    Kalıcı bir çözüm bulmak daha sağlıklı olacaktır. Benim bir arkadaşım kartları bol bol değiştiriyordu. Her kartta farklı işletim sistemi tutuyordu. Umarım piyasada bulunabilen bir sokettir de sizi fazla uğraştırmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Bu kadar kesin konuşmamakta fayda var. Rpi2 için bilemiyorum ancak 1 lerde kullanılan soket ne yazıkki Türkiye'de bulunmuyordu. Çin alışveriş sitelerinde de hakeza bulamıyordunuz. Soket parası kadar kargo parası verip İngiltere'den getirtmek gerekiyordu.

Yuvanın resmini atın bakalım nasıl bir yuvaymış bu?
    Yuva bu şekilde görüldüğü gibi kart dışarda kalıyor içeri yitince yay tekrardan dışarı atıyor.Sanırım içerdeki tutan tırnak kırıldı.Cımbızla oynadım felan ama olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinekel

Yuva bu şekilde görüldüğü gibi kart dışarda kalıyor içeri yitince yay tekrardan dışarı atıyor.Sanırım içerdeki tutan tırnak kırıldı.Cımbızla oynadım felan ama olmadı

Cep telefonlarında da aynı yuva kullanılıyor. Bence bir telefon tamircisine git anlat.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.