Şimdi Ara

RASPBERRY WEB HOSTING PROJESİ / PORT YÖNLENDİRME SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ufak bir sorunum var. Web programlamaya acayip yeniyim ve acayip kötüyüm :)

Raspberry üzerinden website hosting projesi gerçekleştirmeye çalışıyorum. Şu projeyi gerçekleştirip geliştirmek istiyorum:https://www.youtube.com/watch?v=DVGMDYpk5Ds

Ancak bir sorunum var ve aşamıyorum bunu. Lokal web server oluşturabildim. Lokal ağda raspberry'nin IP adresini yazdığımda oluşturduğum küçük .html sayfa çıkıyor. ama bu adresi dışarıya yönlendiremedim.

80 no'lu port kullanılıyormuş bu işlem için.

Örneğin; ağımdaki cihazlarda 192.168.132.253 ve 192.168.132.253:80 yazdığımda raspberry sayfası açılıyor.

Netmaster router kullanıyorum... Burada port yönlendirmesi oluşturdum:

Lokal IP: 192.168.132.253
    Lokal Başlangıç Portu: 80
    Lokal Bitiş Portu: 80
    Dış Yönlendirme IP: 0.0.0.0
    D.Y. Başlangıç Portu: 80
    D.Y. Bitiş Portu 80
    Protokol: İKİSİ DE
    Tanım: Web Server
    Etkin: Evet

Sonra WAN IP adresimi buldum: xxx.xxx.xxx.193

sonrasında herhangi bir cihazdan:http://xxx.xxx.xxx.193:80/ yaptığımda raspberry'deki sayfaya ulaşamıyorum. (Ulaşmam gerekiyor sanırım:))

Ulaştıktan sonra bu linki satın aldığım bir domain ile maskelemek istiyorum.

Yapmaya çalıştığım şeyi anlayabilen bir arkadaş, bana yol gösterebilirse minnettar olacağım.

Saygılar

• 8080 portunu dene bir de hocam.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    şimdi denedim hocam. statik IP satın almam gerekliymiş onu da aldım.

statik ip:8080 şeklinde denedim ama olmadı ne yazık ki...
    https://portchecker.co/ sitesiyle kontrol ettim 80 açık değil ama 8080'i açabilmişim. Ama 192.168.132.253:80'e yönlendirme yapamadım...
  • Sanırım IP adresi ile ilgili bir bekleme süreci yaşadım. Çünkü aynı xxx.xxx.xxx.62:80'i denediğimde oldu. :8080 çalışmadı.

Şimdi maskeleme kısmındayım. PHP Kod ile maskeleme mümkün mü? Maskeleme için para vermek istemiyorum. .org'lu bir domain'im var hazırda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: go_on

Sanırım IP adresi ile ilgili bir bekleme süreci yaşadım. Çünkü aynı xxx.xxx.xxx.62:80'i denediğimde oldu. :8080 çalışmadı.

Şimdi maskeleme kısmındayım. PHP Kod ile maskeleme mümkün mü? Maskeleme için para vermek istemiyorum. .org'lu bir domain'im var hazırda.
    Domain bağlamaktan bahsediyorsan domainin olduğu siteden DNS ayarları kısmından kendi ip'ni tanımlaman lazım.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    hocam sağ ol senden başka yardımcı olan da yok he :D

Domain bağlamak için Wix'ten satın aldığım bir domain var. Domain dns ayarlarına girip

A (host) = xxx.xxx.xxx.62 diyorum. CName kısmında Wix'ten gelen hazır site adı var. Burayı ne yapmam lazım? Şu anda wix'te tasarladığım siteye yönlendiriyor domain'im ama Raspberry ile yayınladığım site olsun istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: go_on

hocam sağ ol senden başka yardımcı olan da yok he :D

Domain bağlamak için Wix'ten satın aldığım bir domain var. Domain dns ayarlarına girip

A (host) = xxx.xxx.xxx.62 diyorum. CName kısmında Wix'ten gelen hazır site adı var. Burayı ne yapmam lazım? Şu anda wix'te tasarladığım siteye yönlendiriyor domain'im ama Raspberry ile yayınladığım site olsun istiyorum.
    Wix'te domain transferi için şöyle bir şey buldum bilmem yardımcı olur mu?

• Statik ip almana gerek yoktu. Dinamik dns hizmeti ile ulaşabilirsin cihaza.
  • bersgurs kullanıcısına yanıt
    Carrier-grade NAT / CGN uygulaması dolayısıyla coğu ISS'te dinamik DNS artık işe yaramıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar vakit bulamadığım için yazamadım. Sanırım biraz vakit alıyor bu IP işleri. Yaptıklarım doğru olacak ki kendiliğinden düzelti ve statik IP'yi domain'e atadım.

Son aşamadayım PHP kodunda pyhton uygulamasını çağırmayı öğrenmem lazım... Konu çok dağıldı ama yaptığım adımları derleyip tek mesajda paylaşacağım. Başka arkadaşlara yardımcı olsun... Sağ ol un yi n e de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.