Şimdi Ara

RAY TRACE IŞIKLANDIRMA İÇİN HAZIRLADIĞIM ÖRNEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
6.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vamp

Fps sayacina guvenen masum DH li
    Seramik yansımasından daha güven verici olduğu kesin...
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Burada Mevlananin bir sozuyle susuyorum.

Cahil kimsenin yanında, kitap gibi sessiz ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

"benim için bu kartlar yok hükmündedir" jdksdksş :d

Nvidia da şuan yer yerinden oynuyor. Türkiyeden furky ekran kartlarımızı kabul etmiyor diye :D

Sizin gibiler hep oldu ve olacak. Yeni teknolojiyi önce gereksiz bulursunuz. Sonrada rt olmayan ekran kartı alınmaz diye ortalıkta gezersiniz.

Alıntıları Göster
    Kullanamayacağım bir teknolojinin yorumunu biraz sert bir dille yapmam sizin neden bu kadar ağırınıza gitti anlayamadım?

2K monitör ile 11.000 lira verdikten sonra 20 FPS oyun oynamamı mı bekliyordunuz? Bu şartlar altında bu teknoloji benim için herhalde yok hükmünde olacak. Çünkü F/P açısından benim için ölü bir kart.

1080 Ti kullanıcısı, yani potansiyel bir RTX 2080 Ti alıcısı olabilecek biri olarak Nvidia kalbimi fethedemedi olay bu yani. Sakin biraz. Siz isterseniz önce bi 1060 üzerine kart alın ve uzun süre kullanın, sonra benim düşündüklerime hak verirsiniz. Sizin standardınız FHD ve ortalama 50 FPS olduğundan dolayı zaten benim düşündüklerimi anlamanızı beklemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furky!

Kullanamayacağım bir teknolojinin yorumunu biraz sert bir dille yapmam sizin neden bu kadar ağırınıza gitti anlayamadım?

2K monitör ile 11.000 lira verdikten sonra 20 FPS oyun oynamamı mı bekliyordunuz? Bu şartlar altında bu teknoloji benim için herhalde yok hükmünde olacak. Çünkü F/P açısından benim için ölü bir kart.

1080 Ti kullanıcısı, yani potansiyel bir RTX 2080 Ti alıcısı olabilecek biri olarak Nvidia kalbimi fethedemedi olay bu yani. Sakin biraz. Siz isterseniz önce bi 1060 üzerine kart alın ve uzun süre kullanın, sonra benim düşündüklerime hak verirsiniz. Sizin standardınız FHD ve ortalama 50 FPS olduğundan dolayı zaten benim düşündüklerimi anlamanızı beklemiyorum.

Alıntıları Göster
    Haha :D işte tam senden beklenebilecek bir sığ düşünce. Senin kullandığın ekran kartından daha düşük seviye bir ekran kartı kullandığım için görüşlerimin bir önemi yok yani.

Bu mantıkla 2080ti aldığım zaman sen hiçbir şekilde benim lafımın üstüne laf söyleyemeyeceksin yani :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Boş işler bunlar sektör standartı olmazsa physx gibi yok olur gider .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Zaten kart zenginler icin. 1080ti ekran kartida zenginler icindi, 144hz de zengin isi, 4k oyunda zengin isi. Orta seviye kartlarda bu gucu gomemiz icin 3000 serisi beklenmeli . 2060 ekran kartinin ismi rtx olmayabilirde. Cunku teknolojiyi destekleyemecek. Klasik gtx ismiyle cikabilir. Belkide cikmaz pascal kartlarin uretimi devam eder
    144 hz monitör alıp dusuk ayarda fps kasilabilir illaki ust seviye karta ihyiyac yok zengin olmalik bir durum yok cs go 144 fps kasmak için alir adam 1050 ti yine kasar low ayarlarda, hocam sen e spor fps oyunlarına biraz uzaksın anladığım kadarıyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Seramik yansımasından daha güven verici olduğu kesin...

Alıntıları Göster
    ps5 çıkınca ne yapacaksınız ben çok merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

144 hz monitör alıp dusuk ayarda fps kasilabilir illaki ust seviye karta ihyiyac yok zengin olmalik bir durum yok cs go 144 fps kasmak için alir adam 1050 ti yine kasar low ayarlarda, hocam sen e spor fps oyunlarına biraz uzaksın anladığım kadarıyla

Alıntıları Göster
    Ben o oyunları oyundan saymıyorum. Günümüz grafiğini temsil etmedikleri için cs1.5 oynamışsın csgo oynamışsın yada ne bileyim quake3 oynamışsın Değişmiyor. Bu oyunlarda 1000fps bile alınabilir. Bunlar grafik sektörünün ihtiyacı olan şeyler değil. Bunlar sürekli skor kasmaya çalışan arkadaşların fps sayacı ile arasındaki ilişkiye bakan oyunlar. Oyunların grafikleri ne kadar dandikse fps sayacıda o kadar coşuyor. Sebep sonuç ilişkisi. Tabi AAA klasmanındaki oyunlar bu sınıfında dışında. Ben AAA kalitesi için yorum yapıyorum. gtx 1030 ekran kartından 150 fps alınan oyunlar için değil yorumlarım ya da üst seviye kartlarla oynayıp kötü grafiklerine katlanarak oynamanıza rağmen(pubg) kötü performans veren oyunlar değil. Doğru düzgün günümüzü temsil eden oyunlar için ben paylaşım yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ber-G

Burada Mevlananin bir sozuyle susuyorum.

Cahil kimsenin yanında, kitap gibi sessiz ol.
    Sen çok akıllısın galiba he? ne biliyon 144hz, ms, ping, başka? Ne öğrettiler sana? Bak ne öğrendin demiyorum. ne öğrettiler? Ne duydunda kime caka satıyorsun? sizin fps sayacı taleplerinizi bu piyasa 25 yıldır takmıyor. Grafikler sürekli gelişiyor. Sizin fps ağlaklığınız counter strike ın ilk çıkan oyunundan bu günlere kadar uzar. Yenilince" makina kasıyor" diye ağlayıp durursunuz. 25 yıldır değişmediniz. Bu saatten sonrada değişmenizi beklemiyorum. Gözün alışmıştır akıcılığa o ayrı. Fakat senin oynamayı beceremediğin düşük fpslerde oynamayı becerenler var. bunu da bil Biz 20-30 fpslerle büyüdük. Sıkıntı yok yani

• quote:

Haha :D işte tam senden beklenebilecek bir sığ düşünce. Senin kullandığın ekran kartından daha düşük seviye bir ekran kartı kullandığım için görüşlerimin bir önemi yok yani.

Bu mantıkla 2080ti aldığım zaman sen hiçbir şekilde benim lafımın üstüne laf söyleyemeyeceksin yani :D

Alıntıları Göster
    Tecrübe etmediğin şey üzerinde nasıl yorum yapabileceksin? Nasıl hastalıklı bir düşünce yapın var? Türk milleti olarak bizim hastalığımız maalesef ki bu.

Süper araba satın alacak olsan; Ferrari, Lamborghini, Porsche gibi markaları kullanan adamdan mı yorum istersin? Yoksa Tofaş Şahin kullanan adamdan mı? Tofaş kullanan adama göre her süper araba manyak zaten. Biraz mantık yahu. 2080 Ti ile yüksek çözünürlüklü ve yüksek yenileme hızlı bir monitör al kullan, ondan sonra yazdıklarının tecrübeye dayandığını ve değerli olduğunu düşünebilelim. Yoksa 1050 kullanıcılarına göre 1070 ve üstü çöp oldu bile.

• Yeminle teknolojiyi ilk tanitildiginda sevmistim ama vamp arkadasimizin yorumlarindan sonra 20xx serisi almicam.

Rt li oyun hem iyi hem kotu.Singleda iyi save load yapabiliosun ama multide kotu.Gecen yorumumda bahsetmistim karanlik ev olayini.Ayna gibi dis mekani yansitan evin penceresi bana gore extra kotu bir ozellik.

Benim gibi dusunen yoksa multi falan oynamasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tecrübe etmediğin şey üzerinde nasıl yorum yapabileceksin? Nasıl hastalıklı bir düşünce yapın var? Türk milleti olarak bizim hastalığımız maalesef ki bu.

Süper araba satın alacak olsan; Ferrari, Lamborghini, Porsche gibi markaları kullanan adamdan mı yorum istersin? Yoksa Tofaş Şahin kullanan adamdan mı? Tofaş kullanan adama göre her süper araba manyak zaten. Biraz mantık yahu. 2080 Ti ile yüksek çözünürlüklü ve yüksek yenileme hızlı bir monitör al kullan, ondan sonra yazdıklarının tecrübeye dayandığını ve değerli olduğunu düşünebilelim. Yoksa 1050 kullanıcılarına göre 1070 ve üstü çöp oldu bile.

Alıntıları Göster
    Yalnız dediğine göre sende 2080ti'ı eleştirebilecek potansiyele sahip değilsin? Çünkü daha önce hiç 2080ti ve sahip olduğu teknolojileri kullanmadın. Ama "RTX teknolojisi şu an için amatör eğlendirir, fazlasını yapmaz." demeyi de biliyorsun. Lütfen kendinle çelişme :)

• Vay be bu Counter ne önemli oyunmuşl be mili mili saniyeler çok önemliymiş. 500 fps alarak 3-5 tane daha adam fazla öldürecek, oysa biz Counter'ı ergenliğimizde gülüp eğlenmek için oynardık, şimdi tamamen sidik yarışına dönmüş olay.
  • Kol bozuk muhabettinin farklı versiyonu.

Bu bilgisayar 150fps veriyor :( bu bilgisayar bozuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 26 Ağustos 2018; 13:9:37 >
  • Resmen bir tüketim çılgınlığının, bilinçsiz tüketicliğinin altın çağını yaşıyoruz.
  • quote:

Yalnız dediğine göre sende 2080ti'ı eleştirebilecek potansiyele sahip değilsin? Çünkü daha önce hiç 2080ti ve sahip olduğu teknolojileri kullanmadın. Ama "RTX teknolojisi şu an için amatör eğlendirir, fazlasını yapmaz." demeyi de biliyorsun. Lütfen kendinle çelişme :)

Alıntıları Göster
    Sahibim neden biliyor musun? Çünkü RT'in performans videoları internet ortamında mevcut. Tamamen görsellik üzerine sunulan teknolojinin faydalarını anlayabilmek için 60 kare çizebilen bir monitör yeterlidir. Çünkü sadece görsel. Fakat sen burada FHD monitör kullanırken, 2K, 4K veya 144Hz'e sallarsan burada tabii ki dalga konusu olursun. Çünkü bunu elindeki kısıtlı donanım ile anlayamazsın, tecrübe etmen gerekir. FHD çözünürlükte 40 ile 60 FPS arasında dalgalanan bir teknoloji olsa olsa amatör eğlendirir. Sözümün hala arkasındayım.

Sen sanıyorum teknolojiyi hiç araştırmadın bile. Gelip burada milleti trollüyorsun. Burası bilgi paylaşım platformu, oyun parkı değil. Bunu hatırla.

Özet: FHD çözünürlükte 40 FPS veren bir şeyi tecrübe etmek için kartı almaya gerek yok. O kare kare, gif gibi akıcılıkla zaten benim oyun zevkimin içine edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furky! -- 26 Ağustos 2018; 13:23:20 >

• quote:

Sahibim neden biliyor musun? Çünkü RT'in performans videoları internet ortamında mevcut. Tamamen görsellik üzerine sunulan teknolojinin faydalarını anlayabilmek için 60 kare çizebilen bir monitör yeterlidir. Çünkü sadece görsel. Fakat sen burada FHD monitör kullanırken, 2K, 4K veya 144Hz'e sallarsan burada tabii ki dalga konusu olursun. Çünkü bunu elindeki kısıtlı donanım ile anlayamazsın, tecrübe etmen gerekir. FHD çözünürlükte 40 ile 60 FPS arasında dalgalanan bir teknoloji olsa olsa amatör eğlendirir. Sözümün hala arkasındayım.

Sen sanıyorum teknolojiyi hiç araştırmadın bile. Gelip burada milleti trollüyorsun. Burası bilgi paylaşım platformu, oyun parkı değil. Bunu hatırla.

Özet: FHD çözünürlükte 40 FPS veren bir şeyi tecrübe etmek için kartı almaya gerek yok. O kare kare, gif gibi akıcılıkla zaten benim oyun zevkimin içine edecek.

Alıntıları Göster
    Bak yine kendinle çeliştin. Nasıl ki sen rt teknolojisini internetten inceleyip yorum yapabiliyorsan bende 1080ti veya 2080ti performanslarını internetten inceleyip yorum yapabilirim? Yani sahip olmama gerek yok. Ama sen 1060 kullandığımı söylerek eleştiri yapamayacağımı savunuyorsun. Yanlışın ve çelişkin buradan kaynaklanıyor. Neyse bu kadar kendisiyle çelişen birisiyle daha fazla tartışmak istemiyorum.

• Yahu zaten dandik eski püskü oyunlar ile keyif alıyorsunuz. Pubg ye bakıyorsun grafik kalitesi 2012 den kalma. Ötekine bakıyorsun csgo

"Bak bak cod4 oyununu 400 fps oynuyorum kral benim ya. Ulen ne biçim bir donanım dünyası neden 400HZ monitör yok. 8k monitörler nerde? GTX 1080 i boşuna mı aldık!!!!"

RAY TRACE IŞIKLANDIRMA İÇİN HAZIRLADIĞIM ÖRNEK

Dedi ve oyun teknolojisinin 2007 den kalma olduğunu anlayamadı. Olsundu adam gelişimin bir fps sayacı olduğunu düşünüyordu. Sayaç ne kadar ilerdeyse veya çözünürlük ne kadar yüksekse sanıyorduki grafikler ve oyun o kadar iyiydi. vuramadığı her adam için bilgisayarını suçluyordu

Buradaki gençler AA nın çıktığı yıllarda kimsenin AA açamadığını unuttu herhalde? Yoksa siz 2000 li yılların başında yeni mi doğmuştunuz? Size kalsak ray trace için bir 30 yıl daha bekleyeceğiz. Sizin kararlarınıza göre bu piyasa AA yı 144 fps de yakalayabilmek için 2015 yılından sonra aktif etmeleri lazımdı. çer çöp grafikle tırtıklı alanlarla 15 yıl sürünecektik sizin yüzünüzden. NE oldu sizi taktı mı oyun sektörü? AA çıkışını yaptı ve bugünlere kadar geldi hala daha geliştiriliyor. Sizin beklentileriniz biter mi? Bitmez. O zaman geçin köşenize grafikleri low mu yapıyorsunuz bütün yansımaları kapatıyor musunuz ne yaparsanız yapın. Grafik sektörü sizinle ilgilenmiyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.