Şimdi Ara

RAY TRACE IŞIKLANDIRMA İÇİN HAZIRLADIĞIM ÖRNEK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
6.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: onkuba

Bak yine kendinle çeliştin. Nasıl ki sen rt teknolojisini internetten inceleyip yorum yapabiliyorsan bende 1080ti veya 2080ti performanslarını internetten inceleyip yorum yapabilirim? Yani sahip olmama gerek yok. Ama sen 1060 kullandığımı söylerek eleştiri yapamayacağımı savunuyorsun. Yanlışın ve çelişkin buradan kaynaklanıyor. Neyse bu kadar kendisiyle çelişen birisiyle daha fazla tartışmak istemiyorum.

Alıntıları Göster
    Kardeşim sen sıkıntılı falan mısın? Benim dediklerimi sağa sola çekerek kendini haklı konumuna çıkmayı düşünerek nereye ulaşmayı planlıyorsun? Haklı da değilsin, üstüne daha çok batıyorsun. Seninle meslektaş olduğuma bile utandım. Gerçi senin gibi stajyer de çok benim etrafımda. Her cacığı tecrübe etmeden fikir sahibi.

1080 Ti gibi üst bir kart ve yüksek çözünürlük ile birlikte yüksek yenileme hızının farkını anlayabilmek için uzun süre tecrübe etmelisin diyorum. Ben ve benim gibi düşünen insanların %95'i FHD ile birlikte 60 Hz monitöre dönüş yapmaz bu yüzden de RTX ben ve benim gibi düşünenler için yok hükmündedir dedim. Neden zoruna gitti bu kadar? Oyun zevkimizi de sana mı soracağız? Bir anda kuduz köpek gibi sallamaya başladın.

Ben sana girip teknolojiyi araştırıp yorum yapma mı dedim? Yapacağın yorum önce akıl mantık çerçevesine sığsın dedim sadece. Ek olarak bu donanımları kullan ve öyle yorum yap ki adam yerine koysunlar dedim dimi? Sadece bu yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Furky!

Kardeşim sen sıkıntılı falan mısın? Benim dediklerimi sağa sola çekerek kendini haklı konumuna çıkmayı düşünerek nereye ulaşmayı planlıyorsun? Haklı da değilsin, üstüne daha çok batıyorsun. Seninle meslektaş olduğuma bile utandım. Gerçi senin gibi stajyer de çok benim etrafımda. Her cacığı tecrübe etmeden fikir sahibi.

1080 Ti gibi üst bir kart ve yüksek çözünürlük ile birlikte yüksek yenileme hızının farkını anlayabilmek için uzun süre tecrübe etmelisin diyorum. Ben ve benim gibi düşünen insanların %95'i FHD ile birlikte 60 Hz monitöre dönüş yapmaz bu yüzden de RTX ben ve benim gibi düşünenler için yok hükmündedir dedim. Neden zoruna gitti bu kadar? Oyun zevkimizi de sana mı soracağız? Bir anda kuduz köpek gibi sallamaya başladın.

Ben sana girip teknolojiyi araştırıp yorum yapma mı dedim? Yapacağın yorum önce akıl mantık çerçevesine sığsın dedim sadece. Ek olarak bu donanımları kullan ve öyle yorum yap ki adam yerine koysunlar dedim dimi? Sadece bu yani.

Alıntıları Göster
    Saldırganlaşmaya ve seviyeyi giderek düşürmeye başladın. Bu senin yeterli bilgiye sahip olmadığını, ruhsal olarak bozukluklara sahip olduğunu, analiz yeteneğine sahip olmadığını, fikri ile mücadele edemediğini gösteriyor. Daha fazla devam etme istersen? :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

Saldırganlaşmaya ve seviyeyi giderek düşürmeye başladın. Bu senin yeterli bilgiye sahip olmadığını, ruhsal olarak bozukluklara sahip olduğunu, analiz yeteneğine sahip olmadığını, fikri ile mücadele edemediğini gösteriyor. Daha fazla devam etme istersen? :)

Alıntıları Göster
    Ufacık aklınla RTX serisinin +larını savunmak yerine, yazdığım 3 entry ile benim karakterime dair analiz sı*tığına göre artık haklılığımı kabul ettiğini düşünüyorum. Çok şükür bugün de birini bilgilendirdik.

• quote:

Ufacık aklınla RTX serisinin +larını savunmak yerine, yazdığım 3 entry ile benim karakterime dair analiz sı*tığına göre artık haklılığımı kabul ettiğini düşünüyorum. Çok şükür bugün de birini bilgilendirdik.

Alıntıları Göster
    Öylesine seviyesiz ve öylesine mantıktan uzak gönderiler atıyorsun ki sana diyecek söz bulamıyorum şu dakikadan sonra. Sen nasıl mühendis oldun? Senin gibi analizden ve mantıktan uzak birisinin mühendis olması çok şaşırtıcı. :) Konuyu seviyesiz üslubunla ve analizden uzak yorumlarınla daha fazla kirletme istersen.

• yiyin birbirinizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Ben o oyunları oyundan saymıyorum. Günümüz grafiğini temsil etmedikleri için cs1.5 oynamışsın csgo oynamışsın yada ne bileyim quake3 oynamışsın Değişmiyor. Bu oyunlarda 1000fps bile alınabilir. Bunlar grafik sektörünün ihtiyacı olan şeyler değil. Bunlar sürekli skor kasmaya çalışan arkadaşların fps sayacı ile arasındaki ilişkiye bakan oyunlar. Oyunların grafikleri ne kadar dandikse fps sayacıda o kadar coşuyor. Sebep sonuç ilişkisi. Tabi AAA klasmanındaki oyunlar bu sınıfında dışında. Ben AAA kalitesi için yorum yapıyorum. gtx 1030 ekran kartından 150 fps alınan oyunlar için değil yorumlarım ya da üst seviye kartlarla oynayıp kötü grafiklerine katlanarak oynamanıza rağmen(pubg) kötü performans veren oyunlar değil. Doğru düzgün günümüzü temsil eden oyunlar için ben paylaşım yapıyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam sen oyundan saymasanda lol, cs gibi oyunların oldukça büyük kitleleri var kendi bakış açınla haklı olabilirsin ama senin gibi bakmayan çok insanda var, senin grafikleri düşük oyunları oyundan saymıyorum demen onların oyun olduğu ve oldukça da popüler oldukları gerçeğini değiştirmez.

Not:cs felan oynamıyorum daha farcry5, ryse son of rome, crysis tarzı guzel grafikli oyunları oynamayı severim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• onkuba kullanıcısına yanıt
    Allah ailene sabır versin.

• cobi C kullanıcısına yanıt
    Oyundan saymiyorum dememin sebebi zaten eski olduklari icin. Yani eski oyunlarin hatrina birseyler yapilmaz. Zaten e spor oyunlari icin 144hz gelistirildi. Arkadaslarin yanilgisi AAA oyunlarin bu akicilikta olmasini beklemek oldu. AAA oyunlar her zaman icin sektordeki yenilikleri barindirir. 5 gun onceye kadar oyun sektoru konsol kolesiydi simdi degil. Daha yapimcilar ray trace i oyunlarina uygulayamadilar bile. Durun bakalim. Ps4 ile pc oyunlari yakin gorunuyordu. Simdi araya ucurumlar daglar tepeler gelecek. Ps5 ciksa bile surekli ekran karti cikacagi icin ve ray trace in bir sonu olmadigi icin ps5 inde pabucu kisa surede dama atilacak. Grafik sektorunde

1-cizim
    2-kaplama
    3-isiklandirma

Bunlardan sonra cozunurluk ve akicilik gelir. Ilk 2 şık 30 yil surdu. Şimdi sira 3. Şıkkı duzeltmeye geldi. Bu yuzdende nvidia kartlarin ismini rtx olarak değiştirdi. Yeni donem gercekci isiklandirma donemi. Cgi yoluna ilk giris diyelim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Oha manyakmış. Hemen 11.000 liraya RTX 2080 Ti alıp FHD 40 FPS’de fayans gözetlemeliyim.

Şu güzelim teknolojiden insanı soğuttunuz ya, helal olsun size. Test sonuçları gelene kadar, benim için bu kartlar yok hükmündedir(Çıkması muhtemel test sonuçlarından dolayı). Hayatımda ilk kez AMD ürünü kullanacağım için heyecanlıyım.
    Ne yaptın abisi? Senin bu yazından sonra Nvidia kepenk kapatma eşiğindeymiş! Çalışanlar mağdur durumdaymış!

Hayır bir de duyan sanki sadece 2080 Ti'ı duyurdular sanacak. Bunun 2070 ve 2080'i de var. 2080 Ti 4K kullananlar için.

Ayrıca daha performanslarının belli olmadığını kendin söylüyorsun ama 2080 Ti 1080p'de 40 fps veriyormuş gibi komik bir şey söylüyorsun. Ya bunu söylerken insan biraz düşünür. Tabi beyin varsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Oyundan saymiyorum dememin sebebi zaten eski olduklari icin. Yani eski oyunlarin hatrina birseyler yapilmaz. Zaten e spor oyunlari icin 144hz gelistirildi. Arkadaslarin yanilgisi AAA oyunlarin bu akicilikta olmasini beklemek oldu. AAA oyunlar her zaman icin sektordeki yenilikleri barindirir. 5 gun onceye kadar oyun sektoru konsol kolesiydi simdi degil. Daha yapimcilar ray trace i oyunlarina uygulayamadilar bile. Durun bakalim. Ps4 ile pc oyunlari yakin gorunuyordu. Simdi araya ucurumlar daglar tepeler gelecek. Ps5 ciksa bile surekli ekran karti cikacagi icin ve ray trace in bir sonu olmadigi icin ps5 inde pabucu kisa surede dama atilacak. Grafik sektorunde

1-cizim
    2-kaplama
    3-isiklandirma

Bunlardan sonra cozunurluk ve akicilik gelir. Ilk 2 şık 30 yil surdu. Şimdi sira 3. Şıkkı duzeltmeye geldi. Bu yuzdende nvidia kartlarin ismini rtx olarak değiştirdi. Yeni donem gercekci isiklandirma donemi. Cgi yoluna ilk giris diyelim
    Evet yazdığın konularda haklısın sonuçta ray tracing geçmişte hiç olmayan birşey o yüzden ileride mutlaka oyunlara görsel olarak çok şey katacaktır , dlss ise o da aa dan kaynaklı performans düşmesi sorununa ilaç gibi gelecektir. AMD de rekabete katılırsa oyunlarda ciddi sıçramalar olabilir.

Ama daha meyvelerini toplamak için erken diye düşünüyorum dediğim gibi bir sonraki nesilde işler oturacaktır birde oyunlarda performans nasıl olacak ona bakmak lazım.

• Assassino! kullanıcısına yanıt
    Sana kendini geliştirebil diye link bile atmıyorum.

Git internetten Shadow of Tomb Raider’in FPS sayaçlı RTX videosunu bul, sonra gel boş yapmışım kusura bakma de helalleşelim. Hadi abisi.

RTX açıkken FHD de 40 ile 60 FPS olması ağırına gitti dimi? Benim de komiğime gitmişti. Sende hazmedersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furky! -- 26 Ağustos 2018; 18:33:55 >
  • Furky! F kullanıcısına yanıt
    Amma dert ettiniz arkadaş.

40 FPS den rahatsız olmayan RT keyfi yapar yok illa 60-240 arası bir FPS de oynayacam diyen 10xx serisi alır geçer bunu idrak edebilmek çok mu zor yani.

• AMD En Eyisi Moruq A kullanıcısına yanıt
    Benim dert ettiğim bir şey yok ki. Adam araştırmadan, sormadan, soruşturmadan gelip laf sokmaya çalışıyor. Cevap vermesek de millet okuyup yanlış yönlenmiş olacak. Zaten bunlar yüzünden bir çok kişinin canı kartlarını satarak yandı. Herkes doğru bilgiye ulaşsın diye yapıyorum. Yoksa 3 kelimeyi bir araya getiremeyen adamlara laf anlatmaya çalışarak zamanımı harcamayı düşünmüyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furky! -- 26 Ağustos 2018; 18:42:48 >
  • Kartlar tanıtıldığından beri insanları ikna etmeye çalışıyorsun vamp hocam. Bırakın yüksek fps istiyorum diyen istesin siz niye yok 30 fps de şöyle vururum böyle vururum diye ısrar ediyorsunuz?
    Demek ki single oyuncu kitlesinden çok burada o günün popüler multiplayer oyunlarını oynayan insanlar var ve haklı olarak fps istiyorlar. 144 hz ye gereksizdir standart değildir diyorsunuz mesela ama alıştıktan sonra gerçek gibi oyun da yapsanız o insanı daha düşük hz-fps değerlerinde oynatmanız çok zor.Ben mesela 60 hz ye çekince monitörü masaüstünde bile takılıyor sanki. Tabi ben grafik çağ atlarsa hz ye fps ye değişirim orası ayrı bir konu. Ama herkes değişmez işte.
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Iste degismek zorundalar ya da eskiye razi olcaklar. Eskiye razi olurlarsa Yuksek fps veren eski konsol gibi olacak bilgisayarlari. Anladigim kadariyla insanlar gercekci grafigin derdinde degil. Para verdigi urun neyse onun en iyisi oldugunu dusunuyorlar. Grafik sektoru 144 fpsyi kaldiramaz ki? Yani csgo ile battlefield 5 ayni mi? 1080ti bile ray trace kapaliyken bf5te full hd de 100-120fps geziyor. Yani dusunun isler hangi noktaya geldi. Dahada dusecek bu performanslar.. yani birkac kisinin kullandigi yuksek hz monitorlere yetisilecek diye grafik sektoru gelisimini durdurmaz. Ray trace olayinda bir sınır olmadigi icin bu gunden sonra 144hz biraz zor gibi.

• eskiden cs de ses kasmak vardı şimdi yansıma kasmak olacak
  • Güzel bir örnek olmuş hocam. Ama anlamak istemeyene zaten boşuna anlatıyorsunuz. Bu arada o seramikte o yansıma gerçekten görünür. Bu kadar net olmasa bile silüetini bile görsen orada bir hareketlenme olduğunu anlayıp yönelirsin zaten.

İnsanlar FPS'ye feci takmış. Bu teknolojinin ilk adımı olarak evet performans olarak belki mücadeleci oyunlarda yeterli olmayacak. Ancak Teknolojide basamak atlandı, bunu git gide hızlandırırlar. 3 sene kadar sonra RTX kartlar istenilen seviyeye gelmiş olur. Keşke ülkemiz ekonomi konusunda rezil kepaze olmasaydı da orta seviye kullanıcı ulaşabilseydi bu kartlara...
  • ilkerk88 kullanıcısına yanıt
    Cs ye ray trace 5 yil sonra gelir

• Evet zaten oyuncu arkadaşlarda kulaklık olmadığı için seramikten gözüken yansımaya göre hareket edeceğiz :):):)
  • quote:

Orijinalden alıntı: imfatalty

Evet zaten oyuncu arkadaşlarda kulaklık olmadığı için seramikten gözüken yansımaya göre hareket edeceğiz :):):)
    kulaklıkla 100 metre ötesi duyuluyorsa bende o kulaklıktan almak isterim. Bende akg k77 referans kulaklıkları var o bile 100 metre ötesini duyurmaz bence :) 100 metre ötesini duyamazsınız ama yansımayı gölgeyi görürsünüz

edit: mesaj yeniden düzenlendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 27 Ağustos 2018; 14:2:2 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.