O mesajınızdaki tüm kulaklıkları inceledim. Dışarıda da kullanılabilir zarif ve kumaş olan bir tek bu kalıyor. Mikrofonu çıkması ve kumaş olması + pc/ps5/mobil destekli bu kalıyor. Çok araştırmadım açıkçası ama bu şartları titreşim motorlu ve bu şartları sağlayan bir kulaklık varsada bunu da pas geçerim. İnanılmaz bass veriyor titreşim motorlu olunca. |
Razer Barracuda X (2022) Vatanbilgisayar'da 1795 TL (2. sayfa)
-
-
Kulaklığım bugün geldi arkadaşlar. Ses kalitesi iyi bas ağırlıklı. Ama 2 konuda eksiği var:
Birincisi 7.1 desteği çok kötü. Pc'de kendi programından açıp kapanabiliyor ekolayzır falan yok. Yani hiçbir ayarı yok bilgisayarda. Oyunlarda 7.1 var mı yok mu anlamıyorsunuz bile. Thx Spatial Audio diye bir program alın diyor 7.1 için 30 dolar şu anki fiyatı. Android'de Razer Audio diye bir programı var orda en azından ekolayzır ayarı koymuşlar. Şu an bende ta yıllar önce Amazon.com'dan aldığım gerçek 5.1 olan kablolu bir kulaklık olan Sentey Harmoniq Pro var. Programında bir ayarlar var kafayı yersiniz. 7.1 desteği falan süper zaten.
İkinci büyük eksiği RF donglesi. Type c yapmışlar ama küçük bir dönüştürücü koymamışlar. Onun yerine uzun bir kablo yapmışlar. Asus Tuf H3 Wireless'te ek bir aparat koymuşlardı inceleme videolarında görmüştüm. Hatta ona da gerek yok şu an bende Çin malı kablosuz bir mekanik klavye var. Minnacık donglesi çift taraflı bir tarafı type c arka tarafı type a. En mantıklı çözüm bu bence. İnternette 35 liraya dönüştürücü buldum alırım büyük ihtimalle çünkü zaten kablodan kurtulmak için aldım ben bu kulaklığı. Benim bilgisayarın anakartında type c girişi yok. Olsaydı bile takmak istemeyebilirdim neden meşgul edeyim type c girişini. Belki telefon takacağım şarj için(yapmam da işte anladınız).
Bu iki sorun dışında kulaklık güzel. Malzeme kalitesi vs iyi. Oldukça hafif mikrofonla beraber 280 gram. Sadece müzik için alacaksanız olur ama pc'deki 7.1 desteği dediğim gibi çok kötü. Hiç yokmuş gibi düşünün.
-
Support sayfasında böyle bir bilgi var. Ürünü kaydedince mail adresine THX kodu geliyor onunla uygulamayı aktive edebildiğini belirtiyor. Benim kulaklık daha gelmedi o yüzden bu bilgi ne kadar doğru bilmiyorum.
mysupport.razer.comHow to activate and use 7.1 Surround Soundhttps://mysupport.razer.com/app/answers/detail/a_id/614
-
Kutudan bi kod çıktı ama onunla aktif edemedim. Siteye ürünü kaydedince 7.1 kodunu aldım. Ama THX ile aynı uygulama değil. Kulaklığı genel olarak beğendim. Zaten çok anlamam kulaklıktan, kafamın bi kabloya bağlı olması çok rahatsız ediyordu.Sırf ondan aldım. Kulaklık da hafif güzel.
-
Ben de şimdi farkettim, 7.1 ve THX farklıymış, 7.1'den THX'e yükseltmek isteyenlere %50 indirim veriyormuş, 10 dolara geliyor öyle olunca. Trial olarak deneyip şans verilebilir.
-
Almaya değer mi hocam ? Şimdiki kulaklığımda da 7.1 sanırım ama hiç kullanmadım. Rekabetçi fps oyun oynamıyorum şu anda
-
1890 lira olmuş fiyatı uygulamada da stoktaki mağazaları gör falan diyor. Kaçırdık sanırım.
-
Teşekkürler bilgiler için. Bendeki corsair void 7.1 ama aktif bile etmiyorum. Çok bozuyor sesi. Ama oyunlarda çevresel ses için dolby atmosu aktif edip, denedikten sonra yazarmısınız. Hatta windows uzamsal da olur. Dolby atmos 1 hafta trial veriyor daha önce denemediyseniz.
-
Benim çok kulaklık deneyimim yok o yüzden kıyas yapamıyorum ama benim gibi sıradan kulakları olan bir insansanız ve hem bilgisayarınızda hem de telefonunuzda kullanacağınız bir kulaklık arıyorsanız alınabilir, benim ihtiyacım tam da böyle bir kulaklıktı. Bu arada kulaklık geldi, bilgisayarda kablolu ve kablosuz olarak denedim hoşuma gitti, telefonumda bluetooth ile ses biraz kısıktı ama kabloyla bağladığımda pcye yaklaşamasa da bluetooth'a göre daha yüksek ses aldım, ipadde bluetooth ile bağlandığımda pc ile aynıydı neredeyse ses. Tekrar konuyu açan arkadaşa teşekkürler
-
Dolby Atmos zaten etkindi. Hatta hem Dolby Access hem de DTS denedim. DTS'te ekolayzır ayarı yok yine beni sinir etti. En iyi ses Dolby'de sanırım 42 TL'yi vereceğim deneme süresinin bitişinde. Youtube'ta aşağıdaki videodaki Dolby ekolayzır ayarını yaptım ses gerçekten fark etti. Sesi bozmadan iyileştirme yapabildi Dolby ama çevresel ses halen beni tatmin etmedi. Dönüştürücü olayını da yine aşağıda linkini verdiğim adaptörü alarak halledeceğim sanırım.
mudossyoutubeRazer Barracuda X'in kısa incelemesi ve Ekolayzır ayarı hakkındı bilgi veriyorum.https://www.youtube.com/watch?v=n2NiGn2wHS0&feature=youtu.beamazonAlfais 4429 USB 3.0 to Type C 3.1 Şarj Data Çevirici Dönüştürücü Adaptörhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B08PW4VTWP
-
Herhangi bir ses çalmayınca bir süre sonra cızırtı gibi bir ses yapıyor. Ses açıp kapayınca düzeliyor. Neden olabilir?
-
Razer olduğundan hocam.
2 tane razer ekipman çöpe attım. Tövbeler olsun birdaha.
-
Dip ses durumu nasık bu arkadaştan başka yaşayan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bluetooth bağlantıda ve usb uzatma kablosu kullanmadan type c aparatı bağlayınca bir sorun yaşamıyorum.
-
14 sterlin çıkıyor bende hocam 42tl nasıl dolby
-
Valla 42.5 lira bakın foto çektim.
-
Bana da dolar olarak göstermişti, Microsoft Store bölgesini Türkiye olarak değiştirince düzeldi.
Ayrıca konuyu açan arkadaşa tekrar teşekkürler, thx reklam bence o kadar para vermeye gerek yok, dolby access ile attığın videodaki eq ayarını yapınca thx ile aynı ayrıntıya ulaşıyor. Spatial audio da gerçekten hikayeymiş, kötü bir surround sistem taklidi yapan stereo kulaklık gibi oluyor thx ile. Benim böyle bir beklentim olmadığı için sorun etmedim.
Tam hangi bağlantı türünde yapıyor ona bakmadım ama kulaklık en yüksek seste açıkken hafif dip ses duyuyorum, %5 kadar kulaklık üzerinden kısınca tamamen yok oluyor. Androidde bluetooth ile bağlandığımda ses kısıklığından bahsetmiştim, onu da razer uygulamasını yükledikten sonra eq ayarı ile çözdüm. Şuan gayet memnunum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eriemiva -- 11 Ocak 2023; 23:8:50 >
-
Evet bölgeyi türkiye yapınca düzeldi ses baya fark ediyor eq ile teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler konuyu kapatali 2 ay olmuş ama ben hortlatayım dedim.Kulaklığı almak istiyorum ama hem sporda hem de evde oyun oynamak için kullanacam.Aklımda birkaç soru var.web sitesine baktım epeye baktım ama tere ve toza karşı dayanıklılığı hakkında bilgi sahibi olamadım antrenmanda aşırı bir terleme söz konusu elimde kalmasını istemem şahsen ikincisi de antrenman yaparken kulağımdan zırt pırt düşmesini istemem kime yazdıysam cevabını alamadım kulakta sağlam duruyor mu? son olarakta dip ses gelmesini istemem. hem dışarı hem de içerde kullanmak için hyperx cloud mix buds kulaklığını aldım tws modelini ama almaz olaydım aldığım ilk hafta sürekli kulağımdan düştü pedlerini değiştim yine uymadı kulaklığın yapısı o kadar kötü ki anlatamam neyse dedim bir şekilde hallettim antrenmana gidiyorum çit pit ses geliyor durduk yere sesi kısılıp kapanıyordu vs iki gun önce de nedenini anlamadığım bir şekilde sağ kulaklıktan hiçbir şekilde ses gelmemeye başladı bu gun iade ettim ama iadeyi kabul etmezse diye korkuyorum satıcı insallah sorun çıkarmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende dip ses yok. Yukarıda cızırtı var yazan bendim. Onun da sebebi benden kaynaklıymış. Kulaklıktan genel olarak memnunum. Sporda kulaktan düşeceğini pek sanmam. Kulaklık pedleri kumaş. Terleme kişiye özel bir durum olduğu için bir şey diyemem. Evde kulağımı terletmedi hiç. Ama spor salonu için bir şey diyemem.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X