Şimdi Ara

Razer Blade Stealth veya Alternatif Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genelde bu forumu ara ara uzaktan takip ediyorum. Fakat pek bir aktifliğim yok malesef. Bendeki biraz vefasızlık sadece işim düştüğünde konu açıp yorum bekliyorum gibi oluyor. Bir konuda yardım ve yorumlarınıza ihtiyacım var. Başlıkta yazdığım Razer Blade Stealth veya o tip bir taşınabilir bilgisayar arıyorum. Şu an kullandığım Monster Tulpar'dan performans anlamında çok memnun olmama rağmen ağırlığı ve artık eskisi gibi sabit kalmaması gerektiği için değiştirme gibi bir düşüncem var. Kısaca Razer Blade Stealth'dan bahsedeyim size

Öncelikle ürünün resmi sayfası:
    http://www.razerzone.com/store/razer-blade-stealth (512 GB PCIe M.2 SSD ve 4K olan model yaklaşık fiyatı 1600$)

Ürünün benim için en önemli özellikleri: Ultra taşınabilir olması (1.29 kg), Thunderbolt 3 girişi sayesinde harici ekran kartı bağlanılabilmesi, PCIe ile hızlı SSD deneyimi ve kendi sitesinde dediğine göre 9 saatlik pil ömrü (9 saat kullanamayacağımın bende farkındayım oyun oynamadan normal kullanımda 5-6 saat benim için fazlasıyla yeterli olacaktır). Tasarımının da çok hoşuma gittiğini ayrıca belirtmeliyim.

Aslında yine Razer'ın 2300$ (512 SSD ve QHD ekran) seviyelerine Blade modelleri var 14" ekrana sahip GTX1060 ekran kartına sahip. Monster'ı oyun oynarım diye heves ederek almıştım ama oynadığım tek oyun CS GO oldu içerisinde onu da yaklaşık 1 yıldır falan oynamıyorum. Alacağım bilgisayarda genel olarak internet, dizi, film, ofis uygulamaları kullanılacak fakat olurda bir gün tekrar oyun oynamak istersem diye kendimi normal ultrabook alıp sınırlamak istemiyorum.

Razer Blade Stealth'in bu konudaki avantajı Razer Core isimli harici PCIe girişi sayesinde Thunderbolt aracılığıyla bilgisayara harici ekran kartı takabilmek. Aslında 1600$ bu özelliklere sahip bir laptop için fazla ve harici GPU donanımı Razer core da 500$ fiyata satılıyor. Amacım ilk etapta sadece Notebook'u almak harici ekran kartı bağlayabilmek yeni yeni yaygınlaştığı için ilerde daha uygun fiyatlı cihazlar olacaktır veya Razerın kendi cihazı ucuzlayacaktır diye düşünüyorum.

Sizce 1500-1600$ seviyelerinde nasıl bir cihaz alınabilir. Aradığım en önemli özellikler Yüksek taşınılabilirlik ve pil ömrünün uzun olması. Marka model her türlü tavsiyeye açığım. Bu arada aklımdaki en büyük rakibi 13" Alienware. Notebook almaya kesin karar verirsem 2 ay içerisinde Amerika'dan alınacak. Teşekkürler

• absolutelytrue A kullanıcısına yanıt
    Msi'ın phantom serisi var 14'' ve 1,6kg civarında. Daha büyük ekran olsun dersen de ghost pro serisine bakabilirsin. Onlar da ortalama 2kg.
  • Msi phantom serisi de baya iyiymis DDR4 olmalarıda gelecege yatırım olur en azından ilerde upgrade falan yapmak istersem. Başka tavsiyeleri olan var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtx1000 serisi MSI cihazlar 14K TL civarıydı. çok uçuk rakamlar. oyun oynamayacaksan film izlerim dersen sadece ben 3000-3500 bandında büyük ekranlı bir cihaz seçebilirsin ama o da biraz ağır olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lethegrn

gtx1000 serisi MSI cihazlar 14K TL civarıydı. çok uçuk rakamlar. oyun oynamayacaksan film izlerim dersen sadece ben 3000-3500 bandında büyük ekranlı bir cihaz seçebilirsin ama o da biraz ağır olacaktır.

https://www.amazon.com/MSI-GE62VR-Apache-Pro-001-i7-6700HQ/dp/B01IO9Y3A6/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1477485554&sr=1-3&keywords=msi

Aslında bu cihaz fiyat olarak uygun 1060 ekran kartına göre. Ama danıştığım modelin 2 katı ağırlığa sahip olması biraz düşündürüyor. Birde acaba neden Razer gibi bir firma 28 Ekimden itibaren satılmaya başlanacak olan Blade Stealth gibi bir cihaz a DDR3 ram koyar onu merak ediyorum. DDR4 ram notebooklarda bir süredir kullanılıyor sonuçta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.